Tälle sivulle on kasattu tietoa eri liittoutumista, järjestöistä ja jengeistä joita kampanjassa tavataan. Myös uskonnoista ja kirkoista saattaa tulla sananen tänne.

Korvosan lailliset elimet

Harmaat neidot

Kriisitilaa selvittämään ja Kuningattaren Välskäreitä suojelemaan perustettu Sabina Merrinille vastaava kuninkaallinen kaarti, joka pitää riveissään vain naisia. Järjestön rakenteesta on vielä hyvin vähän tietoa, mutta se lienee järjestetty kuten sotilaskomppania, kapteeneineen ja komentajineen. Kuningatar ilmoittu juuri että Neidot toimisivat tästä lähtien hänen henkilökohtaisena sotilainaan, ylitse kaartin käskyvallan.

Korvosan Vartiosto ("Kaarti")

Kaupungin vartiosto on päätoimisesti miliisi ja sivutoimisesti kaupunkivaltion armeija. Se vastaa kruunulle ja käsittää noin seitsemänsataapäisen joukon sotilaita. Näitä valvoo pari tusinaa kapteenia joiden yllä jöötä pitää kenttämarsalkka. Arvonimi on perua Cheliaxin Ikisodan ajoilta ja viittaa uudisraivaajakomentajiin. Sitä kantaa tällä hetkellä Cressida Kroft.

Raatimiehet

Valtion byrokraattinen koneisto pyörii pitkälti sen 23 maistraatin tai raatimiehen ympärillä. He päättävät julkisista töistä, taloudem säätelystä ja mm. verotuksen asioista. Raatimiehinä on sekä miehiä että naisia, kuten sivistysvaltioon kuuluu, mutta se koostu melko pitkälti vain aatelisista.

Päärinraati

Korvosan 5 mahtavimman aatelisperheen edustajista koottu neuvosto joka seuraa monarkian päätöksiä tarkkaan ja neuvoo kaupunkivaltion johtoa. Nämä 5 huonetta ovat Arkona Jeggare, Leroung, Ornelos ja Zenderholm. Raadin ulkopuolelle jäävät 21 muuta aatelishuonetta(esim. Bromthan, Carowyn, Endrin, Fordyce, Kroft, Peltherianon, jne)

Storvalin ryhmät

Quahit

Hahmot ovat kuulleet lähimmiksi klaaneiksi, eli shoantiksi quaheiksi, Kuun klaanin(Lyrune), Auringon klaanin(Sklar) ja Kallon klaanin (Skoan). Lännessä pitää majaansa myös kaukainen Shadde Quah eli Kirveen klaani. Quahien metsästysmailla ei ole tarkkoja rajoja mutta jokainen Varisiassa asuva tietää että Storvalin nousun, suuren kalliojyrkänteen joka erottaa alavat maat ylängöstä, merkkaavan quahien aluetta.

Entiset ja laittomat

Punaiset sirkat

Kansainvälinen salamurhaajakultti(vrt. Nylkypuukot: sarjamurhaajakultti) jonka päämajaksi huhutaan Ilizmagortin saarta kaukaisella Sumujen merellä. Sirkoiksikin kutsutut agentit pukeutuvat punaisiin rukoilijasirkkanaamioihin ja samanvärisiin haarniskoihin ja tappavat uhrinsa sahateräisillä pitkämiekoilla. Sirkkoja johtaa mysteerinen Vernai - kultin korkein porras.

Soopelikomppania ("Mustatakit")

Jeggarejoen suistoalueen taivaita kansoittava merijalkaväki joka vastaa paitsi ilmatilan niin myös merialueiden turvallisuudesta. Omintakeisesti kaarti ei kuitenkaan vastaa hallitsevalle monarkille vaan kuninkaanlinnan senesalkille, joka on tällä hetkellä Neolandus Kalepopolis. Komppanian ratsuina toimivat Korvosan vaakunaeläimet, hevoskotkat, joiden side ratsastajiinsa on yli-inhimillisen luja. Johtaja kapteeni Marcus Thalassinus Endrin kuoli vastikään maanpetturina. Komppania sisällytettiin osaksi kaartia.

Kuningattaren Välskärit

Linnunnaamioista tunnistettava, ympäryskunnista saapuneista lääkäreistä ja parantajista pikapikaa koottu uusi elin, jonka tehtävänä on kulkutautien hoito ja kriisiavun antaminen kansalaisille. Johtajana Aravaxin perheen hovilääkäri tri Davaulus. Järjestö paljastui Urgathoan kultiksi ja sankarit tappoivat Davauluksen, tuhoten samalla juonet Korvosan päänmenoski. Kuningatar lakkautti järjestön.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped