Linkitetäänpä pari mielestäni olennaista kirjoitusta vaalitekniikasta ja demokratiasta: vaaliuudistuksesta http://nor.fi/lealanko/vaali.txt ja sähköisestä äänestämisestä http://www.effi.org/blog/kai-2009-04-12.html ja vielä vähän tarkemmin http://joga.daug.net/braxkirje.txt
Mainitaanpa täälläkin, että IPv4-osoitteiden loppuminen on todellinen ongelma: http://www.zdnet.com/blog/networking/it-8217s-official-asia-8217s-just-run-out-of-ipv4-addresses/948
Tämä tarkoittaa käytännössä, että
Työstän täällä Protulehteen tähdättyä kirjoitusta siitä, miksi nykymuotoinen rekrytointi on lopetettava.
Runojen wabisabi-osastolla uusi ennätys, suosikki:
miltä tuntuu juosta heinikossa, panna tyttöä metsässä
Yritän ottaa selvää eri puolueiden vaaliohjelmista. SDP:n vaaliohjelmaa on niin vaikea saada yhdellä sivulla, että houkuttaisi panna se tänne koostettuna. Vielä pahempi on köyhien asialla r.p:n vaaliohjelma, joka on flash-kikkareen sisällä (eikä sielläkään merkitty selkeästi vaaliohjelmaksi).
Minulle ehdotettiin erinomaista ideaa: kirjoitan oman seksipalveluhinnastoni.
Keksin, että voisin tehdä cgvg:n kaltaisen käyttöliittymän www-selailuun. Olen pohtinut tapoja kätevöittää www-selailua, mutta esim. surfraw (vaikka ihan kiva onkin) ratkaisee mielestäni juuri väärän ongelman. "Oikea" ongelma on se, miten liikutaan kätevästi komentotulkin ja selaimen välillä. Totesin, että links-perheen selaimet osaavat dumpata sivun linkkeineen, minkä päälle voi rakentaa komentorivikäyttöliittymän.
Toteutinkin tämän komentoriviselain-ideani.
Viimeksi käyttämäni puhelin meni rikki ja ostin työkaverilta toisen. Tämä uusi on S40-puhelin, eli siinä on se Nokian "oma" käyttöliittymä, jonka Nokia kehitti ennen Symbianiin (S60) siirtymistä. Pirun hyvä ohjelmisto, mutta ei tue sovellusten moniajoa (ei siis voi pomppia esim. nettiselailun ja tekstareiden kirjoittamisen välillä) eikä 3G-datayhteyksiä. Mutta muuten ominaisuuksiltaan monipuolisempi ja käyttöliittymältään selkeämpi kuin uudemmat Nokian vimpaimet. Sitten, kun tämä hajoaa, pitää varmaan hommata joku Android-härpätin tjsp.
Elakim: Itse ostin viime lauantaina 19.3. uuden S40 edition 6 -käyttiksellä varustetun puhelimen, X3-02:n. Eli siis siinä on S40-käyttiksen uusin versio, iso kosketusnäyttö ja lisäksi 4x4-näppäimistö ("touch and type"), 3G-datayhteydet, WLAN, Bluetooth. Toimii ongelmitta Gnokiin kanssa Bluetoothin yli samoilla asetuksilla kuin rikkoutunut 6300:ni. Nopea kuin piru, käyttöliittymältään loistava ja hintakin vain 149 euroa. Julkaistu loppuvuodesta viime vuonna. En mainostaisi muuten, mutta kun vaikutti siltä, ettet tiennyt uusia S40-puhelinmalleja tehtävän enää.
atehwa: Ei haittaa, että mainostat. Syy siihen, miksen aio ostaa enää (uusia) Nokian kännyköitä, on se, etten halua tukea firmaa sen nykyisillä linjoilla.
Hyvää kevätpäiväntasausta, muuten. Elämä voittaa, allegorisesti, auringon edustamana.
Minua hämmentää, miten paljon eri lähestymistapoja on rinnakkaistettujen ohjelmien vastuunjakoon. Aina, kun on tarpeeksi pitkään työskennellyt tietyllä mallilla, unohtaa, kuinka eri tavoin asiat voisi tehdä. (Ja joskus myös ihmetyttää, miksi ihmiset kiusaavat itseään jollain jaettujen tietorakenteiden lukituksilla, kun applikatiiviset tietorakenteet (MVCC) ja monikkoavaruudet (tuple spaces) on keksitty.)
Olen lueskellut viime päivinä Tim Harfordin kirjaa Elämän logiikka. Kyseessä on aika hyvä yhteenveto ajatustavasta, jota voisi kutsua esimerkiksi nimellä sosiaalinen markkinateoria. Kirja on siitä kiintoisa, että siinä tehdään erittäin selväksi joitain tällaisen ajattelun sudenkuoppia ja ohitetaan toiset täysin. Lopputuloksena on -- harmillista kyllä -- jännittävää ja tenhoavaa kirjoitusta, joka todennäköisesti innostaa yhden sun toisenkin ihmisen mallintamaan maailmaa markkinateorioilla tajuamatta, että asiat ovat vielä paljon paljon monimutkaisempia; yksinkertainenkin peliteoreettinen asetelma on jo hyvin vaikea analysoitava, kuten vangin dilemma osoittaa.
Mitä yhteistä on hikipajojen lapsityövoimalla ja sillä, etteivät potilaitten tiedot välity hoitoa tukevalla tavalla heitä hoitavien henkilöiden välillä? Peitä silmäsi, ja mieti hetki vastausta, ennen kuin katsot minun ehdotukseni:
Molemmat ovat ongelmia, jotka aiheutuvat siitä, etteivät ihmiset osaa ostaa, tai toisin sanoen, käyttävät huonoja kriteereitä hankintapäätösten tekemiseen. Voi pojat, ostaminen on vaikeaa.
Urgh, miten helppoa ihmisille on innostua kaikenlaisista hienoista käyttöliittymäparannuksista, joita käyttöliittymäsuunnittelussa sillä hetkellä mainostetaan. Panin päähän kunnon old school -hatun ja kirjoitin artikkelin virtues of the Unix shell.
Olen ollut viime päivät mökillä aika arktisissa oloissa. Saimme kuitenkin kehitetyksi Metsät ja menninkäiset -lisäosan Carcassonneen.
Lueskelin Wikipediasta taloustiedeaiheisia artikkeleita, ja tajusin, että minulla on oikeastaan päässäni eräänlainen talousteoriahahmotelma.
Pikalinkit: