Peliraportti

Tapahtumat

Agentit lähtivät Kantariasta kohti Isoaaria. Taas. Helvetti. Brextur lähti mukaan, seuraten Nemanjaa, Sinderbosin uutta kantajaa. Myös Cimri ja Zaggar jatkoivat ryhmän mukana kun taas Zara Orcelani jäi toistaiseksi Kantariaan. Lisäksi Vesper näki omituisia unia, jotka johdattivat hänet jokeen, jonka pohjasta hän löysi puuleikkaukseen piirretyn kartan.

Liikenne tiellä Kantariaan oli selvästi kasvamaan päin nyt kun kapinalliset oli lyöty ja kauppa saattoi taas kulkea vapaasti. Koska nyt ei oltu koukkaamassa tiettömien taivalten takaa Tuonimetsän toiselta laidalta, matkan varrella oli myös vallan mukavasti kestikievareita, jotka olivat varmasti kiitollisia asiakkaista.

Eräässä näistä kievareista nimeltään Musta härkä, agentit saivat kuulla että Kantariaa vapauttamaan oli palkattu myös ryhmä suurhiisiä, jotka olivat sitten kadonneet Tuonimetsään. Heidän komentajansa oli joku Khurbok, jonka Gwalur tunnisti entiseksi pomokseen. Vesper sai jälleen kummallisen unen ja outo tunne veti häntä metsää kohti. Vesper herätti Gwalurin mukaan, joka ulkona näki metsän pimeydessä jotain, joka oli varmaan haltia. Muu ryhmä herätettiin ja varustettiin, ja lähdettiin yösydämellä liikkeelle. Pian jäljet johtivat haltioiden leiriin, joka nopealla ja määrätietoisella iskulla hävitettiin. Kaksi haltiaa otettiin vangiksi. He kertoivat olleensa jahtaamassa joukkoa suurhiisipalkkasotureita, jotka olivat itäisillä mailla tehneet tihutöitä ja lyöneensä joukon taistelussa. Vastineeksi hengestään he suostuivat näyttämään, missä Khurbok ja tämän suurhiidet lymysivät.

Haltiat johdattivat ryhmän rauniolle, jonne myös Vesper tunsi outoa vetoa. Kohtaaminen meni rauhallisesti ja jälleennäkeminen oli niin lähellä iloista kuin Gwalurin kaltainen emotionaalisesti särkynyt olento voi tuntea. Todettiin että Vesperin kartta kuvasi raunion kellarikerrosta ja sen avulla pääteltiin että täällähän on valeseinä. Seinän takaa löytyi pieni mutta hyvin ansoitettu luolaholvi, jossa asusti muun muassa pieni pesue vampyyreja. Ne lyötiin, mutta Gwalur sai pahan pureman. Viimeisellä vampyyrilla oli hallussaan omituinen vuohensorkka-amuletti, jonka otettuaan ääni Vesperin päässä ohjasi hänet suorittamaan kammottavan rituaalin käyttäen toista haltiaa. Lopuksi ääni vihdoin esitteli itsensä.

Päivämäärät

Rovan 24.-28. päivä, 4715 AR.

Sivuhahmoja

 • Cimri Staelish, puukkojunkkari, palkollinen
 • Zaggar, suurhiisi, palkollinen
 • Brextur, ukobach
 • Khurbok, suurhiisi, komppanianpäällikkö

Palkkiot

 • 4 724 XP
 • 8 kpl potion of cure light wounds
 • 2 kpl bracers of armor +1
 • ring of protection +1
 • 10 kpl +1 composite longbow (+1 Str)
 • +1 silver scimitar
 • fiendish foot

Fiendish Foot

If worn as a necklace or bracelet, the owner of the fiendish foot can call upon its fiendish magic once per day as a free action to gain all the benefits of the fiendish creature template. Once activated, the benefits of the template persist for 10 rounds before fading.

Palaute

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped