Arkistointiprojekti

Pohtiessani mahdollisuutta uudelleen pelauttaa Kuolleen Jumalan Varjon (KJV), löysin lokikirjan pätkän alkuperäisestä kamppanjasta. Yläkulmassa luki 67, ja tapahtumat sijoittuivat noin puoliväliin pelattua materiaalia. Yritykset toistaa peliä tai edes imitoida sitä lienevät melko mahdottomia, mutta haluaisin kerätä KJV:n ja Alkajan peleistä syntyneitä kirjoituksia talteen.

Suuri osa materiaalista vaikuttaa lisäksi sekavasti kirjoitetulta. Sen uudelleenpureskelu voi osoittautua hyvin työlääksi.

--Ville Takanen

Kuolleen Jumalan Varjo

Mahtipontinen dark-fantasy saaga Teosofian avaimen, Tuhannen ja yhden yön, Lieberin sekä Moorcockin jalanjäljissä.

Nouskoon tuuli
Vaahdotkoon vedet
Huutaen lopun ääntä
Illan hämärtyessä
Tulkaa pimeyden voimat
Tulkaa unohtuneen
Yön Valtiattaren lapset
Nouskaa läpi aikojen sumun

-- Myytti Kuolleen Jumalan paluun ennusmerkeistä. --

Yleistä

Yleiskartta Ylämaista ja Sisämerestä. Värikkäät merkit ovat Kuolleen Jumalan tuhon synnyttämiä portaaleja Ylämaiden ja Alamaiden välillä.

Peli sijoittuu synkkään ja mahtipontinseen fantasiamaailmaan, jossa jumalat ovat suuria, taikuus virtaa voimakkaana ja tavallinen ihminen hallitsee, palvelee, pelkää tai vastustaa ikiaikaisia voimia.

Pelaajien hahmot eivät ole tavallisia ihmisiä, jos ovat ihmisiä alkuunkaan.

Maailmassa ei ole sellaisenaan korkeafantasian rotuja, kuten keijuja tai haltioita, ja suurin osa maailman älykkäistä olennoista on ihmisiä. Ihmiset jakaantuvat meidän maailmamme tavoin eri kansakuntiin ja kulttuureihin, jotka saattavat poiketa paljonkin toisistaan. Ihmisten lisäksi on olemassa harvinaisia taruolentoja, ja mitä eriskummallisimpia otuksia ja vain taikuudella havaittavia "toispuolisia".

Yksikään kansa tai kulttuuri ei ole hyvä tai paha, vaikka kansojen käsitykset hyvyyden luonteesta poikkeavat radikaalisti. Universaalia pahaa ei sellaisenaan ole olemassa, vaan käsitys pahasta riippuu täysin yksilön taustasta ja uskomuksista.

Pelin maailmassa ei ole sähköä, ruutiaseita, polttomoottoria tai muita modernin ajan keksintöjä, vaikka vastaavia taikuuden avulla toimivia keksintöjä pn mahdollista valmistaa. Yleissääntönä: mitään mitä Euroopassa ei ollut keksitty ennen 1800-luvun alkua, ei luultavasti ole olemassa myöskään Alkajassa. Maailmassa eletään tekniikan kehityksen kannalta Euroopan vuosia 1600-1900 vastaavaa aikaa.

Pelimaailma jakaantuu metafyysisellä tasolla ainakin viiteen tunnettuun limittäin sijoittuvaan todellisuuteen, joista ainakin kaksi on materiaalisia. Todellisuudet manifestoituvat kuten Moorcockin Eternal Champion saagan multiversumissa. Tapahtumat lähtevät liikkeelle toisessa materiaalisista todellisuuksista, Ylämailla.

Lähtötilanne

Koskapa pelimaailma on kokonaan peräisin tästä kampanjasta, maailmaan järjestetyistä larpeista ja muista sellaisista lähteistä, joihin pelaajien ei voi olettaa tutustuneen, on maailmasta kirjoitettu ingame-kuvaus "Kaletes", joka on nimetty tekstin kuvitteellisen kirjoittajan mukaan.

Peli lähtee liikkeelle Elämän Herran, Sisessen, luostarista - jonne pelaajien hahmot ovat saapuneet kuukautta aikaisemmin vanhan velhon, Aesdulfus Ikiaikaisen, vankkureilla. Jokainen hahmo on haettu velhon toimesta kasvattivanhemmiltaan erikseen, samanaikaisesti ja samana iltana.

Hahmot ovat suurinpiirtein saman ikäisiä, mutta aivan eri taustoista. Pelaajat voivat vapaasti miettiä hahmonsa luonteen, perheen, taustan ja tavoitteet - kunhan hahmot tulevat toimeen porukkana ja hahmo on ottolapsi perheessään (perheen ei kuitenkaan ole ollut tarpeen kertoa adoptiosta).

Hahmojen syntymään liittyvät seikat ovat peräisin kampanjan taustajuonesta, ja paljastuvat myöhemmin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped