Tapahtumat

Agareen päiväkirjasta

Viemäreistä pois pääseminen ei osottautunutkaan niin helpoksi kuin luulimme. Harhailimme pitkään, kunnes löysimme jonkinsortin laskuportin. Löydämme kuolleen ihmisrotan, joka on kuollut johonkin sähköiskun kaltaiseen. Valmiustilamme heräsi. Löydämme pian jonkun kolon, josta tulee soihdunvaloa. Muut toteavat sen olevan jonkinsortin ikivanha shoantien hautakumpu. Yhtäkkiä tulee pimeää, ja jokin pääkallomainen lentävä olento hyökkää kimppuumme. Päädymme taistelemaan olentoa vastaan ja kukaan ei tiedä mikä se on. Kallo iskee meitä kaikkia, ja tunnemme sähkön kehoissamme. Osa meistä juoksee pakoon, mutta Areth sankarillisena jää ja surmaa olennon. Kunnioitan tätä urheaa miestä yhä enemmän. Löydämme jonkinsortin amuletin luolasta, jonka Therou heittää päällensä. Tunnistamme esineen thassilonialaiseksi amuletiksi, joka pystyy tuomaan nekromanttista elinvoimaa. Mainitsin että en halua esinettä, sillä itse pystyn tekemään saman loitsun, jonka jälkeen Areth katsoi minua huolestuneesti. Tässä voi käydä vielä huonosti.

Zellaran talolla Eries nukkuu. Hän herää ja kiittelee. Pystyy auttamaan meitä löytämään tietoa tästä uponneesta laivasta. Laiva on kuulemma upotettu Polunpään läheiseen jokeen, ja rottakansa tietää tarkan sijainnin. Pystyvät myymään meille loitsupulloja, joiden avulla voimme hengittää vettä ja uida tutkimaan hylkyä. Ihmettelin itsekseni, että eikö tähän tosiaankaan löydy parempaa porukkaa, mutta muut tiimiläiset olivat suunnitelmassa mukana, joten olin hiljaa.

Menen nukkumaan. Aamulla herätessäni tunnen oloni jotenkin voimakkaammaksi. Ilmeisesti olen oppinut uusia loitsuja. Sen lisäksi kaiken lukemisen jälkeen olen oppinut kirjaamaan loitsuja ylös käärölle. Teen muutamia koekääröjä, ja ne tuntuvat toimivan. Olen tyytyväinen, sillä nämä voivat joskus auttaa tovereitani. Kokoonnumme yöllä rottakansan kanssa, ja ostamme vesijuomat. Emme kuitenkaan koe olevan valmiita vielä sukeltamaan hylkyyn (miten tämä edes tapahtuu?), vaan valmistelemme vielä huomisen päivän. Ostan vedessä toimivan varsijousen aamulla, ja päätän käydä hoitamassa Zellaran kodin virallisesti omakseni. Prosessi vaikutti hitaalta, ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan näytän sormukseni sinettiä virkailijalle. Arkonan suvun vaakunan nähtyään virkailija nopeuttaa tointaan, ja pienen maksun jälkeen sain kasan paperia, joiden mukaan minä omistan nyt Zellaran kodin. Järjestin tavarani vanhasta Korvosasta Zellaran talolle, jossa palattuani olikin jo Gruul ja hänen perheensä, jotka eivät koe oloaan turvalliseksi enää vanhassa paikassaan. Ymmärrän huolensa hyvin, ja toivotin heidät tervetulleeksi. Valtasin yhden huoneen itselleni, saman huoneen jota olen käyttänyt aikaisemminkin.

Uuden yön tullessa tapaamme taas eilisessä paikassa. Tällä kertaa paikalla on vain yksi rottakansalainen, joka veneellään ohjaa meidät oikeaan paikkaan. En voi uskoa, että tulemme tekemään tämän, mutta joimme taikajuomat ja lähdimme uimaan. Uiminen on raskasta puuhaa, ja en pitänyt siitä ollenkaan. Vedessä taistelimme jonkinsortin merikäärmeitä vastaan, ja jopa suurta haita vastaan. Onneksi toverini olivat jälleen kerran päteviä, ja sain itsekin yhden tapettua. Löysimme laivasta metallisia laatikoita, joissa oli pääkalloja kansissa. Kaikki oli auki. Löysimme myös lukuisia kuolleita rottia. Erityisen kammottavaa reissussa oli, kun näimme jonkin merinoidan. Se yritti lumota meitä, ja onnistuikin tartuttamaan Therouhun jonkin kirouksen, jonka voimin liikkuu paljon hitaammin. Merinoita kutsui hain taisteluun. Uuvuttavan taistelun jälkeen olento kuoli. Olennolla oli yksi suljettu pääkallolaatikko mukanaan, joka toimii todisteenamme. Löysimme myös Urgathoan, mm. epäkuolleiden jumalan symbolin laivasta, kuten myös jonkinsortin rahtikirjan. Laivan omistaa muuan R. Davaulus, ja lastina oli kuulemma näytteitä. Mitäköhän tästä vielä tulee?


Päivämäärät

Rovan 4-6. päivät 4708 AR.

Sivuhahmoja

  • Eries, ihmisrotta
  • Punasukka, edellisen poikanen
  • Yvicca, meriakka

Palkkiot

  • +1 short spear, 1150,5 gp - Agares
  • +2 bracers of armor - Karamaz
  • loota
  • sihedron medallion - Therou
  • pahansilmä -kirous -Therou

Sihedron Medallion

This medallion hangs on a leather cord, a silver disc inscribed with a seven-pointed star. While worn, a Sihedron medallion grants its wearer a +1 resistance bonus on all saving throws. Once per day, it may be commanded to bestow the effects of false life (CL 5) on the wearer. Activating this function is a free action. Placed on a dead body, the Sihedron medallion preserves the body indefinitely via a gentle repose effect.

Mutinat

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped