[-Peliraportti

Tapahtumat

(Otteet Jearisin päiväkirjasta)

Rovan 18. päivä, 4707 AR.

Luin thassilonialaisesta raunioista löytämämme kirjan loitsun avulla, ja se paljastui Lamashtun rukouskirjaksi, joka pääasiassa kuvaa hirviöitä ja niiden helvetillisiä tapoja tappaa humanoideja.

Istuimme puolenpäivän jälkeen Valkoisessa peurassa enemmän tai vähemmän ihmettelemässä, minkäpöydän alle Rufus oli onnistunut itsensä tällä kertaa juomaan, koska häntä ei näkynyt.

Ennen pitkää paikalle saapui täyshaarniskoitu paladiinin näköinen tyyppi, joka tiedusteli Rufuksen olinpaikkaa. Kajo halusi tietää, miksi hän haluaa tavata Rufuksen, ja paladiini sanoi, että hänet halutaan murhasta Riddleportissa. Yllättävää. Majatalonpitäjä huomautti, että Rufus heräsi eilen kuulemma vasta auringon laskiessa. Kehotin paladiinia kiertämään paikalliset tavernat, joten hän häipyi.

Mietimme hetken, että kenet tai ketkä Rufus on murhannut. Kajo löi vetoa, että murhattu olisi haltia, mutta minä olin eri mieltä ja veikkasin ihmistä. Pohdimme puolimielisesti, josko paladiinia pitäisi auttaa etsinnöissä, mutta Kajo oli innostuneempi puhumaan hassusta jumalastaan ja kyseli myös mitä jumalaa minä palvon.

Paladiini palasi myöhemmin ja kysyi, osaako kukaan meistä Hiekkasärkän sankareista jäljittää. Vastasin, että toki, ja kysyin, että kenet Rufus oli tappanut, ja olin tietysti ollut oikeassa. Paladiini myönsi myös, että Rufus on varmasti tappanut muitakin, kun utelin asiasta. Kajo ja erityisesti Skrym olivat aika huolissaan siitä, mitä paladiini aikoisi tehdä Rufukselle ja sanoivat, että Rufus varmasti ansaitsisi toisen tilaisuuden. Hän lieni kyllä jo saanut sen.

Paladiini esittäytyi Sir Gelrickiksi, Abadarin palvojaksi (ja seuralaisensa olivat Benar, Ardin ja Kail), ja sanoi kiertäneensä Limanahkiaisen (sen kauhean räkälän), Lihavan miehen leipälaukun (sen vielä kauheamman saastaisen läävän) ja muut tavernat etsiessään Rufusta. Hän oli saanut selville, että Rufus oli piessyt jonkun varisialaisen, Mikailin, Lihavan miehen leipälaukussa ja että Mikailin kaverit olivat kärränneet hänet kotiin. Sen jälkeen Rufus oli mennyt Limanahkiaiseen ja heittänyt Scarnettin nuorimmat pojat ulos ovesta ja ikkunasta ja liuennut sen jälkeen paikalta. Limanahkiaisen baarimikko oli sanonut, että "Jos Rufuksella on järkeä päässä, mitä hänellä ei kyllä ole, hän menee maan alle piiloon tai Scarnetti pistää hänet maan alle." Gelrick oli käynyt Mikailin talolla, mutta se oli ollut lukossa, ja Scarnettin kartanollakin oli tyhjää, joten hän palasi etsimään jäljittäjää.

Lähdimme Gelrickin mukaan ja kävimme kertomassa asioista seriffi Belor Hemlockille. Sen jälkeen nuuskimme jälkiä kaupungin uloskäynneillä, mutta mitään ei löytynyt ja vartijat eivät olleet nähneet Rufuksen lähtevän. Jos Rufus ei kerran ollut yhdessäkään tavernassa, missä kummassa hän sitten voisi muka olla? Kävimme Scarnettin sahalla etsimässä asianosaisia, mutta sielläkään ei ollut ketään.

Lopulta Gelrick jätti seuralaisensa itsumaan Valkoiseen peuraan sillä aikaa, kun menimme takaisin Mikailin talolle, jossa paladiini pyysi minua tiirikoimaan lukitun oven. Oven avattuani löysimme sängystä selkään puukotetun tyypin, joka ilmeisesti oli Mikail. Taloa ei ollut ryöstetty. Itsemurha se ei näköjään ollut, ja syyllinen oli varmaankin Rufus. Haimme Hemlockin paikalle hakemaan ruumiin, ja hän ilmoitti kaupungin vartijoille, että Rufusta ei saa päästää ulos kaupungista.

Kävimme vielä Scarnettin kartanolla, ja tällä kertaa siellä oli vartija, joka vei meidät sisälle, jossa meidät vastaanotti puolituishovimestari Ieves. Odotimme mauttoman prameassa huoneessa, kunnes herra Scarnetti tuli paikalle. Hänkään ei tiennyt Rufuksen olinpaikkaa, ja Hemlockin sanojen mukaan, jos hän tietäisi, Rufus olisi jo kuollut ja kadonnut. Kajo ehdotti hänelle, että jos hän sattuu löytämään Rufuksen, hän luovuttaisi hänet viranomaisille eikä ottaisi lakia omaan käteensä. Kajon mukaan Scarnetti valehteli myöntyessään siihen, mikä ei kyllä ihmetytä. Hän tarjosi meille jotain viiniä pulloista, jotka löytyivät karttapallon sisältä. Puhuimme myös Scarnettin pojille, jotka eivät muistaneet mitään tärkeämpää.

Lopulta kävelimme läpi satama-alueen kadut, mutta Rufus tuskin pysyisi piilossa etsintäkuulutettuna kovin pitkään. Viimein keksimme, että Hiekkasärkässä on yksi paikka, jossa paikalliset eivät kuljeskele, joten menimme tarkastamaan Leikkaajan saaren. Saaren laella pohjoisessa oli pieni aukio, jossa oli puu, josta vihdoinkin löysimme Rufuksen. Naama nyljettynä, ylösalaisin puuhun naulattuna ja Sidheronin merkki rinnassaan. Haju oli kuin joku olisi kuollut viikko sitten, vaikka Rufus oli tapettu joskus pikkutunneilla. Hipunrepijän kohtalon muistaen Rufuksen kuolintapa tuntuu sopivalta, vaikka kuvottava olikin.

Rufuksen nylkenyt haisuli oli kävellyt merelle ja uinut pois. Skrym uiskenteli hetken, mutta totesi, että jäljet katoavat hyvin pian. Rufukselta löytyivät hänen ja Mikailin rahat ja Mikailin talon avain. Menimme taas kertomaan asiasta Hemlockille ja hän lähetti rikospaikkatutkijat paikalle.

Thassilonialainen symboli on alkanut toistua. Totesin, että meidän kannattaisi käydä puhumassa Brodert Quinkille, joka on Thassilonialaisten riimujen asiantuntija ja tutkii lähistöllä sijaitsevaa majakkaa. Menimme hänen luokseen ja kysyin, mitä merkki merkitsee. Hän vahvisti sen olevan Sidheronin symboli, yksi Thassilonian keskeimmistä (jostain). Sen seitsemän sakaraa kuulemma symboloivat useita seitsemiä juttuja, kuten hyveitä, magian aloja (divinaatio puuttui) ja syntejä. Se oli kuulemma vallan symboli, joka ehkä symboloi koko valtakuntaa.

Ja nyt joku onneton on ilmeisesti perustanut jonkun helvetillisen kultin sen ympärille.

Päivämäärät

Rovan 18. päivä, 4707 AR.

Sivuhahmoja

 • Isä Abstalar Zanthus, Hiekkasärkän katedraalin pääpappi
 • Belor Hemlock, Hiekkasärkän sheriffi
 • Titus Scarnetti, Scarnettin suvun pää
 • Aloric Scarnetti, Tituksen nuorin poika
 • Veng Scarnetti, Aloricin isoveli
 • Banny Harker, Hiekkasärkän sahan päällysmies
 • Gressel Tenniwar, Lihavan miehen leipälaukun baarimikko
 • Brodert Quink, akateemikko ja Thassilonian tutkija
 • Benar, Ardin ja Kail, Sir Gelrickin sotilaat

Palkkiot

 • 1000 xp
 • Rufuksen varusteet: 3 kpl potions of cure light wounds, 50 ft. of silk rope, cloak of resistance +1, banded mail +1 w/armor spikes, greataxe, spiked gauntlet, 104 gp.
 • -15 kultaa lahjuksiin.

Tämän pelikerran palkkiot myytyinä ja jaettuina:

 • 150,3 gp per nenä
 • partylle: silkkiköysi, 3 potions of cure light wounds
 • Jearis: Cloak of resistance +1

Partyn omaisuus (ylläolevat lisätty):

 • tiny +1 returning dagger (myyntiarvo: 8002/2 gp)
 • potion of cure moderate wounds
 • 3 potions of cure light wounds
 • wand of minor image (5 charges)
 • hopeatikari
 • thassilonialainen symboli -käärö, Tsuton päiväkirja, abyssaalinen kirja, kirjoitusvälineet
 • kolme airoa ja vene ("Kuudes airo")
 • köysi, 2 silkkiköyttä, kolme heittokoukkua

Nyt kun tukikohta toimii, tavara tulee olemaan sen sivulla. Ylläolevat (ja niin myös kaikkien aikaisempien pelikertojen kamat) siirretty.

Palaute

Aina ei tarvitse tapella, ei edes joka kerta! Hyvä kertaussessio, ja jännästi tapettu ruumiskin löytyi. Paskaa tuli jauhettua paljon, mutta sitä sattuu kun peli on tauolla pari kuukautta.
Veltzeh

Peesaan edellistä. Toisaalta olin aivan hakusessa johtolankojen näennäisen puutteen kanssa ja odotin tuli perseen alla, että Sczarnit yllättävät meidät housut kintuissa joka kerta kun tallustamme jonossa taas uuteen tilaan. Epäilin Scarnetteja ihan surutta heti siitä lähtien kun vierailu kartanolle ei selvittänytkään mitään. Parasta oli tosiaan, että niinkin olennainen, sen jatkuvista cameoista päätellen, symboli kuin Sihedron saatiin vihdoin taustoitettua. Ja tottakai on mainiota, että Gelrick aiheuttaa porukassa yhtä paljon kränää kuin Rufuskin. Oikeasti. -Muser

Juu, no, tää koko sessio tuli kiskottua lennossa perseestä, hihasta ja hatusta, kun en krapulaisena ja huonosti valmistautuneena viittinyt lähteä raiskaamaan varsinaista moduulia, josta nyysin vain elementtejä, kuten Quink. Sinänsä oli kyllä mielestäni ihan onnistunut sessio, kunhan krapula hellitti. Paskaa tulee nyt jauhettua aina ja darrassa enemmän. -NiTessine

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped