Tapahtumat

Agareen päiväkirjasta

Tehtäväksemme annettiin mennä tutustumaan Venda Loaggrin kauppaan. Saimme tietää, että kyseinen kauppias omistaa tunnetun ja luotettavan puodin, jolla on tapana tehdä surkuhupaisia markkinointitempauksia. Yksi näistä oli jokaisen ostoskerran myötä annettava ilmainen imp. En tiedä impeistä paljoakaan, mutta tovereideni päänheilutteluista päättelen että jonkinsortin hallitsematon olento. Lähdemme kohti puotia, jonka ulkopuolella onkin kamala jono ihmisiä telttojen kanssa. Selvästi verihuntuun sairastuneita. Puoti on kiinni ja ulkopuolella oleva vartija ei päästä ketään sisälle. Kohta ulos tulee kaksi isoa korstoa ison tynnyrin kanssa. Päätimme seurata salamyhkäisesti korstoja, ja noin tunnin jälkeen päädymme satamaan jossa he täyttävät tynnyrin vedellä. Hieman epäilyttävää, erityisesti Karamazin mielestä joka repesi nauramaan. Therou ei onnistunut hiipimään meidän muiden tavoin, ja jäi juttelemaan korstoille. Mitään pahempaa ei seurannut.

Matkasimme takaisin puodille, ja löysimme taka-oven. Koputimme kohteliaasti, ja pian saimmekin kaupan omistajan, viehättävän naisen huomion. Hän ei suostu antamaan meille malliesimerkkiä tuotteesta ja pyytää palaamaan aamulla takaisin. Aamulla pääsemme liikkeeseen, ja mitaliemme vuoksi saamme näytteen ilmaiseksi. Päätin kuitenkin itsekin ostaa näytteen, katsoakseni että mistä hyllyltä näyte tulee, ja että annetaanko meille jotain muuta kuin kaupunkilaisille. Liikkeessä on mies, joka kehuu linimentin parantavaa voimaa. Selvästi paskaa täynnä koko mies. Venda ei tykännyt kun kerroimme hänelle, että haistamme palaneen käryä. Tuohtui. Gruul ammattilaisen ottein tutki näytteen, joka paljastui sokerilitkuksi. Cressida ei tästä pitänyt, ja pyysi meitä sulkemaan liikkeen ja häätämään Vendan ulos. Hämmentävästi ei tullut tappelua, olen tottunut siihen että kaikki joudumme käsirysyyn jokaisella Cressidan tehtävällä. Onneksi sitä ei tällä kertaa tarvinnut tehdä, alan väsymään veren ja kuoleman näkemiseen.

Cressidalla ei ollut enää tehtäviä meille, joten aloimme tutkimaan tätä kummallista uponnutta kuunaria. Saimme selville sen, että se oli cheliaxilainen laiva, jossa oli keltaiset myrskylyhdyt. Myöhemmin saimmekin tietää, että keltaiset lyhdyt ovat karanteenin merkki. Hämmentävästi tätä tietoa ei vartijat tienneet. Ilmeisesti laiva on upotettiin jonnekkin polunpään tienoille, joten matkasimme sinne tutkimaan asiaa. Emme löytäneet laivasta mitään jäänteitä rannalla, mutta saimme selville että Charlo Kesterin sisko oli löytänyt rannalta laatikon, jossa oli 50 hopealanttia. Lantteja ei kuitenkaan ollut enää tallella, sillä lapsi oli ostanut niillä ruokaa, karkkia ja mitälie. Ymmärrettävää.

Päädyn taas Zellaran kotiin. Väsymys painaa jo jäseniä, ja näen taas kummallista liikettä silmäkulmassani. Luen hetken vielä nekromantikon luolasta löytyneitä kirjoja, ja nukahdan. Herätessäni joka paikkaan kutittaa ja tunnen oloni heikoksi. Verihuntu iski minuunkin. En haluaisi kuolla tähän, varsinkin kun pääsin vihdoinkin kuiville. Päätän mennä Asmodeuksen kirkolle parannettavaksi. Onneksi ensimmäinen parannuskerta auttoi. Ostin myös negatiivisen energian juomia, sillä nämä tuntuvat nykyään parantavan haavani. Jälleen kerran asia, mistä on epäilyttävää kertoa tovereilleni. Papit vaikuttivat asiallisilta, yritän muistaa käydä puhumassa heille näistä uusista taikavoimistani. Sarenraen kirkkoon en uskalla enää.

Abadarin papilta kuulimme, että jonkinsortin rottaihmiset haluavat tavata meidät. Ashanin mukaan olemme ilmeisesti jo niin tunnettuja seikkailijoita, että voivat luottaa meihin. Tämä herätti kaikkien kiinnostuksemme. Ensimmäiseksi meille kuitenkin annettiin tehtäväksi käydä tutkimassa kadonneiden ruumiiden tapauksia. Tämän kamalan epidemian vuoksi ruumiita on alettu polttamaan, jottei tauti leviäisi niin nopeasti, ja näitä ruumiskuljetuksia on kadonnut. Miksi kukaan haluaisi viedä vanhoja ruumiita? Epäilyttävää, ällöttävää ja häiritsevää. Ehkäpä Rolth, huhuttu nekromantikko olisi ottanut ne omaan tutkimukseensa. Pelkkä ajatuskin puistattaa.

Nopeasti löydämme alueen Vanhasta Korvosasta, jonne on pinottu ruumiita. Maassa on kärrynjäljet, ja ruumiit ovat kohtuullisen tuoreita. Gruul käy tutkimassa ruumiita, ja huomaa että niissä on neulamaisia pisteenjälkiä. Yhdessä päättelimme, ettei tämä voi olla kuin vampyyrien tekoa. Vampyyrien! Tämänhän piti olla huhu, mutta nyt niitä on ilmeisesti Vanhassa Korvosassa, ehkäpä mailin päässä asunnostani. Tämä oli kyllä viimeinen piikki, hoidan Zellaran asunnosta minulle kodin. Epäkuolleita Korvosassa, taas!

Päättelemme että viereinen lelukauppa voisi olla näiden vampyyrien pesä. On päivä, ja arvelemme että ne pirun olennot nukkuvat. Eihän niitä voi eloonkaan jättää! Lelukauppa on karmiva paikka, jossa on kummallisia nukkeja ja lattialla vanhan miehen ruumis. Piakkoin törmäämmekin näihin vampyyreihin, jotka ovat ilmeisesti heikompaa ainesta. Tulee taistelu, ja se meni aivan puihin. Jostain syystä Karamaz ja Gruul vaihtoivat puolta. Karamaz lähti kesken taistelun karkuun, ja Gruul alkoi heittelemään meitä pommeillaan, lähes tappaen meidät kaikki. Onneksi Theroun ja Arethin pätevyys taistelussa osottautui taas loistavaksi. Yritin jälleen pitää nämä kurjat olennot kaukana kummallisella kyvylläni, ja kaikkien yllätykseksi se onnistui. Yksi vampyyreista alkoi tottelemaan komentojani. Käskytin sitä ylös ja alas, ja se teki kaiken minkä käskin. Luulin että tämä kykyni pitäisi epäkuolleet minusta kaukana, mutta ilmeisesti pystynkin hallitsemaan niitä jotenkin. Huusin Theroulle, että tappaa mokoman pois. Puistattavaa, että tämänkaltainen kyky on olemassa, ja juuri minulla. Miksi, jumalani, miksi?

Löysimme vampyyrien ryöstösaalista, ja heidän sydämet. Hakkasimme ne pieniksi paloiksi, ja lähdimme raportoimaan asiasta. Cressida ei ollut paikalla, mutta Ishani oli hyvin tuohtunut. Kyselimme, että miten pääsisimme rottakansan kanssa keskustelemaan, ja meidät käskettiin menemään Zellaran kodille odottamaan. Haimme ruokaa, ja olimme melko hiljaa jokainen. Selvästi järkyttyneinä päivän tapahtumista. Muutaman tunnin päästä eräs rottakansan henkilö, Eries keltasilmä nimeltään tulee meille juttelemaan. Halusi että hoitelemme erään heistä, Girrixin. Girrix on ilmeisesti suunnittelemassa iskuja ihmisiä vastaan ja Eries haluaisi meidät suoraan tappavan hänet. Milloin meistä tuli tämmöinen porukka, joka vain tappaa käskystä? Girrix on tosin uhka, ja se pitää hoitaa pois. Päädymme viemäreihin, ja vältämme kohtaamasta nukkuvan Otyghin. Hyi. Kohta kimpussamme olikin rottakansaa. Tapoimme tavalliset isot rotat, ja yritin loitsuillani pistää rottakansaa juoksemaan karkuun, ja muutaman sainkin. Heitä ei pitänyt tappaa, ja en sitä olisikaan halunnut tehdä. Girrix oli voimakas vastus, mutta onnistuimme voittamaan hänet. Haisemme viemäreiltä.


Päivämäärät

Rovan 2-4. päivät 4708 AR.

Sivuhahmoja

 • Ishani Dhatri, Abadarin pappi
 • Tayce Kester, Charlon äiti
 • Brianna Kester, Charlon sisko
 • Cressida, ei petä
 • Eries, ihmisrotta

Palkkiot

 • 750 gp ustavilaisia rahoi
 • 100 gp, 8 sp, 22 cp
 • Laventelin loistelias linimentti (129)
 • mwk chainmail
 • mwk longsword
 • mwk thieves' tools
 • mwk silver dagger
 • mwk silver rapier
 • alchemist’s fire (12) - Gruul (voi pyytää tarvittaessa)
 • +1 chain shirt - Areth
 • boots of striding and springing
 • eversmoking bottle
 • potion of cure moderate wounds (4)
 • ring of jumping
 • saastakuume -Karamaz
 • verihuntu -Agares, Therou

Mutinat

Ensi kerralla jatkuu suoraan viemäristä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped