Tapahtumat

Agareen päiväkirjasta

Kävin jututtamassa serkkuani Arventesta. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä kulkeminen Vanhaan Korvosaan on vaikeampaa tämän taudin edetessä. Onnistuin kuitenkin saamaan itseni lautalle kodittomien kanssa, ja tämän jälkeen päädyin päreikköön Arventesin kuppilalle. Hän näytti tyytyväiseltä tapaamisestani, hääti muut asiakkaat pois ja juttelimme kuulumisia. Arventes valitteli huonoa bisnestä ja koitin parhaani olla sympaattinen. Mies auttoi minua kuitenkin hyvin paljon, kun suku näytti ovea. Kysyin tästä suvumme myymästä varastotalosta, ja Arventes tiesi vain että se oli myyty cheliaxilaiselle sijoittajalle. Annoin hänelle reilun tipin kiitoksena, ja pyysin ottamaan yhteyttä jos tarvitsee mitään.

Kokoonnuimme taas Zellaran kotona (milloinkohan alan kutsumaan tätä omaksi kodikseni?). Yritimme sopia keinosta miten tunkeudumme sairaalaan tutkimaan. Suunnittelu oli juuri niin vaikeaa kuin arvelinkin. Meillä ei varsinaisesti ole todisteita Davaulusta vastaan, pelkästään epäilyjä. Gruul kävi tutkimassa hoitokotia, sen suuremmin saamatta asioista selville. Eivät olleet päästäneet lääkäriä katsomaan tiloja, joka oli Gruulista epäilyttävää.

Päädyimme ratkaisuun, että minä ostin kolme näkymättömyyskääröä, joiden turvin Gruul, Karamaz ja Therou livahtaisivat sisälle, samalla kun minä esittäisin sairasta ja Areth minun auttajaani. Eihän se tietenkään onnistunut, vaan valeasuni läpi nähtiin välittömästi. Toista suunnitelmaa varten keksimme hakea keskellä yötä (!) tikapuut eräältä kauppiaalta. Kun kuljetimme tikapuita kohti sairaalaa, selvisi että siellä oli ollut vahdinvaihto, ja pääsimme alkuperäisellä verukkeella sisälle. Näyttelin parhaani mukaan sairasta, ja Areth puhui vakuuttavasti henkilökunnalle. Minut ja Areth talutettiin sängylle, jonka aikana näkymättömyyden turvin muut tulivat sisälle. Tästä minulla ei ole tosin kamalasti kerrottavaa, sillä näkymätöntä on vaikea nähdä. Mutta vähemmän yllättäen tuli taistelu. Voin kertoa, että tuntui kammottavalta ampua Harmaita Neitoja, aivan kuin tekisin maanpetosta. Jakauduimme kahteen ryhmään, jossa minä ja Areth olimme alakerrassa ja muut yläkerrassa. Taistelu oli hermoja raastava, sillä Areth ei meinannut osua vihollisiin ja heillä oli hyvät asemat yläkerrassa. Saimme kuitenkin voitettua vastustajat, kun Gruul ja Karamaz tulivat auttamaan meitä.

Yläkerrassa löysimme lisää lääkäreitä, jotka hyökkäsivät kimppuumme. Alakerran potilaiden karmaisevat huudot loivat kuoromaisen sikermän taisteluumme, taisteluumme josta emme edes tienneet olimmeko edes hyvän puolella. Epäilyt tosin varmistuivat, kun Davaulus itse tuli taisteluun mukaan, huutaen suunnitelmansa tappaa kaupungin asukkaat. Epäilymme varmistuivat myös, kun näimme yläkerran potilaat vangittuina sänkyihinsä, ja aukiavatun ruumiin pöydällä.

Areth viimeisteli Davauluksen tehokkaasti. Ensin mietimme että olisiko hänet pitänyt saada elossa takaisin, mutta uskon että nähtyämme kaiken sen kidutuksen olimme kaikki sitä mieltä että hänen tulee kuolla ennen kuin ehtii keplottelemaan vapauteen. Hänen toimistostaan löysimme osan tutkimuksesta verihunnusta ja jonkin mystisen napin. Lisäksi löysimme lisää Urgathoan pyhiä symboleita. Sivuhuomauksena minun täytyy tehdä tutkimuksia tästä jumalattaresta, sillä epäkuolleet ovat kieltämättä olleet hyvin isossa osaa viimeaikaista elämääni.

Nappi sopi ilmeisesti tavarahissiin. Gruul laittoi hissin jumiin, jotta pystyimme raportoimaan Cressidalle ja Ishanille rauhassa ja auttamaan karkuun näitä poloisia vangittuja potilaita. Gruul tutki Devauluksen muistiinpanoja ja uskoi että niiden avulla pystyisi rakentamaan jonkinlaista parannuskeinoa. Kautta kaikkien jumalien toivon että parannuskeino löytyisi.

Alakerran salahuone odottaa, toivottavasti se ei tuota meille suurempia vaikeuksia.


Päivämäärät

Rovan 14.-15. päivät 4708 AR.

Sivuhahmoja

 • Tohtori Davaulus, aika kaheli

Palkkiot

 • masterwork full plate, heavy steel shield, masterwork longsword, composite longbow, jokaista 6 kappaletta, 106 nuolta(arrow)
 • leather armor, masterwork club, healer’s kit, tunnistamaton naamio, alkemistin kitti, kaavakirja(alla) x6
 • amulet of natural armor +1
 • flask of curses
 • potion of remove disease
 • +1 human bane rapier (ei hohda)
 • +1 mithral shirt
 • Davauluksen tutkimus verihunnusta, sekä kaavakirja(alla)

Kaavakirjat

 • välskärin
  1st - ant haul, clw, long arm, shield, true strike
 • The D:n
  3rd - nondetection, remove disease, undead anatomy I
  2nd - bear's endurance, cmw, resist energy, undetectable alignment
  1st - bomber's eye, clw, polypurpose panacea, shock shield, targeted admixture,

  Gruul kopioi 4x1 + 2x2 + 2x3 spelliä, eli 40gp + 80gp + 180gp = 300gp
  Aikaa kopsaamiseen vaaditaan 14h.

Mutinat

Jees, siitä lisää mammonaa.
Jotenkin loppujen lopuksi ei yllättynyt että näin kokematon joukkio valloitti sairaalan sillä tavalla kuin sen teki. Jännät hatussa, hyvä pelikerta. - Skie\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped