(toiminnot)

hwechtla-tl: Kevät ja kesä 2008

Kierre.png

Mikä on WikiWiki?
nettipäiväkirja
koko wiki (etsi)
viime muutokset


to 24.7.2008

Tänään on mennyt koko päivä muuttoon. Nyt alkaa viimein olla lopuillaan tavaroiden siirto. Kamaa tuli kuusi kuormallista (kuomullisella peräkärryllä), mikä on aika paljon, kun vertaa edelliseen muuttoon, jossa meni yksi pakettiautollinen. Kiitos kaikille ystäville, jotka olette auttaneet tässä muutossa <3

ma 21.7.2008

Päivitys vuokraisäntäjuttuun: soitin vuokraisännälle ja hän sanoi että on nähnyt kaikenlaista ja hänen puolestaan kaikki saavat elää elämäänsä niin kuin haluavat. Hyvä juttu; vähän vain jää ihmetyttämään, mistä tässä nyt oli kysymys, koska vuokravälittäjä sanoi ihan oikeasti että vuokraisäntä on "ihan paniikissa" asiasta, kun taas vuokraisäntä sanoi sanoneensa välittäjälle, ettei tämän nyt pitäisi moisesta piitata.

Taas yksi todiste siitä, että välikäsistä on lähinnä haittaa.

su 20.7.2008

Sainpas sentään gprs:kin toimimaan tämän eeepc:n kanssa. Laitteiden parituksen kanssa on aina jotain häikkää... kirjoitetaanpa taas tämmöinen lyhyt ohje: how to quickfix bluetooth pairing in Debian linux.

Äh, tuleva vuokraisäntä oli hermostunut, kun olin maininnut joskus saaneeni haasteen talonvaltauksesta... toisaalta harmittaa se, että pitikin mainita tuommoisesta (johtui hassusta tilanteesta), mutta toisaalta se, ettei asioista voi puhua. Niinpä tuli kirjoitetuksi selvitys Kulosaaren talonvaltauksesta.

pe 18.7.2008

Tyttäreni kiinnostui (ainakin väliaikaisesti) nettijulkaisusta: http://pupunu.blogspot.com/

Hommasin vähän aikaa sitten itselleni eeepc:n (http://eeepc.asus.com/fi/). Tämä on ollut tosi kiva laite, joskin minulla aina hajoilee pää ns. "helppokäyttöisten" ohjelmien kanssa... koska niissä on aina jotain, mikä ei toimi, ja on ihan pirun vaikeaa selvittää, mikä niissä ei silloin toimi.

to 26.6.2008

Jaahas, viime ajat ovat menneet sutjakkaasti lomaillessa, järjestellessä kommuunia, perheasioita, uutta yrittäjänuraa, osuuskunta Sangen talousasioita jne... Lisäksi olen lukenut Naomi Kleinin Tuhokapitalismin nousua, jota kyllä lämpimästi suosittelen.

ti 10.6.2008

Ja vielä yksi aihe: ihmisten arvon aliarviointi.

ti 27.5.2008

Huh, onpas pitkä tauko! Ja taas pitäisi tehdä muuta kuin kirjoittaa. Mutta kirjoittamisen aiheita lienee taas syytä merkitä talteen: yksi on kielten muodostaminen ilman maailmaa.

la 10.5.2008

Viime päivinä olen kirjoittanut lähinnä unipäiväkirjaa ja impotenssista.

ma 14.4.2008

Olen lueskellut viime aikoina Freireä, joka selkiyttää hyvin ajatuksiani siitä, miksi vallankäytöstä pitää pidättäytyä. Mutta meillä on paljon vanhoja hegemonioita, jotka ovat nyt murenemassa. Kyse on tiedon hegemonioista, kuten massamedioista (miten pärjään seuraamatta uutisia) ja tyylistä.

Ja mitä tämä merkitsee käytännössä? Kun esimerkiksi Helsingin Sanomien tiedonvälityksellinen hegemonia korvautuu blogeilla, on varottava, että bloggaajista ei tule uutta eliittiä: etteivät bloggaajat ala rajoittaa tai mustamaalata toisten, vähemmän etabloituneiden bloggaajien kirjoittamista. Samoista syitä seuraan huolestuneena, kun wikipediasta karsitaan artikkeleita "siksi, että ne ovat epäolennaisia". Kuka saa päättää, mistä wikipediaan saa kirjoittaa? Yhteisöpäätökset eivät ole aina oikeudenmukaisia.

to 3.4.2008

Ajattelin kirjoittaa vähän loisista ja sukupuolitaudeista ajankulukseni, kun odottelen laboratorioon menemistä: sain tietää yhdellä aiemmista seksikumppaneistani todetun klamydian, joten nyt sitten testaillaan.

ti 1.4.2008

Jes! Viime viikolla jätin vihdoinkin gradun esitarkistukseen. Vapaus. Onni. Sosiaalisuus. Te, jotka odotitte kärsivällisesti. Jne.

Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, gradu on nähtävillä osoitteessa http://members.sange.fi/~atehwa/consistency.pdf


nettipäiväkirjan vanhat jutut


Pikalinkit:


kommentoi (viimeksi muutettu 05.08.2008 23:55)