Peliraportti

Tapahtumat

Lasitehdas

Hiekkasärkän sankareiden aamu valkeni ankeana puolen päivän maissa, edellisen illan ilonpidon jälkeen. Pidempäänkin olisivat voineet nukkua huoneessaan Valkeassa peurassa, mutta huoneen ovelta kuului vaativansävyistä koputusta.

Kun punasilmäinen ja päänsärkyinen Skrym oven avasi, koputtaja paljastui puolituiseksi, Bethana Corwiniksi, yhdeksi Ameiko Kaijitsun sisäköistä Ruosteisessa lohikäärmeessä. Ameiko oli kadonnut ja ainoa johtolanka oli itse asiassa varsin osoitteleva tianinkielinen viesti, jossa hänen velipuolensa Tsuto, perheen musta lammas, pyysi häntä kummalliseen kellonaikaan lasitehtaalle keskustelemaan jostain hiisihyökkäykseen liittyvästä.

Mietittyään ja emmittyään ja konsultoituaan isä Zanthusta, seikkailijat lähtivät Kaijitsun lasitehtaalle. Ovet olivat lukossa ja verhot tiukasti ikkunain edessä, mistä he vainusivat jotain olevan vialla. Niero tiirikoi vastaanottohuoneen ulko-oven auki ja he hiipivät sisätiloihin, joissa kaikui hiisien kimeä nauru ja särkyvän lasin kilinä. Ääniä seuraten he löysivät suureen saliin, jossa hiidet telmivät lasinsirpaleiden ja surmattujen työläisten ruumiiden keskellä. Lyhyen taistelun jälkeen kaikki hiidet makasivat kuolleena. Täältä löytyi myös suuren pöydän päästä istumasta sulaan lasiin peitetty Lonjiku Kaijitsu. Ilmeestään päätellen hän oli tuolloin ollut vielä elossa.

He jatkoivat kellariin, mistä he löysivät kaksi tunnelia mystisiin paikkoihin sekä eräästä huoneesta viinalta haisevan puolhaltian nukkumasta. Heidän keskustellessaan siinä, mitä tälle pitäisi tehdä, puolhaltia heräsi, kirosi ja rupesi tavoittelemaan asetta sänkynsä vierestä. Dairhe reagoi nopeasti ja sulki oven, huutaen: "Rauhoitupas nyt hetki!"

Hetket kuluivat ilman vastausta. Niero löysi viereisestä huoneesta pahoinpidellyn mutta elävän Ameikon ja avasi tämän siteet.

Lisää hetkiä kului. Dairhe toisti vaatimuksensa.

Mitään ei kuulunut. Dairhe avasi oven raolleen ja kurkisti sisään. Sitten hän kaatui taaksepäin, nuoli naamassaan.

Väkivaltaa seurasi. Väkivahva shoanti Skrym otti Tsuton kiinni valtavilla kourillaan ja Dairhen raivoisa susi repi tämän kaulaa. Tsuto yritettiin ottaa elossa, mutta sutta ei saatu talttumaan ja Tsuto vuoti kuiviin haavoistaan.

Ameiko ja Dairhe raahattiin temppeeliin paikattavaksi. Toinen tunneleista todettiin salakuljettajien käytäväksi, jonka pormestari Deverin määräsi muurattavaksi umpeen. Tsuton jäämistöstä löytyi hänen hyvin mielenkiintoinen päiväkirjansa, josta paljastui että hyökkäysten takana onkin Nualia, edesmenneen isä Tobynin kuolleeksi luultu aasimar-ottotytär, joka on kääntynyt Lamashtun uskoon. Paljastus järkytti isä Zanthusta kovasti.

Vihan katakombit

Toinen tunneli olikin sitten jännempi. Se kaivautui syvälle maan uumeniin ja kun sankarit lähtivät sitä koluamaan, joku outo ja harvinaisen ruma kävi Nieron kimppuun ja iski hänet maahan. Otuksen kaaduttua Skrymin miekkaan, Jearis ja parannettu Niero tunnistivat sen synninsikiöksi, muinaisen Thassilonian epäluomaksi.

Tutkimusta jatkettiin ja paljastettiin kokonainen katakombien verkosto, jossa oli lisää synninsikiöitä tapettavaksi, zombeja, epämuodostunut hiisi, vargouille ja ilmeisesti paikan hallitsija, quasit-papitar, johon Tsuton muistiinpanotkin olivat viitanneet. Taistelut olivat hankalia ja quasit jopa halvaannutti Skrymin myrkyllään, mutta lopulta katakombit saatiin puhdistettua pahuudesta ja epäpyhät alttarit ja altaat hävitettyä.

Päivämäärät

Rovan 6.-10. päivä, 4707 AR.

Sivuhahmoja

 • Isä Abstalar Zantus, Desnan pappi, Hiekkasärkän katedraalin nuori ylipappi
 • Ameiko Kaijitsu, Ruosteisen lohikäärmeen majatalon omistaja
 • Tsuto Kaijitsu, Ameikon velipuoli ja roisto
 • Erylium, quasit Hiekkasärkän alaisissa käytävissä
 • Kendra Deverin, Hiekkasärkän pormestari
 • Koruvus, epämuodostunut hiisi

Palkkiot

 • 1 850 xp

Omittu:

 • potion of cure light wounds-Jearis
 • composite shortbow (+1 Str)-Niero
 • ring of protection +1-Skrym
 • masterwork thieves' tools-Niero
 • scroll of burning hands (CL 3rd)-Dairhe
 • wand of shocking grasp (28 charges)-Niero
 • +1 longsword-Dairhe
 • alchemical silver dagger-Niero

Myymättä:

 • tiny +1 returning dagger (myyntiarvo: 8002/2 gp)

Myyty (arvo yhteensä: 1102 gp):

 • 50 gp
 • masterwork flute (myyntiarvo: 100/2 gp)
 • silver earrings (25 gp)
 • 6 pouches of gold dust (50 gp each)
 • 8 pouches of silver dust (8 gp each)
 • masterwork ranseur of metal and ivory (400 gp)
 • masterwork handaxe (myyntiarvo: 306/2 gp)
 • miniature tiara (50 gp)
 • obsidian unholy symbol of Lamashtu (10 gp)

Palaute

Ensinnäkin, olipas viihtyisä luolaromppaus, tykkäsin. Toiseksikin, koitetaan enemmän ensi kerralla. Nyt meni hirveästi aikaa turhaan ramppaamiseen ja nysväilyyn. Ollaan sankareita ja tehdään aloitteita. -Muser

Lootin jaosta kenelläkään mitään toiveita? Itseäni houkuttaisi tuo RoP +1, muulla ei niinkään väliä. -Zathow

-Minen ole aivan varma, mutta ottaisin mieluusti masterwork thieves' toolsin, wand of shocking graspin, ja sen composite shortbow:n. Perusteena se, että käytin ensimmäistä ja viimeistä jo skenun aikana ja keskimmäinen tulee käyttöön kunhan saan Use Magic Deviceä jonkin verran. Lisäksi, ehdotan että jokainen merkkaa itselleen 224 gp:tä myydyistä rikkauksista, säästetään alchemical silver dagger, sekä burning hands-käärö ja myydään/jaetaan taika-aseet ja tuo masterwork handaxe miten kukin haluaa. Omasta puolesta Skrym voi hyvin ottaa sen RoPin, se on kuitenkin ekana meleessä. -Muser

Joo niin, itse skenusta, oli viihdyttävää. Tosin luolakönyäminen alkoi sitten pikkuhiljaa puuduttamaan loppua kohti pelaajien väsyessä/nälkiintyessä/turhautuessa, 6h suoraa putkea ehkä sittenkin liikaa? Muuten komppaan Museria tuon ekan kommentin osalta, turha räpläily ja puljaaminen pois etenkin taisteluista ni saadaan vauhdin tuntua mätkintöihin. -Zathow

Joo, toi peli kyl venähti vähän liian pitkäksi. Kun ootte siirtäneet tuosta listasta kamoja hahmolomakkeisiinne, merkitkää se vaikka yliviivatuksi ja sulkuihin että kenen hahmikseen se meni. Näin, kattokaa. -NiTessine

YOINK -Muser

Jep, Skrym saakoon sormuksen. Jearisilla olisi käyttöä pitkämiekalle toissijaisena aseena, joten jos kellään muulla ei ole suurempaa tarvetta sille... Jearis voisi myös ottaa parannusputelin, jotta saa tarvittaessa kaatuneen parannusautomaatin (tai kenet tahansa) takaisin pystyyn.
Pitkät pelit ovat sinällään ihan mukavia, mutta nälkiintyminen on uhka. Hyvin ajoitettu keksipussi tms. voisi olla ratkaisu. Luolaston tutkiminen oli jännää, ja Tsuton suunnitelmat huolestuttavia... -Veltzeh

Nappaan tuon ringin sitten, viekää muut mitä viette. GORUM! -Zathow

Ehdotan, että esineet, joiden perään laitoin merkinnän myyntiarvo, myydään. Otin myös tuon CLW:n Jearikselle. -Veltzeh

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped