The Traitor's Gambit, osa 1

It is a dark time in the Galaxy. The evil Galactic Empire has spread from the Deep core to the Outer Rim, and everywhere the Empire's tyranny can be felt.

Fleeing from the oppression of the Emperor's minions, agents of Senator Bail Organa have run to a remote space station above Brentaal. Known to be a vocal opponent of the Empire, Organa may be the last hope of freedom in the galaxy.

In the hopes of stopping these dissidents before they can reach the Senator, the Empire has alerted its force on Sel Zonn Station, where the struggle for liberty rages on, and the first sparks of rebellion have begun to burn....

Maya

Sel Zonn -avaruusasema planeetan Brentaal IV kiertoradalla. Neljän karkurin ryhmä on juuri ostamassa tarvikkeita aseman kauppakadulla. Yhtäkkiä pahasti läjäyttimen osumasta haavoittunut nainen juoksee suoraan nuoren jedi-padawan Yara Vandraykin syliin

"Pyydän, auttakaa minua..."

Naisen nimi on Maya. Karkurit eivät tätä vielä tiedä, mutta hän on vakooja Alderaanin Senaattori Bail Organan palkkalistoilla. Hänen perässään on imperialistien kätyreitä: "Tuolla hän on!" Kaksi imperiumin iskusotilasta huomaavat sekasorron ja puuttuvat peliin. Palkkasoturi Merioon Aalto vetää oman läjäyttimensä ja painaa liipasimesta. Seuraa kiivas tulitaistelu. Molemmat iskusotilaat ja toinen kätyreistä kaatuvat. Toinen kätyreistä pääsee kuitenkin pakoon. Neljä karkuria ja haavoittunut nainen pakenevat toiseen suuntaan, takaisin kohti omaa piilopaikkaansa.

Switch

Mayan tehtävä oli ollut vastaanottaa paketti Switch-nimiseltä rikolliselta droidilta. Maya ei pysty ampumahaavansa takia hoitamaan tehtäväänsä loppuun. Hän tarvitsee yhä karkurien apua. Pienen neuvottelun jälkeen he suostuvat.

Switch majailee varastotiloissa aseman ränsistyneimmässä kolkassa. Switch löydetään, mutta hän ei kuitenkaan suostu luovuttamaan pakettia ilman 1000 krediitin rahallista korvausta tai vastapalkkiota. Neuvottelussa ei päästä puusta pitkään. Yhtäkkiä varaston ovet lävähtävät auki ja sisään ryntää aseistettuja miehiä. Heidän johtajansa on Ganga Lor, chevini.

"Vai yrität hoitaa diilejä selkäni takana, romukasa! Tämä loppuu nyt!"

Ganga Lorin konnat avaavat tulen. Karkureilla ei ole muita vaihtoehtoja kuin tehdä samoin. Varasto täyttyy läjäyttimien repivistä äänistä ja miesten huudoista. Ganga Lorin kaaduttua, hänen miehensä kuitenkin antautuvat. Henkensä pelastamisesta kiitollinen Switch kertoo, että Mayan pakettia säilytetään imperialistien sektorilla - mikäpä sen parempi paikka kapinallisten kätkeä tavaroitaan kuin suoraan imperialistien nenän alle.

Simppeli noutokeikka

Imperialistit ovat kuitenkin saaneet vihiä kapinallisten suunnitelmista. Varasto on täynnä liipasinherkkiä iskusotilaita. Seuraa tulitaistelu. Jedi-padawan Caleb Hall haavoittuu läjäyttimen osumasta. "Paketti", karboniittiin jäädytetty mies, saadaan kuitenkin otettua haltuun. Uskaliaan paon avaruusasemalta jälkeen matka jatkuu kohti Alderaania Mayan kontaktin, kapteeni Sirona Okeefen aluksella Banshee.

"Hasta la vista, lumikot!"

Alderaanissa senaattori Organa on kiitollinen karkureiden avusta vangitun agenttinsa pelastamisessa. Hän värvää heidät orastavan kapinaliikkeen palkkalistoille ja lähettää heidät seuraavaksi kohti syrjäistä planeettaa Felucia, jossa Imperiumi pitää vangittuna erästä toisiin ajatuksiin tullutta Imperiumin laivaston upseeria, Amiraali Varthia.

Lähes täydellinen laskeutuminen

Felucian kiertoradalla partioivat tähtiristeilijät pakottava kapteeni Okeefen suorittamaan varsin uhkarohkean laskeutumisen, jonka seurauksena Banshee vaurioituu ja matkaa joudutaan jatkamaan jalan. Usean tunnin tarpomisen jälkeen saadan ensikosketus planeetan alkuperäisasukkaisiin, primitiivisiin felucialaisiin. Felucialaiset reagoivat aggressiivisesti tunkeutujiin, ja seuraa jälleen taistelu. Alkukantaisin asein varustetut felucialaiset voitetaan kuitenkin helposti. Taistelu keskeytyy huutoihin läheisestä kylästä. Huutaja on Vazus Mandrake, felucialaisten keskuudessa jo jonkun aikaa elänyt ihmismies. Mandrake kertoo, että felucialaiset olivat hyökänneet vain, koska uskoivat ryhmän olevan imperialisteja. Imperialisteilla on lähistöllä tukikohta ja rangaistussiirtola, eivätkä he ole kohdelleet planeetan alkuperäisasukkaita kovinkaan hyvin. Mandraken suunnitelmana on räjäyttää vankila taivaan tuuliin.

"Iskusotilas! Häntä ei saa päästää raportoimaan!"

Keskustelu keskeytyy kiiturin moottorin ulinaan. Lähistöllä partioinut Imperiumin tiedustelija on havainnut kapinalliset ja suuntaa pakoon hurjaa vauhtia. Mandrake varustaa kapinalliset nopeilla kybuckeilla ja takaa-ajo Felucian tiheän sienimetsän halki alkaa. Kybuckin ohjaamisessa on omat ongelmansa, puhumattakaan muista viidakon vaaroista, kuten rancoreista, mutta lopulta Caleb Hall saa voimatönäisyllä paiskattua kiiturin kuskin suoraan päin puuta. Tiedustelija on kuitenkin päässyt iskusotilaiden miehittämälle vartiopaikalle asti, ja jälleen seuraa tulitaistelu. Iskusotilaat onnistutaan voittamaan, ja senaattori Organan vastavärvätyt kapinalliset pääsevät palaamaan felucialaisten kylään punomaan sotasuunnitelmia.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped