Jo vanhakin nyt nuortuu, kun aika nexiläisessä mielitekojen palatsissa joutuu.

Rayhan Xobhadi

Entinen seikkailija, nykyinen historioitsija Rayhan on asettunut aloilleen. Hän asuu pienessä, ylellisessä huvilassa inan verran Katapeshin muurien ulkopuolella. Rayhanin pihalla kasvaa lyhyeksi leikattu, vihreä ja tiivis korsimuodostelma. Ikä painaa jo Rayhanin ryhtiä, mutta mieli on virkeä ja huumorintaju terävä. Rayhan on aina kohtelias ja asiakkailleen hyvin vieraanvarainen. Tutustuttuaan Scroll of Kakishoniin Rayhan on tuntunut nuorentuvan noin 10 vuotta.

Laiva halkoi Kakishonin paratiisimeren aaltoja päivän ja yön. Illansuussa näimme Kakishonin saaren ilmestyvän kulkusuuntaamme ja saavuttuamme noin 10 kilometrin päähän saaresta aurinko laski yllämme ensimmäisen kerran tässä salatussa ulottuvuudessa. Yöllä kuljimme niin lähellä viidakkosaaren rantaa, että saatoimme kuulla sademetsän lintujen ja eläinten öistä mekastusta ja haistaa eksoottisten kukkien ja hedelmien tuoksuja.

Aamun valjetessa Kakishonin keskiosassa, noin puolen kilometrin korkeudessa ylängöllä merenpinnan yläpuolella näkyi Pleasure Palace of Nex, legendaarisen Kakishonin saariston keskuspaikka ja Nexin itselleen ja vierailleen suunnittelema kesäpalatsi. Mutta jotain oli pahasti vialla. Kolmesta massiivisesta palatsin tornista kaksi näytti olevan kadonnut kokonaan ja kolmas oli raunioina. Ylängöltä nousi hiljalleen mustaa savua, aivan kuin jättimäisen tulipalon jäljiltä.

Laiva lähestyi palatsin satamaa, joka oli meren rannalla ehkä peninkulman matkan päästä itse palatsista. Sataman ja palatsin välillä kulki kivetty tie ja satamassa oli 8 samantyyppistä kivimajaa ja laituria, joita olimme jo nähneet muilla saarilla. Keskimmäisen laiturin päässä meitä odotti vaunut ja seurue, joka toivotti joukkomme tervetulleeksi Pleasure Palaceen ja tarjosi meille miellyttävän vaunukyydin palatsiin. Emäntämme matkan ajan oli Neshari?, joka miellyttäväkäytöksisenä ja ystävällisen näköisenä ihmisnaisena sopi täydellisesti Nexin? lomaparatiisin palveluskuntaan.

Palatsi oli pahasti vaurioitunut, mutta jälleenrakennus oli käynnissä ja voisin olettaa, että päätorni on ennallaan parin viikon sisällä. Neshari esitteli meidän vaatimattoman joukkomme palatsin valtiattarelle. Dilix Mahid osoittautui upeaksi, sivistyneeksi ja kunnianarvoisaksi naiseksi. Aloitimme tutustumisen toisiimme loisteliaan päivällisen merkeissä. Dilix sai meistä, varsinkin Willemistä ja Arthasista? ja toivottavasti minustakin positiivisen vaikutelman ja saimme jäädä Dilixin vieraaksi Pleasure Palaceen?. Dilix antoi meille kullekin eunukkipalvelijan, jotka osoittivat meille vierashuoneet palatsin parinkymmenen ehjänä säilyneen kammion joukosta.

Korkea ikäni on tehnyt temppujaan enkä muista enää kuin hänen etunimensä: Werydios. Kerran, ehkä kolmekymmentä vuotta sitten, kiersin unohdetuista maailmankolkista toiseen seikkailijaryhmässä, jossa hän oli mukana. Olin silmittömästi ihastunut kauniiseen puolihaltianaiseen, mutta tiemme erosivat ennenkuin sain vastakaikua tunteilleni. En kuitenkaan ole unohtanut hänen kasvojaan, hiuksiaan, kävelyään, vartaloaan. Palvelijani pystyi ikäänkuin lukemaan nämä muistot ajatuksistani kun toivoin tapaavani Werydioksen uudestaan. Kohta Werydios käveli huoneeseeni, täynnä elämää ja rakkautta minua kohtaan. Hänen kanssaan vietetty yö on nuorentanut väsynyttä mieltäni ja kehoani ainakin 15 vuotta, enkä malta odottaa tulevia päiviä tutustuen kaikkiin Pleasure Palacen tarjoamiin nautintoihin!

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped