Tapahtumat

Agaresin päiväkirjasta:
Käytävän päästä tulee ääniä, lisää kummallisen näköisiä humanoideja. Heillä oli myrkkyä aseissaan, ja kaikkea emme onnistuneet välttämään. En tuntenut tavallista surua näitä otuksia tappaessa. Yksi näistä otuksista taikoi pimeyttä käytävään. Se oli hyvin hämmentävää, ja tunsin oloni taas hyödyttömäksi. Onneksi Gruul näkee paremmin pimeässä, ja jostain kumman syystä myös Areth näki pimeyden sisälle.. Ilmeisesti Shelyn on siunannut häntä paremmalla näöllä kuin meitä muita ihmisiä. Heidän pesästään löytyi kummallisen näköinen pieni labyrintti ja erikoisen muotoisia noppia. Mitähän taikuutta näillä on tarkoitus tehdä?

Astuimme eteenpäin kammioon, jonka seinät olivat täynnä pääkalloja. Sanomattakin selvää, että tunsin vaikeutta hengittää, eritoten vielä silloin kun seinistä tuli luusta tehtyjä käärmeitä. Ne alkoivat tanssimaan, ja Gruul, Areth ja Karamaz lumoutuivat katsomaan niitä. Vain minä ja Therou jäimme taistelemaan niitä vastaan. Varsijouseni ei näyttänyt toimivan sen kehoon, joten jouduin taistelemaan luudanvarteni kanssa, ja se näytti toimivan otukseen. En halunnut olla niin lähellä tuommoista iljettävää olentoa, mutta en halunnut jättää Therouta pulaan. Jäin taas ihailemaan tuon miehen voimakkuutta ja periksiantamattomuutta. Hän kaatoi käärmeet maahan, jolloin tovereideni lumous katosi. Jatkoimme nopeasti matkaa.

Yhdestä huoneesta löysimme uskomattoman pahalta haisevan kammion, jossa oli isot kuopat täynnä eritteitä, ja myös ihmisiä. Siellä oli vartijana iso jättiläisenkaltainen epämuodostunut ihminen, joka halusi heittää meidätkin kuoppaan. Saimme hänet tapettua, ja pelastimme kuopassa olevat vangit. Yksi kuopassa ollut nainen, Triona nimeltään, kertoi että hän on ilmeisesti rikollinen ja jos päästämme hänet vapaaksi, saamme siitä jotain pientä palkkaa. Hän kertoi että vangit olivat siellä ”varaosina”, ja ajatuskin ihmisten tappamisesta luodakseen heistä epäkuolleita sai mahani sekaisin. Päästimme hänet ja muut henkilöt vapaaksi, kunhan ensin tyhjentäisimme paikan ja löytäisimme Roltin.

Kammiosta edestä löytyi kummallinen olento pöydältä. Se oli kasattu ihmisten ruumiinpalasista. Se onneksi ei noussut ylös, mutta näky oli silti hyvin karmiva ja se toi oksennuksen maun suuhuni. Viereisestä kirjastosta löysimme kirjoja näiden olentojen rakentamiseen ja kirjoja nekromantisesta taikuudesta. Minun täytyy tutkia näitä kirjoja jossain vaiheessa, sillä ne voisivat tuoda hieman selvyyttä omasta muodonmuutoksestani. Jos vain kärsivällisyys riittäisi tämän riippuvuuteni myötä.

Löysimme takaa hyvännäköiset makuuhuoneet, ja sieltä jälleen kerran tämmöisen kummallisen humanoidin. Hän alkoi taistelemaan kanssamme, loi ympärilleen maagista pimeyttä, repi viitastaan luurankoja ja pelkäsin jo henkemme puolesta. Jossain vaiheessa kuulin pimeydestä ääntä, että Areth sokeutui ja säikyin että miten voimakas tämä olento onkaan. Pitkän taistelun jälkeen olento kuitenkin makasi edessämme kuolleena, käsissään jonkinlainen loitsukirja. Tämä olento ei kuitenkaan ilmeisesti ollut Rolt. Laskiskelimme ruumiinpalasia, ja huomasimme että meiltä puuttui vielä yksi osa Kekhenin ruumista. Olimme jättäneet tutkimatta yhden laudoitetun oven, ja päättelimme sen olevan siellä. Sitä ennen käytimme Arethin Shelynin temppelissä, jossa papit parantivat hänen sokeuden. Se sai minut huokaisemaan onnesta, muutos ei ollutkaan peruuttamaton. Therou jäi vahtimaan paikkaa, ja saavuttuamme takaisin mitään pahaa ei ollut onneksi tapahtunut. Oven laudoituksen takanta paljastui juuri samankaltainen ihmistenpalasista rakennettu otus. Se oli vielä karmivampi ”elävänä” kuin elottomana. Taistelu sitä vastaan sujui hämmentävän hyvin, aivan kuin olisimme hieman muotoutuneet tiiviimmäksi ryhmäksi. Therou sivalsi siltä palasia pois, kun Areth ampui sitä jousella, Gruul heitteli siihen happoa ja Karamaz ampui maagisesta sauvasta siihen ohjuksia. Myös minulle löytyi rooli, seisoin Theroun takana parantamassa häntä. Yhteistyöllä olento vihdoin kaatui, ja saimme viimeisenkin palasen takaisin. Kukaan meistä ei halunnut jäädä tähän jumalattomaan paikkaan, joten hommasimme kärryt johon laitoimme ruumiinpalaset ja lähdimme kohti Gressidaa.

Gressida kiitti avustamme, ja pyysi meitä saapumaan illalla Kuninkaan linnalle. Ilmeisesti Trinia tultaisiin teloittamaan. Sitä ennen järjestän itseni kylpyyn, ja koitan saada taas mieleeni edes hieman rauhaa. Taskussani olevat rahat kilisevät houkuttelevasti, ja muistuttavat minkälainen vapaus viiltolehvän polttelusta tulisi tämmöisen karmean päivän jälkeen. Minun täytyy kuitenkin vastustaa kiusautta, alan vihdoinkin saada osaksi sitä kunniaa ja itsekunnioitusta jota koin verovirastossa työskennellessäni...


Päivämäärät

Aroduksen 19. päivä 4708 AR.

Sivuhahmoja (tapaamisjärjestyksessä)

 • Kaalinpää, jätinpenikka
 • Triona, hän kulkee vasemman käden polkua
 • Vreeg, derronekromantikko
 • Cressida Croft, vartioston kenttämarsalkka

Palkkiot

 • ring of protection +1 - Therou
 • robe of bones (1 human zombie), myyntihinta 200 gp realisoitu
 • scrolls: command undead, identify
 • +1 studded leather - Gruul
 • wand of ghoul touch (34 latausta), 1530 gp - Karamaz
 • mwk small dagger realisoitu
 • small repeating light crossbow x3 realisoitu
 • small leather armor x3 realisoitu
 • small aklys x2 realisoitu
 • small short sword realisoitu
 • 28 pientä myrkytettyä vasamaa (medium spider venom) realisoitu
 • 5 annosta myrkkyä (blue whinnis) realisoitu
 • Gaekhenin corpus
 • Gruulin vanha chain shirt, myyntihinta 50 gp
 • Vreegin loitsukirja

3rd - fly, vampiric touch, water breathing
2nd - blindness/deafness, command undead, darkness, false life, gentle repose, scare, scorching ray, spectral hand
1st - cause fear, chill touch, feather fall, magic missile, ray of enfeeblement, shield, sleep
cantrips - kaikki paitsi conjuration ja illusion

Palaute

Kaatuihan se lopulta, prkl

Arethin trauma conga linen jatko, check.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped