Peliraportti

Tapahtumat

23. päivän aamuna Arabelle ja Gwalur päättivät lähestymistavasta Gerya Rohalendin kanssa. He maksaisivat tämän verovelan siinä toivossa että saisivat kaupungin parantajan taskuunsa. Näin tehtiin, neuvoteltiin ja allekirjoitettiin kolmena kappaleena, joista yksi vietiin notaarille. Gwalur myös tässä vaiheessa tajusi että niin, parkitsimokeikan jäljiltä vieläkin tajuttomana makaavat Pippa Umbre ja Jabral Louslik olisivat varmasti Rohalendin hoivissa. Heidät päätettiin haettaa putkaan, "vartioitavaksi".

Kun he palasivat putkalle, Cimri kertoi apteekkari Elish Odmerin käyneen valittamassa että vartiosto ei tehnyt työtään. Hänen vankkureihinsa oli murtauduttu ja häneltä oli viety 800 kultarahan arvosta kauppatavaraa. Nemanja ja Vesper kerättiin mukaan ja nelikko lähti tutkimaan. Gwalurin tarkat silmät erottivat nopeasti että vankkureissa ei ollut murron jälkiä. Lisäksi hän löysi salalokeron, johon oli jemmattu arviolta 800 kultarahan edestä kauppatavaraa. Odmer lähti pakoon ja lyhyen takaa-ajon jälkeen hänet saatiin kiinni ja iskettiin jalkapuuhun. Päätös tehtiin tuomita hänet vankeuteen Remesianaan, heti kun tilanne rauhoittuisi sen verran että väkeä voitaisiin irrottaa vankikuljetukseen.

Tohtori Rohalendi ei ollut tyytyväinen potilaidensa siirtoon, mutta hänet rauhoitettiin antamalla hänelle loput Odmerin vankkureista sekä tämän muuli. Rohalendin hoito oli ollut harmillisen laadukasta ja kummankaan potilaan ei ollut uskottavaa kuolla suoraan. Louslik oli jopa niin mainiossa kunnossa että Arabellen verenvuotoloitsu ei vaikuttanut mitään. Kaiken lisäksi Pippa Umbre alkoi heräillä kun Arabelle ja Nemanja keskustelivat tämän kohtalosta. Nainen oli kauhuissaan tajutessaan olevansa putkassa hyökkääjiensä armoilla. Jostain syystä Gwalurin työkalukokoelmassa oli lobotomiapiikki ja vielä huolestuttavammin Arabelle osasi käyttää sitä. Pippa Umbre ei ollut enää ongelma – ja kyllähän pahoinpitelyistä usein tulee aivovaurioita…

Tohtori Rohalendi vaati tämän jälkeen saada Louslikin takaisin sairaalalleen, mikä pienen verenvuotoepisodin jälkeen tehtiinkin, sillä ehdolla että hänelle asetettaisiin vartio. Yöllä tehtiin harhautus – Gwalur valeli öljyllä Odmerin muulin ja sytytti sen tuleen Rohalendin sairaalan pihalla. Kun talon väki tuli ulos, Vesperin käärme ryömi näkymättömänä sisään taloon ja puri Louslikia toistuvasti myrkkyhampaillaan kunnes tämä kuoli.

Seuraavana aamuna vartija kertoi että linnaportti oli auki. Se käytiin sulkemassa ja ihmeteltiin vähän mutta mihinkään isompiin toimenpiteisiin ei ryhdytty.

Sitä seuraavana aamuna, Gwalur sai kiinni paikallisen tytön, Jemmy Kemmainon, joka heitti hevosenlantaa sheriffintoimiston ikkunaan. Sen sijaan että olisi pistänyt tämän jalkapuuhun, Gwalur palkkasi tytön viestinviejäkseen.

Razelago herätti Nemanjan kertomalla maagisin keinoin että linnaportti oli taas auki. Käytiin tarkistamassa ja niinhän se pannahinen oli. Nyt tutkittiin kunnolla. Portinvartijat olivat vielä nukkumassa vaikka aamu oli pitkällä, mutta heiltä saatiin avain vartiotorniin. Lukko aukesi mutta oven takana oli barrikadi, jonka Gwalur kuitenkin tuuppasi nurin. Lyhyen tutkimuksen ja parin ansan jälkeen syylliseksi paljastui outo kissamainen olento, jonka Gwaluri spekuloi olevan keijukansaa. Se tapettiin taistelussa. Portinvartijat vietiin putkaan tehtäviensä laiminlyönnistä.

Ruumista polttaessa he huomasivat että joku oli alkanut levittää Enkeliritarin propagandaa kylillä. Gwalur pestasi Jemmyn keräämään lentolehtisiä kasaan ja tuomaan hänelle.

Rohalendi lähetti uuden kirjeen, jonka Ingoe Zoags uskollisesti toi sheriffin toimistolle luettavaksi. Rohalendi selvästi epäili nelikkoa hänen potilaidensa vastoinkäymisistä ja oli muutenkin huolissaan. Hän mietti, josko olisi mahdollista että Enkeliritarin joukot ottaisivat osan hänen suojateistaan hoiviinsa, muttei tiennyt kuinka saisi heille sanan.

Putkassa on tällä hetkellä apteekkari Elish Odmer sekä linnaportin vartijat Bolousia ja Denton Gramel.

Päivämäärät

Erastuksen 23.-28. päivä, 4715 AR.

Sivuhahmoja

 • Cimri Staelish, puukkojunkkari ja värvääjä
 • Razelago, Darelluksen käsikassara, zebubpaholainen
 • Gerya Rohalendi, Isoaarin parantaja ja kätilö
 • Ingoe Zoags, lipevä satamapäällikkö
 • Zaggar, suurhiisi, soturi
 • Jabral Louslik, nahanparkitsija
 • Pippa Umbre, lobotomoitu paskakuski
 • Elish Odmer, apteekkari ja huijaripuijari
 • Bolousia ja Denton Gramel, linnaportin leipiintyneet vartijat
 • Wenbrade Brakenbol, Isoaarin kolho notaari
 • Jemmy Kemmaino, Gwalurin juoksutyttö
 • Celwart Nobes, juoppo

Palkkiot

 • 467 XP per hahmo
 • 150 gp/lärvi arkkiparonin palkkaa
 • 800 gp:n verran määrittelemättömiä alkemisia esineitä Core Rulebookista, josta korkeintaan 300 gp on potion of cure light woundseja
 • bag of holding I
 • masterwork light crossbow
 • 6 kpl alchemist's fire

Palaute

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped