StarWars-hahmot

Yara Vandrayk

Arkanian Offshoot Jedi 5
Experience 12800
Destiny (secret) 4/5
Init +3
Senses Force Perception +14


Ref 19 (flat-footed 16), Fort 16, Will 18
hp 54; threshold 16


Speed 6 squares
Melee lightsaber +8 (2d8+2)
Ranged blaster carbine +8 (3d8+2; stun)


Force 7; Dark Side 1
Force Powers Mind Trick, Move Object, Vital Transfer
Force Talents Force Perception
Use the Force +14

Force Trance - DC 10 FRA, to heal lvl hp/hour
Move Light Object - DC 10 MA to move; DC 15 SA to attack, dmg 1d6+1
Search Your Feelings - DC 15 FRA to determine favorable or unfavorable result of action in near future
Sense Force - DC 15 FRA to sense force users; opposed roll to avoid detection
Sense Surroundings - DC 15 SA to ignore cover/concealment on Perception checks; DC 20 if in total cover
Telepathy - DC 15 (planet)/20 (system)/25 (quadrant)/30 (different quadrant) SA to transmit emotion or single thought
Deflect - DC of attack roll to deflect blaster bolt, +5 penalty /additional shot after first.

Mind Trick (mind affecting) - DC target Will Save to create hallucination, feint, suggestion or terror
Move Object - DC 15 (medium; 2d6)/20 (large; 4d6)/25 (huge; 6d6)/30 (gargantuan; 8d6)/35 (colossal; 8d6) to move object
Vital Transfer (light side) - DC 15 (2xLVL)/DC 20 (3xLVL)/DC 25 (4xLVL) to heal dmg. Take half self.


Abilities Str 10, Dex 16, Con 10, Int 12, Wis 15, Cha 15
Base Atk +5; Grp +8


Talents Deflect, Force Perception, +talent
Species Traits Determination
Feats Force Sensitive, Force Training, Skill Focus (Mechanics), Weapon Finesse, Weapon Proficiency (lightsabers), Weapon Proficiency (simple weapons), Weapon Proficiency (pistols), Skill Focus (Use the Force)


Skills Acrobatics +10, Mechanics +13, Use the Force +14
Languages Arkanian, Basic


Possessions jumpsuit, jacket, combat boots, cap, belt pouch, lightsaber (1 kg), 2x power pack (50/18) (0.2 kg), short range comlink (0.1 kg), glowrod (1 kg), mesh tape (0.5 kg), BlasTech DC-15S blaster carbine (2.2 kg), concealed holster (for blaster pistol) (0.2 kg), hip holster (for carbine) (0.5 kg) 5x ration pack (0.5 kg), blaster pistol (1 kg), utility belt (4 kg), all-temperature cloak (1.5 kg), standard targeting scope (on blaster carbine) (0.2 kg), tool kit (1 kg), security kit (1 kg), 90 credits
Total 14.9 kg


Tausta

Yara Vandrayk syntyi 15 vuotta sitten siirtokuntamaailmoihin kuuluvalla planeetalla Arkania. Hän kuuluu arkanialaisen rodun teollisuuden tarpeisiin keinotekoisesti jalostettuun sivuhaaraan, jonka tunnusomaisia piirteitä ovat valkoinen iho ja hiukset, aavistuksen suipot korvat, sekä tavallista arkanialaista parempi sorminäppäryys, huonompi fyysinen kestävyys ja lyhyempi elinikä. Arkanialaiseen sivuhaaraan kuuluvat ovat perinteisesti olleet toisen luokan kansalaisia Arkaniassa. Heidän (myös tarkoituksella jalostetut) fyysiset eroavaisuutensa tekevät heistä perusrodusta ulkonäöltään selkeästi erottuvia.

Yara aloitti jo lapsena työskentelemisen mekaanikkona arkanialaisen avaruusaseman telakalla. Hänen mekaanikonkykynsä olivat ensiluokkaiset, mutta ellei Arkaniassa vierailleeseen ryhmään Tasavallan diplomaatteja kuulunut jedimestari Mace Windu olisi huomannut pojassa piilevää potentiaalia, Yara puurtaisi avaruusasemalla vieläkin kaksitoistatuntisia työpäiviä kohti varhaista hautaa.

Windu vei Yaran mukanaan Coruscantiin, jonka jeditemppelissä poika aloitti opintonsa jedimestari Yodan alaisuudessa. Yara eteni opinnoissaan padawaniksi, ja määrättiin oppilaaksi Kloonisodissa kunnostautuneelle nuorelle jediritari Naat Reathille. Naal Reath palveli kloonisotilasarmeijan komentajana Utapaulla, jonne Yara lähetettiin ryhmän jedimestareita ja oppilaita, sekä pataljoonan kloonisotilasvahvistuksia kanssa. Matkan aikana Yara tutustui kloonisotilas Zediin, jonka päättäväinen maneeri ja tapa kuunnella tarkkaavaisesti ja kärsivällisesti muistutti nuorta arkanialaista hänestä itsestään. Pitkän avaruusmatkan aikana Zed mm. opetti Yaran ampumaan omalla kloonisotilaan karbiinillaan.

Yara ei koskaan tavannut tulevaa mestariaan, sillä Keisari Palpatinen Käsky 66 astui voimaan matkan aikana. Seurasi verilöyly. Lähes kaikki mukana olleet jedit, niin oppilaat kuin ritaritkin, tapettiin armotta. Kloonisotilas Zed nosti aseensa tappaakseen, tuon samaisen karbiinin, jolla oli opettanut Yaraa ampumaan, mutta ennen kuin hän ehti painaa liipasinta, jediritari Kogan Sare heittäytyi oppilaiden ja aseen väliin. Kogan Sare ei kuitenkaan vielä kuollut tuosta yhdestä laukauksesta, vaan hän ehti viedä mukanaan hautaan niin Zedin kuin lukuisia muitakin kloonisotilaita. Hänen uhrauksensa pelasti Yaran, sekä padawanit Valek Dorin ja Caleb Hallin varmalta kuolemalta. Ennen pakenemista Yara kuitenkin otti Zedin karbiinin tämän kuolleista käsistä. Hänen tunteensa olivat myllerryksessä. Henkilö, jota Yara oli pitänyt ystävänään oli yrittänyt tappaa hänet. Tuolla hetkellä osa Yaran lapsenomaisesta naiviudesta karisi. Hän alkoi nähdä harmaan sävyjä siellä, missä ennen oli vain Oikea ja Väärä, Valon ja Pimeän puoli. Käsky 66 oli jotain lähes mahdotonta käsittää. Kuinka korkealta ja kuinka kovaa olivatkaan mahtavat jediritarit pudonneet. Kuinka he olivat olleet niin hybriksen vallassa, etteivät olleet havainneet petoksen siemeniä aikaisemmin?

Padawanit huomasivat siis yhtäkkiä olevansa pelastuskapselissa matkalle kohti tuntematonta. Lopulta pelastuskapseli osui corellialaisen rahtialuksen Uusi mahdollisuus reitille. Aluksen miehistö oli salakuljettajia, joten kun heille selvisi heidän nappaamansa saaliin arvo, padawanit huomasivat joutuneensa ojasta allikkoon. Padawanit vangittin ja paiskattiin aluksen tyrmään kuljetettavaksi kohti lähintä Imperiumin tukikohtaa.

Aluksen tyrmässä padawanit tutustuivat sinne paiskattuun Merioon Aalto -nimiseen palkkasoturiin. Yhteistyössä Merioonin kanssa padawanit onnistuivat pakenemaan alukselta sen ollessa telakoituneena Sel Zann -avaruusasemalle Brental IV:n kiertoradalla. Viimeiset pari kuukautta ovat kuluneet Yaran, Valekin, Calebin ja Merioonin piileskellessä asemalla, odottaen tilaisuutta paeta jollain sopivalla aluksella kauemmaksi keskusmaailmoista ja Imperiumin valvovan silmän alta...

Yara Vandrayk on fyysisesti nuori, vasta 15-vuotias, mutta arkanialaisena jo aikuinen. Hänellä on melkein hartiolle ulottuva valkoinen tukka, valkoinen iho ja jäänsiniset silmät. Käsivarsissaan, käsissään ja kaulassan hänellä on vaaleansinisiä köynnösmäisiä tatuointeja. Ruumiinrakenteeltaan hän on aavistuksen keskimittaista lyhyempi ja hoikka. Jedi-padawanin kaavustaan hän on jo hankkiutunut eroon ja korvannut sen varastetuilla avarusaseman ahtaajan haalareilla ja takilla, sekä raskailla työkengillä, jotka ovat aavistuksen liian isot. Yara täydentää "valeasunsa" kätkemällä valkoiset hiuksensa lakin alle ja likaamalla hieman naamaansa, etteivät valkoinen iho ja hiukset erottuisi niin selvästi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped