Peliraportti

Tapahtumat

(Otteet Jearisin päiväkirjasta)

Rovan 13. päivä, 4707 AR.

Vanhempani olivat usein patistaneet minua ryhtymään velhoksi, koska minulla oli kuulemma lahjoja siihen, toisin kuin toisen vanhempani harjoittamaan spontaaniin loitsimiseen. Loitsukirjojen ja taikaoppaiden lukeminen oli kyllä mukavaa, mutta en ollut ennen tätä päivää kuvitellut, että alkaisin oikeasti loitsimaan. Kaikelle näkyy kuitenkin tulevan aikansa, ja kävin kysymässä Tiraimilta, josko hän olisi sattumalta ottanut aloittelijan loitsukirjani mukaansa lähtiessämme Riddleportista. Totta kai hän oli.

Kävimme kaupassa myymässä lähes kaiken sekalaisen tavaran, mitä olimme löytäneet. Taidan jättää mainitsematta mielipiteeni myyjästä, joka ei ymmärtänyt maagisen tikarin arvoa.

Lähdimme takaisin Ohdakepäälle. Tuttu tappuraseinämä odotti entisellä paikallaan ja Dairhe lähti ensimmäisenä suunnistamaan sen läpi. Hänen onnistui kuitenkin astua johokin ansaan ja saada päälleen alkemistintulta. Tappuratkin alkoivat kyteä, ja totesin, että ne kannattaisi ehkä sammuttaa, mutta kääpiö- ja ihmisraukat olivat niin peloissaan nähdessään muutaman kipinän, että lähtivät saman tien rynnistämään puskiston läpi. Suoraan sanottuna tappuraseinämä ei herättänyt edes minussa kovinkaan voimakasta suojelunhalua, joten päätin seurata muita.

Kun pääsimme seinämän toiselle puolelle, jostain takaamme nousi savua. Dairhen mukaan tuli ei todennäköisesti pääsisi leviämään metsään, mutta minua asia huolestutti. En ollut kovin yllättynyt, kun näin linnakkeeseen linnoittautuneiden vihollisten katkaisseen riippusillan, mutta ihmettelin, miten he itse pääsisivät sieltä pois, jos jossain alhaalla ei olisi toista reittiä ulos. Linnakkeen kallio oli hyvin sileän näköinen. Ehdotin, että heittäisimme toiselle puolelle koukun, mutta Skrym oli jo kiipeämässä alas ja huusi kohta, että oli löytänyt luolan. Kapusimme alas ja totesin, että luola vie väärään suuntaan, johon Niero, tuo nokkelan sanailun mestari, totesi jotain ironista tarkoista haltia-aisteistani. Ainakaan ihmisten suuntavaistossa ei ollut mitään kehumista.

Skrym halusi välttämättä tutkia luolan, joten sidoimme häneen köyden, jotta aallot eivät veisi häntä mukanaan, ja päästimme hänet uiskentelemaan luolaan. Eipä aikaakaan, kun hän jo kiskoi itseään köyttä pitkin ulos iso bunyip perässään. Otus pakeni hetken väkivallan jälkeen.

Kävimme katsomassa luolan toista suuta ja mietimme pitempään, miten päästä linnakkeen toiselle puolelle. Lopulta päätimme hakea Hiekkasärkästä veneen, airot, köyttä ja entraushakoja. Halusin itse jäädä metsään varmistamaan, että ohdaketappuraseinämää tuhoava tuli ei varmasti pääse leviämään. Takaisin lähtivät lopulta Rufus ja Skrym – eiväthän hekään pystyisi epäonnistumaan näin yksinkertaisten ostosten kanssa.

He palasivat mukanaan soutuvene, köydet, entraushaat ja VIISI AIROA. "Yksi jokaiselle", Skrymin mukaan. Tästä erittäin huvittuneena nimesin veneemme Kuudenneksi airoksi.

Veneeseen asettumisessa kesti hetki, mutta pysyimme kuitenkin kyydissä eikä venekään kaatunut. Meitä päin uiskenteli kuitenkin uhkaavasti tutun näköinen evä. Skrym osui siihen jousellaan ja ilmeisesti upotti sen, minkä jälkeen lähdimme pikaisesti kirtämään linnakeluotoa. Kallioseinämistä ei löytynyt muuta luolaa kuin se, minkä aukolla olimme aiemmin tappaneet lonkerohirviön. Heitimme haan sinne ja kiipesimme ylös.

Luolan suulla ei ollut ketään, ja viime kerrasta viisastuneena päätimme hiippailla paremmin tällä kertaa. Minä ja Niero lähdimme availemaan ovia, joita emme olleet viime kerralla avanneet, ja erään sellaisen takaa löytyi yllättäen kaksi ihmistä: tummaihoinen naisvelho ja chelaxialainen soturi, jolla oli silmiinpistävän iso miekka. He hyökkäsivät kimppuumme, ja kun olin juossut kertomaan tästä muille, kuulimme suorastaan hirveää ulinaa, joka pelästytti pahasti sekä Rufuksen että molemmat vihamieliset ihmiset.

Ulina kuului kahdesta demonisen näköisestä koiramaisesta otuksesta, jotka juoksivat ilmassa ja jotka osoittautuivat hyvin hankaliksi tapettaviksi. Mutta jos Skrym jotain osaa, niin löydä lujaa, ja hän pilkkoi toisen kilon paloiksi sillä aikaa, kun Dairhe poltteli toista tuliloitsutikullaan. Kun viimein saimme hirviörakit tuhottua, Niero huusi apua. Ihmiset olivat selvästi selvinneet pelostaan, kuten Rufuskin. Taistelijat hakkasivat ihmissoturin henkihieveriin, ja kun minulla oli viimeinkin suoran linja häneen, kaadoin hänet täsmäosumalla. Sen jälkeen velho antautui. Valitettavasti ihmissoturi onnistui ennen kuolemaansa tappamaan Dairhen suden, ja velho ehti pirstoa Skrymin perintömiekan.

Sanonpa vain, että onneksi Rufus oli sillä hetkellä tajuton. Saimme kuulustella vankiamme rauhassa. Hän oli nimeltään Lyrie Akenja, ja Nualia oli palkannut hänet tutkimaan thassilonialaisia riimuja. Otin hänen tutkimustuloksensa mukaan vieressä olevasta työhuoneesta. Hän vastasi kysymyksiimme ihailtavan hyvin ja kertoi, että hirviökoirat olivat yethhoundeja, lonkerohirviö tentamort ja linnakkeessa on vielä yksi kerros, jossa on vangittuna hiisien jumala, joka polttaa maan. Epäilen kyllä tuota jumalajuttua, mutta ei kai se mahdotonta ole. Ja Hiekkasärkkähän aiottiin polttaa.

Sidottuamme vangin juotimme Rufukselle pari hänen parannusjuomistaan. Olin jokseenkin yllättynyt, kun hän ei tappanut velhoa saman tien. Ehkä hän oli vain väsynyt, vaikka uskallankin toivoa, että hän on hieman hillinnyt verenhimoaan. Kävimme läpi kerroksen etsien tietä alas, mutta makuuhuoneiden lisäksi löysimme vain salin, jossa oli Pahuuden Alttari ja ilmeisesti Lamashtua esittävä aika irvokas patsas.

Sen jälkeen kysyimme vangiltamme, missä oli salaluukku alas, ja hän kertoi mukisematta, että työhuoneessa, josta se sitten löytyi. Meidän olisi pitänyt lähteä takaisin kaupunkiin, mutta Niero halusi jatkaa vielä hetken, eikä minulla ollut vastalauseita. Rufus esitti jotain höpinöitä linnakkeessa nukkumisesta, mutta luulen, että hänkin ymmärsi, kun hänelle selitettiin miten vaarallista se olisi. Lopulta minä ja Niero menimme taas ensin tutkimaan alakertaa. Sieltä löytyi huone, jossa oli neljä jotakuta ihmistä esittävää patsasta. Jostain syystä lattia oli kallellaan länteen. Niero jatkoi käytävään, jossa oli kolme patsasta lisää. Hän tuli astuneeksi ansaan kahden patsaan välissä; portit tippuivat hänen eteensä ja taaksensa ja patsaat löivät häntä, minkä jälkeen lattiassa porttien välissä avautui ansaluukku. Niero ei kuitenkaan pudonnut, ja kun ansa palautui itsestään, hän pääsi turvaan. Ennen kuin jatkoimme matkaa, hän turmeli ansan.

Näin jälkeenpäin sanottuna meidän olisi juuri sillä hetkellä pitänyt palata kaupunkiin. Jostain syystä päätimme kuitenkin vielä avata sen yhden oven, jonka takaa löytyi Nualia ja hänen hirviölemmikkinsä. Menin tolaltani kammottavan ulinan takia, pudotin jouseni ja juoksin ovelta yläkertaan, jolloin tulin taas tajuihini. Palasin alas, mutta tilanne näytti huonolta ja päätimme paeta. Olimme kasanneet yläkertaan valmiiksi tavaraa, joista voisimme kyhätä barrikadin.

Niero ja Rufus jäivät viimeisenä Nualian armoille. Jostain syystä hitaampi Rufus oli kuitenkin edellä ja Nualian demonikoiran onnistui kaataa Niero. Rufus juoksi ylös eikä tuonut Nieroa mukanaan. En voi tietenkään sanoa tietäväni tarkalleen, mitä alhaalla tapahtui siinä vaiheessa. Tukimme salaluukun tavaroilla.

Skrym oli sitä mieltä, että Nieroa ei pitäisi jättää, mutta sain hänet vakuutettua siitä, että häntä ei hyödyttäisi se, että me kaikki kuolisimme tänne. Juostessamme vauhdilla ulos unohdimme vankimme, mutta hänestä olisi tuskin ollut hyötyä, ja koska vein hänen loitsukirjansa, hänestä tuskin on enää vaaraa.

... [ja sitten jotain kuolemasta ja ihmisistä] ...

Päivämäärät

Rovan 12.-13. päivä, 4707 AR.

Sivuhahmoja

 • Ven Vinder, kauppias Hiekkasärkässä
 • Savah Bevaniky, asekauppias Hiekkasärkässä
 • Lyrie Akenja, paha velhotar
 • Nualia, aasimar, Lamashtun papitar, pahuus Hiekkasärkän ongelmien takana

Palkkiot

 • 1280 xp
 • 775 gp / 4 = 193,75 gp jokaiselle (193 gp, 7 sp, 5 cp)

Omittu:

 • +1 banded mail Rufus
 • wand of magic missile (30 charges) Jearis
 • scroll of sleep Jearis
 • scroll of comprehend languages Jearis
 • scroll of see invisibility Jearis
 • loitsukirja, jossa kaikki perussääntöjen 0-tason loitsut sekä 1 - burning hands, comprehend languages, detect secret doors, floating disc, identify, mage armor, obscuring mist, ray of enfeeblement, sleep; 2 - locate object, minor image, mirror image, see invisibility, shatter, spider climb Jearis

Party:

 • tiny +1 returning dagger (myyntiarvo: 8002/2 gp)
 • potion of cure moderate wounds
 • tuntematon taikasauva: [selvitetty!]
 • mwk bastard sword
 • cloak of resistance +1
 • viisi airoa ja vene ("Kuudes airo")
 • kolme heittokoukkua ja silkkiköysi

Myyty (arvo yhteensä: 775):

 • mwk composite longbow (Str +2) (600 gp)
 • mwk heavy steel shield (170 gp)
 • 3 everburning torches (3*110 gp)
 • scroll of minor image (150 gp)
 • scroll of whispering wind (150 gp)
 • hopeinen kampa (25 gp)
 • helmikorvakoru (50 gp)

Palaute

"I...crumble...", sanoo Niero ja jatkaa matkaa kohti Pharasman Hautuumaata. Muser taas kiittää kaikkia seikkailusta, oli nastaa ja kaikkea tapahtui. Ensi kerralla vähän paremmin taas.-Muser

Jos käytäis läpi se, mitä te teette kaupungissa ja kauanko te siellä viivytte tässä sessioiden välissä tällä wikisivulla, jotta mä saan kuvan että paljonko aikaa tässä touhussa menee. -NiTessine

Ja tähän lisätäkseni, jos Jearis rupeaa masteroimaan tuota Lyrien loitsukirjaa (DC 27 Spellcraft check, take 20 mahdollinen) tai Dairhe lähtee ettimään uutta ablatiivista elukkaa, siinä kestää ainakin 24 tuntia, jolloin he eivät tee mitään muuta, kuten lepää parantuakseen. -NiTessine

Niero on kuollut, kauan eläköön Niero!
Tällä kertaa meni tavallaan paremmin, vaikka mikään ei oikeastaan mennytkään putkeen. Ainakin yritettiin toimia järkevästi! Olen siltikin sitä mieltä, että päättäväisyys ei auta, kun hipat ja parannusjuomat ja -loitsut ovat lopussa...
Jearisia ei kiinnosta vieraan loitsukirjan opetteleminen tällä hetkellä. Sen sijaan pitää ostaa vähän yleissälää ja uusi jousi, josta voi tehdä bonded objectin. Sen ritualisointiin menee 8 tuntia.
Ja sitten lootista: Viitta Rufukselle? Kääröt ja tikku Jearikselle? Osaako/haluaako kukaan käyttää noita aseita/kilpeä/panssaria? -Veltzeh

Rufus vei jo panssarin, mwk bastard sword melkein kannattaa säästää kakkosaseena jollekkin.-Muser

Rufus saa ottaa tuon viitankin, kun sillä on kaikkein huonoimmat savet. Laskin myös uusiksi aiemmat lootit, koska meillä oli myyntiongelmia ja sieltä löytyi joku muukin ihmeellinen virhe, jota en paikantanut. Pelin 4 lootista näkee, kuinka paljon hahmot oikeasti saivat rahaa aiemmin myydyistä looteista. Partyn omaisuus kerääntyy kumulatiivisesti aina uusimmalle pelisivulle ja myytyihin kamoihin ei kosketa. Toivottavasti tämä on selvempi näin... - Veltzeh

Jakakaa toki saadut hynät neljälle, Nierohan on luolaston pohjalla ja Kajon sankarit tapaavat vasta ensi seikkailussa. Niin ja kiitos, tämä on paljon selvempää. Yksi kyssäri Nitelle, paljonko annat aloitushynää?/Voitko hyväksyttää Michiellin varusteet hahmosivulla, eli ovatko ne näiden aloitusrahojen puitteissa?-Muser

Aattelin että saisit sen tonnin ainakin heittää varusteisiin. -NiTessine\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped