[-Peliraportti

Tapahtumat

Aamulla, päivää Rufuksen ruumiin löytymisen jälkeen, ryhmän herätti vartioston mies, sheriffi Belorin asialla. Oli tapahtunut mitä hirvittävin murha ja sheriffi pyysi heidän apuaan.

Murhan tapahtumapaikka oli Scarnettin saha, jonne Belor saattoi heidät. Uhrit olivat Katrine Vinder, Ven Vinderin tytär ja aikoinaan Niero Brandtin kanssa vehdanneen Shaylissin sisko. Katrine oli työnnetty vauhdissa pyörineeseen sahaan ja hänestä oli jäljellä enää sotkuinen mytty ja veritahroja lattiasta kattoon kahdessa kerroksessa. Päällysmies Banny Harkerille oli käynyt vielä hirveämmin ja hänet oli nyljetty, kidutettu ja ripustettu seinälle samaan tapaan kuin Rufus.

Nopea tutkimus paljasti että murhaaja oli ilmeisimmin noussut joesta ja haissut sanoinkuvaamattoman pahalta. Paikalla lojuneen kirveen terässä olleet jäämät epäkuolleesta lihasta paljastivat murhaajan luonteen. Lisäksi, paikalta oli löydetty viesti "hänen ylhäisyydeltään", joka ilmoitti tekevänsä Skrymin määräämää työtä. Sheriffi Belor itsekin oli sitä mieltä että kyseessä oli harvinaisen tökerö lavastusyritys.

Seikkailijat kuulustelivat lyhyesti Ven Vinderia, joka oli jäähyllä saatuaan raivokohtauksen kuullessaan tyttärensä kuolemasta, mutta eivät saaneet irti mitään viisasta ja kukaan ei muutenkaan pitänyt Vinderiä todennäköisenä murhaajana.

Belor kertoi seikkailijoille myös kolmannesta samankaltaisesta murhatapauksesta, joka oli tapahtunut vähän etelämpänä, missä kolme paikallista salakuljettajaa oli löydetty murhattuna samaan tapaan. Tällä kertaa paikalla oli ollut myös muutan Grayst Sevilla, paikallinen öykkäri, joka oli menettänyt järkensä täysin ja viety tri Haben henkiparantolaan, muutama maili kaupungin eteläpuolelle.

Sankarit matkustivat parantolalle ja tri Habe otti heidät vastaan kolkossa sairaalassaan, kunhan olivat ensin näyttäneet etsintälupaansa. Sevilla oli tuolloin vielä rauhallinen, mutta kun hän näki Skrymin, sai raivokohtauksen ja kävi tämän kimppuun, ennakoitavin lopputuloksin. Tri Habe pyysi anteeksi välikohtausta. Sevillaa todettiin vaivaavan kaamiokuume ja hänen ruumiinsa paketoitiin vankkureihin vietäväksi Hiekkasärkkään, jotta isä Abstalar Zanthus saattaisi sen siunata.

Illansuussa, Belor lähetti heille jälleen sanan. Maester Grump, heidän aiemminkin pelloilla tapaamansa maanviljelijä, oli kompuroinut kaupunkiin miltei hysteerisessä tilassa, selvästi suuren järkytyksen vallassa, hokien "ne söivät jopa koirat! Jopa koirat!"

Kunhan Michiell oli saanut miehen rauhoittumaan, he saivat hänestä sen verran irti, että vanhalla Hambleyn maatilalla oli tapahtunut kummia ja kokonaisia perheitä oli kadonnut muilta tiloilta sen läheisyydessä. Kun viljelijät olivat yhdessä sitten lähteneet ottamaan asioista selvää, hirviömäiset ihmiset olivat käyneet heidän kimppuunsa terävin hampain ja kynsin. Maester Grump oli päästänyt koiransa irti ja siksi päässyt itse pakoon, ainoana eloonjääneenä.

Hahmot yöpyivät vielä Hiekkasärkässä, mutta heti aamunkoiton aikaan lähtivät kohti Hambleyn maatilaa, missä totisesti he kohtasivat kummallisuuksia. Epäkuolleita kaamioita oli ripustettu puuristeille ja naamioitu variksenpelättimiksi, joskin kun tämä oli tajuttu, niistä oli helppo hankkiutua eroon kantaman päästä. Hankalampaa oli sitten päärakennuksella, missä kaamiot olivat lukuisampia ja niillä oli voimakas johtaja, joka piti ne aisoissa ja jopa taktikoi. Lopulta kuitenkin kaikki kaamiot oli kellistetty ja jäljellä oli enää alueen puhdistaminen jäljelläolevista kaamioista.

Päivämäärät

Rovan 19.-20. päivä, 4707 AR.

Sivuhahmoja

 • Isä Abstalar Zanthus, Hiekkasärkän katedraalin pääpappi
 • Belor Hemlock, Hiekkasärkän sheriffi
 • Ibor Thorn, työmies Scarnettin sahalla
 • Ven Vinder, kauppias, Katrine Vinderin isä
 • Grayst Sevilla, varisialainen tappelupukari
 • Erin Habe, Haben parantolan omistaja ja johtaja
 • Maester Grump, maanviljelijä
 • Benar, Ardin ja Kail, Sir Gelrickin sotilaat
 • Korpraali Horatius miehineen, hiekkasärkkäläisiä vartijoita

Palkkiot

 • 720 xp per hahmo
 • 3,400 sp, Hambleyn maalaistalon lattian alta (eli 680 sp per nenä)
 • Ketunratamon kartanon avain

Hambleyn maatila

Jos ryhmä haluaa ostaa Hambleyn maatilan, Hiekkasärkän kaupunki suostuu myymään sen heille 2000 kultarahan hintaan, minkä jälkeen palkkaisitte sinne jonkun ekspertin ja se tuottaisi jotain paria kymppiä viikossa. Lisäbonuksena se, että saatte semmoisen liikemiehen maineen ja ihmiset katsovat vähemmän valmiisti teitä nenänvarttaan pitkin.

Palaute

Voi velikultia, se olikin peräti mainio rymistely. Toki oltaisiin voitu miettiä uudelleen koko Hambleyn suvun lahtaamista, kun palattiin päärakennukselta, mutta sitä sattuu ja tapahtuu. Tykkäsin eritysesti murhaajan kieroiluista gänkkäävista kaamioista(kerrankin!) maatilalla. Niin tuota, haluaako joku ostaa ton maatilan? Tajusin tässä, että en ole pitänyt sen enempää kirjaa tuloista sitten session 6, menoista kyllä, joten ei hajuakaan olisiko kupeessa juuri nyt kaivettavaa. Paljonko me saatiin sessioista 6 ja 7 yhteensä per naama(8:n saldo tottakai selvä)? -Muser

Saattaishan meillä ollakin riittävästi hynkkyä jos poolataan kaikkien omaisuudet yhteen. Tässä tilanteessa näkisin kuitenkin järkevämmäksi sijoittaa ne rahat parannusjuomiin ja -kääröihin edessäolevan kartanokomppaamisen varalle. -Zathow

Jesh, ostetaan kun on oikeasti millä mällätä, mutta parannuskamat on oikeasti viiimeinen juttu mitä me tarvitaan. Porukasta puolet on parantajia ja toisella puolella(lukuunottamatta Jearista) korkea AC ja kunnia olla meidän muiden ehostusloitsujen kohteena. -Muser

Paskanjauhanta kesti alussa. Ja kesti. Ja kesti.
Itse sessio sen sijaan meni aika mielenkiintoisesti. Perinpohjaista rikostutkintaa ei harrastettu, mutta harvemmin sitä kai tapahtuu, jos reitti on selvä. Myöhemmin olisi kyllä jännä tietää, miksi juuri variksenpelättimet kaamioituivat. Ja miten juuri Skrym liittyy sarjamurhaajaan.
Maatila kiinnostaa Jearista lähinnä tukikohtana. Pelaajana se kiinnostaa enemmän. Rahaa siihen voi uhrata, ja tietääkseni Dairhe ei ole ostanut oikeastaan mitään, joten sieltä voisi ainakin yrittää nyhtää. –Veltzeh

Oli enemmänkin niin, että ihmisiä oli ripustettu variksenpelätinten seipäisiin kaamioitumaan. Ensi pelissä sit vähennetään paskanjauhantaa. Skrym... no, ehkä se vielä selviää. -NiTessine

Sain viimeinkin laskettua sessioiden 6 ja 7 saldot sun muut vastaaville sivuilleen. Saa käydä katsomassa! –Veltzeh

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped