(toiminnot)

hwechtla-tl: Kesä 2009

Kierre.png

Mikä on WikiWiki?
nettipäiväkirja
koko wiki (etsi)
viime muutokset


ma 17.8.2009

Hih, sain eilen asennetuksi tanssimatot ja biisejä Stepmaniaan. Ollaan pelattu aika paljon tanssipelejä pari päivää :)

Olen parin viime viikon käynyt läpi aika hämmentyneenä lähinnä omia tunteitani, mutta sain sentään aikaiseksi kirjoittaa ihan kohtalaisen tarinan Lilithistä.

la 8.8.2009

Jei, olin protuleirillä puhumassa vapaudesta, oikeudenmukaisuudesta, hyvinvoinnista ja ihmisistä, ja olipas ihan vitun kivaa <3 Tein ilmeisesti leiriläisiin jonkin ihme vaikutuksen joka näkyi sekä hämmentävänä henkilökohtaisena suosiona että leiriläisten tahtona tehdä jotain hauskaa sitten.

pe 7.8.2009

Jee! http://www.matka.fi/ näyttää olevan taas käyttökelpoinen. Hei hei, Matkahuollon paska ja kökkö matkahaku!

Merkkaan taas muistiin aiheita, joita pitäisi saada kirjoitetuksi: ihmissuhteista opittua, tie anarkiaan, vapaa kilpailu, lähtökohtainen vapaus.

ti 4.8.2009

Aaah. Sainpa viimein aikaiseksi synkata Facebookin ja osoitekirjani välillä tiedot. Varsinkin suunta fb:stä osoitekirjaan päin on tuskainen, koska fb tekee perkeleen vaikeaksi tehdä mitään diffejä tms. yhteystiedoista... mutta siis, kävin läpi fb-kontaktilistani ja lisäsin käsin osoitekirjaani ne, jotka sieltä puuttuivat. Toisensuuntaisen synkkauksen tein fb:n suhteellisen kätevällä mailiosoitteen perusteella tapahtuvalla ihmisten etsintätoiminnolla. Lupaan pyhästi, että tästä lähin lisään ihmisen yhteystiedot lisätessäni hänet ystäväkseni fb:ssä, koska tuon monisatapäisen kaverilistan läpikäynti on toivotonta...

Facebook on tällä hetkellä juuri ja juuri yli puolet kattava: osoitekirjassani on 537 yhteystietoa, Facebookissa 307 tuttua. Niin että te, joiden mielestä "kaikki" ovat fb:ssä: show me the statistics.

ma 3.8.2009

Vähän huono fiilis siitä, kuinka laiskasti olen pitänyt nettipäiväkirjaani viime aikoina. Sen näkee siitäkin, että vapaudenrajoituksista-sivulle tuli jonkun muun täyttämä sisältö ja kategoria: wiki on joutunut kokemaan pari kertaa wikispämmäystä, jota en ole ehtinyt heti korjata. Ja nyt, kun nämä kaikki tulevat ikään kuin kirjoituksinani Facebookiin, tällainen näyttää tosi omituiselta... ehkä minun pitäisi tehdä useampia RSS-feedejä, jotta oma kirjoitteluni tulisi jotenkin eritellyksi muiden kontribuutiosta.

Olen menossa perjantaina puhumaan protuleirille maailmankatsomuksestani, ja olen tänään suunnitellut aivan innoissani, mitä sanon. Paljon sanottavaa, vähän aikaa... ehkä tärkeimpiä teemoja ovat oikeudenmukaisuus, vapaus, luonto ja ennen kaikkea oikea ja väärä.

Tein lisää sääntöjä, joilla yritän tehdä spambottien kirjoittamisen tälle wikille liian vaivalloiseksi. Tällä kertaa edellytän, että sivua talletettaessa selaimen lähettämä vanha sivun sisältö (ei uusi) on tarpeeksi samanlainen palvelimella olevan vanhan sisällön kanssa. Tällöin spämmeri joutuu ainakin hakemaan sivun sisällön saadakseen talletetuksi sen.

pe 24.7.2009

Baah. Elämäni on ollut viime päivinä kuin elokuvaa: olen kokenut suuria tunteita, suurta iloa ja pettymystä, puhunut suuria sanoja ja ollut ylipäänsä vähän irrallani todellisuudesta. Mutta tajusinpahan kolmannen syyni pitää arvossaan seksuaalinen halukkuus.

ke 8.7.2009

Uusliberalistit eivät ole aivan väärässä väittäessään, että demokratia (tai ainakin tasavalta-aate) ja kapitalismi liittyvät läheisesti toisiinsa. Historiallisessa mielessä ne ovat yhdessä syrjäyttäneet feodaalivallan: porvareiden voimistuminen on luonut tilanteen, jossa nämä uudet, yllättävät vaikutusvallan käyttäjät ovat halunneet uuden järjestelmän, jossa ei ole heidän hallitsijansa mielivallasta kiinni, mitä heidän omaisuudelleen käy. Tasavalta on keino, jolla rahavalta on pyrkinyt vapautumaan fyysisestä pakkovallasta.

Oikeastaan johdonmukaisempaa olisi, jos feodalismin tilalle olisi astunut järjestelmä, jossa valtio on kuin osakeyhtiö: päätösvalta jakautuu sen mukaan, kuinka suuren osuuden kukin omistaa valtiosta. Mutta tällaiseen järjestelmään on vaikea puhua mukaan niitä suuria joukkoja, joita tarvitaan vanhan hallitusvallan kumoamiseen. Porvarit toimivat siis joukkona, joka sai kehitellyksi idean uudesta, paremmasta hallintotavasta, mutta projektin toteuttaminen vaati vallan jakamista tasaisemmin. Seurauksena oli järjestelmä, joka palveli muitakin yhteiskuntaluokkia. Nykyään, kun monista porvareista on tullut kapitalisteja, samaa järjestelmää pystytään käyttämään heidän ylivaltaansa vastaan.

Sain viimeinkin luetuksi Machiavellin Ruhtinaan. Jotkin huomiot siinä liittyvät selkeästi feodalismiin: Machiavelli pitää esimerkiksi jokaisen ruhtinaan ensimmäisenä taitona sotataitoa, vaikka nykyään on monia hallitsijoita, jotka pystyvät johtamaan valtioitaan menestyksekkäästi vailla minkäänlaista sotatietoutta. Toiset huomiot ovat ajattomampia, ne sihtaavat ihmisten perusluonnetta: Machiavelli esimerkiksi huomauttaa, että hädän hetkellä valtion pitää pystyssä se, että ruhtinaan alaiset yhä tuntevat hyötyvänsä ruhtinaan palvelemisesta. Keskinäinen riippuvuus on tärkeää, muuten ihmisiin ei voi luottaa. Mutta miksi pitää olla vahvoja yhteenliittymiä?

Lopuksi, eikä vähäisimmäksi, olen viimeinkin saanut jonkinlaisen aavistuksen kollektiivisten ilmausten tarkoituksesta. Tämä, viimeinkin, sitoo yhteen konkreettisen peliteorian ja konstruktiivisen kielitieteen.

pe 3.7.2009

Kirjoitetaanpas muutamia vaikutelmia suhteilusta.

ti 16.6.2009

Tajusin tänään, että on itse asiassa erittäin vaikea määritellä, mitä on yksiselitteisyys. Ja mitä tarkoittaa yksiselitteistäminen, jos ei ole selvää, mikä on sen lopputulos?

ma 15.6.2009

Tämä merkintä on siirretty rahatalous-sivulle, koska palasin aiheeseen myöhemmin.

Sain viimeinkin aikaiseksi katsoa Paul Grignonin Money as Debtin (http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u9g8), ja se osoittautui ehdottomasti katsomisen arvoiseksi, vaikka siinä onkin selitetty erittäin epäselvästi ja ilmeisesti jonkin verran väärin, mikä rajoittaa rahan loputonta monistumista yksityisessä rahoitusjärjestelmässä. Ne, jotka haluavat vähemmän johdattelua ja enemmän omaa pohdintaa, tutkivat ehkä mieluummin wikipediaa: http://en.wikipedia.org/wiki/Fractional-reserve_banking

ke 3.6.2009

Vanhempainvapaa on ollut mielenkiintoista aikaa. Toivon, että joskus pääsen kokeilemaan sitäkin, että olen vanhempainvapaalla ilman, että tarvitsee tehdä mitään muuta samaan aikaan -- tällä vanhempainvapaalla osuuskunnan taloudenhoito on vienyt melkein kaikki ne tunnit, jotka on saanut olla omissa oloissaan. Kaikkein mielenkiintoisinta on se, että aikaa on riittänyt aivan erilaisiin asioihin kuin yleensä. Yleensä ehtii töiden ohessa vaikkapa vastata sähköposteihin ja ottaa selvää, mitä näyttelyitä olisi tarjolla; nyt taas ehtii lapsenhoidon ohessa loikoilla joenrannalla ja pyöräillä ristiin rastiin.

Silti, aikaa saisi olla enemmän. Luulisi, että nykyään, kun kaikki kiroilevat kiirettä, löytyisi poliittista voimaa työviikon lyhentämiseen. Se olisi systeeminen tapa vähentää kiirettä. Voihan sitä jeesustella, miten saa muutetuksi asennettaan vähemmän kiireiseksi ja organisoiduksi elämänsä paremmin, mutta 30 tunnin työviikko ihan oikeasti lisäisi aikaa, jota voi kuluttaa tärkeisiin asioihin.

to 28.5.2009

Kävin tänään ottamassa selvää, miten jäädään työttömäksi. Ilmoittauduin ensimmäistä kertaa työkkäriin (tai TE-toimistoon, kuten nimi nykyään kuuluu). Kumma pulju: hallinnoi tolkutonta määrää tietoa ja tekee vaikka mitä. Kaikenkaikkiaan erittäin mielenkiintoista puuhaa.

Kävin myös ostamassa ruohonleikkurin ja leikkasin pihanurmen. Ihmettelen, mitä tyydytystä ihmiset saavat puutarhanhoidosta. Minulla on luonnonläheisin olo, kun istun metsäaukealla tai loikoilen puron laidalla. En tajua kasvimaidenkaan päälle :/


nettipäiväkirjan vanhat jutut

Tälle sivulle tuli lisäys ulkopuolelta.


Pikalinkit:


kommentoi (viimeksi muutettu 07.06.2012 09:38)