Samaan tapaan kuin tavaroiden hankkiminen omaksi on tarttuvaa, on myös tarttuvaa panna kaikki vaihtoon. Tavaroiden vaihtamiseen on monta tapaa huonosta hyvään, (ehkä) parhaimpana tavaroiden dumppaaminen ystävilleen, huonoimpana se, että heittää kaiken kaatopaikalle ja ostaa uutta kalliilla. Minusta ainakin tämä jälkemmäinen on lähinnä osoitus mielikuvituksen ja seikkailumielen puutteesta.
Tavaroiden vaihtamisessa on sellainen hyvä puoli, että se tuottaa muille halvalla hommattavia tavaroita. Tällaisia tarpeettomuutensa takia puoli-ilmaisia tavaroita on itse asiassa tarjolla tosi paljon: kierrätyskeskuksissa, roskiksissa, kirpputoreilla, avustusjärjestöjen rahankeräysliikkeissä, sosiaalikeskuksissa. Olen sitä mieltä, että roskikset ja kaatopaikat pitäisi korvata valtavilla laitoksilla, joihin ihmiset saisivat tuoda tavaraa pientä maksua vastaan, mutta josta saisi hakea haluamansa ilmaiseksi. Ne olisi järjestetty siten, että sieltä olisi sekä helppoa poimia tavaroita että siivota vanhimmat kamat kaatopaikalle.
Virolaiset torit ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka ihmiset voivat tuottaa itselleen ja toisilleen palveluita. Kierrätysosuuskunnat (osuuskunta) voisivat olla hyvä tapa organisoida kierrätystä.