Tapahtumat

Agareen päiväkirjasta

Theroun onnistui parantaa kirouksensa. Gozrehin temppeli ei onnistunut auttamaan, mutta jo minulle tutuksi tullut Asmodeuksen kirkko onnistui auttamaan loitsulla. Ilta oli jo pitkä, olimme väsyneitä uimisesta ja päätimme mennä nukkumaan. Sovimme tapaamisen aamulla Cressidan toimiston yhteyteen ja siellä raportoimmekin löydöksemme. Cressida suhtautui hyvin poikkeuksellisesti löytöihimme, vastaili puheisiimme hölynpölyä ja samalla kirjoitti meille lapun, jossa pyysi tapaamaan eräässä kuppilassa.

Juopuneessa kissassa Cressida kertoi meille enemmän haasteestamme. Emme voi käydä kuningattaren hovilääkäriä vastaan ilman kunnollisia todisteita, joita meillä ei vielä ole. Hän pyysi viikon aikaa, jonka aikana yrittää ottaa mahdollisimman paljon asioista selville. Tämän viikon aikana meille tuli hetki rauhaa, vaikka tauti vaivaakin hyvin paljon koko kaupunkia. Viikon aikana luin Rolthin kirjoja, ja autoin parhaani mukaan Gruulia hänen töissään. Lukemistoni alkaa olla jo lopussa, mutta toisaalta ymmärrän usemman lukukerran jälkeen asioista paremmin. Nekromanttinen taikuus on hyvin hämmentävää ja samalla kovin kiehtovaa. Luin loitsusta, jonka voimin kuolleet voi herättää eloon taistelemaan mestarinsa puolesta. Luin myös toisesta loitsusta, jonka voimin voi tehdä kohteesta kuuron tai sokean. Miten tämmöisiä voimia onkaan olemassa, sitä en ehkä tule koskaan ymmärtämään, mutta tiedonhaluni vain kasvaa.

Viikon aikana meiltä tullaan taas hakemaan apua. Varisialaisnainen ei saanut vartiostolta apua ja halusi etsiä ”Korvosan sankarit” käsiinsä. Sankarit! Tämä pieni kehu hieman hipaisi itsetuntoani parempaan kuntoon, ehkäpä me oikeasti teemme tästä kaupungista parempaa paikkaa, vaikka samalla yritämme tuhota kaupungin hovilääkärin uskottavuutta. Tämä nainen halusi apua poikaystävänsä löytämisessä. Hän oli ollut Carovynin talossa naamiaisissa muutama päivä sitten, mutta ei ole tullut takaisin. Kokosimme ryhmämme ja juttelimme aiheesta, ja selvisi että Karamaz ei ollut saanut kutsua kyseisiin juhliin, ja se oli hänestä hyvin epäilyttävää.

Talossa tapahtuikin sitten kummia. Epäilen jo kokemaani ja mielenterveyttäni näitä sanoja kirjoittaessa. Carovynin talossa oli selvästi ollut juhlat, mutta kaikki juhlijat olivat tapettu. Mikä pahinta, painajaiseni epäkuolleet nousivat taas esille. Taistelimme heitä vastaan, mutta jokaisessa huoneessa niitä löytyi yhä lisää. Mystinen voimani auttoi meitä taas. Onnistuin saamaan näitä epäkuolleita meidän puolellemme. Käskytin niitä kapisia olentoja, ja ne tottelivat minua. En tässä kirjoittaessakaan ymmärrä, että miksi asia on näin. Kumppanini katsoivat minua epäluuloisesti jälleen kerran, mutta näyttivät olevan kuitenkin tyytyväisiä että taistelut olivat hieman helpompia näiden kammottavien olentojen auttaessa.

Löysimme talosta jonkun hihittävän naisen, joka hyökkäsi meidän kimppuumme. Hän muuttui näkymättömäksi, ampui meitä ja loitsi. Karamaz viimeisteli hänet, ja löysimme hänen taskustaan lapun jossa mainittiin Rolth. Tämä nainen oli ilmeisesti nostanut juhlavieraat kuolleiksi, ja asetellut heitä kammottaviksi dioraamoiksi ympäri taloa. Järkyttävää.

Emme löytäneet naisen poikaystävää talosta, mutta löysimme yhden Carovyneista. Hän oli järkyttynyt, kuten arvatakin voi, ja kertoi tästä naisesta enemmän. Kertoi myös että raskailla askeleilla kävelevät henkilöt olivat vieneet poikaystävän mukanaan. Saimme myös selville, että verihuntu olisi versio Vorelin syöjästä, jostain kammottavasta varisialaisesta taudista.

Raportoimme löydöksistämme jälleen Cressidalle, joka kertoi että Devaulus on asettautunut taloksi Siunatun neidon hoitokotiin länsilaiturilla. Ilmeisesti sukuni oli myynyt vanhan varastotilan jollekin tuntemattomalle henkilölle, ja paikassa toimii nyt hoitokoti, jossa hoidetaan ilmaiseksi sairastuneita. Ilmeisesti tämä hoitokoti on seuraava paikka, jonne menemme tutkimaan. Huolestuttaa ja pelottaakin jopa.


Päivämäärät

Rovan 7.-13. päivät 4708 AR.

Sivuhahmoja

  • Deyanira Mirukova, varisialaisartisti
  • Jolistina Susperio, haltiaksi kovin kaheli
  • Ausio Carowyn, kartanon isäntä
  • Cressida, hän joka käskee

Palkkiot

  • 30 vasamaa, masterwork dagger, alchemist’s fire (2), flint and steel, manacles, sealing wax, sewing needles (20), 150 gp varastettuja helyjä
  • +1 light crossbow (Agares)
  • potion of remove disease (2)
  • wand of cat’s grace (11 charges)
  • +1 glamered studded leather armor (Gruul)
  • +1 Studded Leather Armor

Mutinat

Anteeksi, tässä kesti melkoisesti

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped