Aamuhämärän ensivalon hiipiessä takaisin maailmaan vaikuttavat yölliset vain haaleilta muistoilta. Syvällä sielussani tiedän kaiken tapahtuneen ja tapahtuvan taas auringon laskettua. Jokaisen ikuisuudelta tuntuvan painajaismaisen sekunnin kaiut kylmäävät minua. Olisitko onnellinen, jos näkisit maailman silmieni lävitse? Näkisit maailman todelliset kasvot ja meitä kaikkia hiljaa odottavan sydänyön?

Kysymys siitä, oliko uudella mantereella suomaata, sumuisia aamuja ja outoja sattumia ennenkuin esi-isämme toivat mukanaan vanhat paholaisensa ja jumalansa, on minusta aivan yhdentekevä. Pidän paljon merkityksellisempänä sitä, oliko Painajaisia olemassa, ennenkuin ihmiset alkoivat nähdä unia.

PelinjohtajaV
PelaajatS01:Aleksi, Hanha, Sonja, Sorsa
Asetelma/SysteemiTämän pelin ajatuksilla laajennettu Harhapolku

TV-sarjaformaattia ja tuotantokausiajattelua hyväksikäyttävä pelisarja Amerikansuomalaisista kadotetuista Kanadan ja Washington Staten alueella. Tarkoituksena on pelata 2+6 peliä - sisältäen pilottisarjan ja sen tapahtumiin läheisesti liittyvän pääsarjan pelejä

Sarjan 0:s osa on valmisteilla

Sarjan 1 osa on päättynyt.

Asetelma

Pelin asetelma rakentuu Harhapolun, uuskumman ja maagisen realismin perusajatusten varaan. Tapahtumat sijoittuvat salatun todellisuuden värittämään versioon nykypäivän Washington Statesta ja Vancouverista.

Merkittäviä pelin innoittajia ovat Villi Pohjola(1, Twin Peaks(2, American Gods3, Anansi Boys(4 ja Twilight(5.

Taustalla vaikuttavat ajatukset kolonisoidun amerikan eri kulttuurien yhteentörmäyksestä klassisen pop-okkultismin ja Gaimanin kirjojen hengessä. Keskeisin yliluonnollinen vastakkainasettelu kohdistuu pohjoismaisten uudisasukkaiden mukanaan kantamien vanhojen eurooppalaisten uskomusten kaikujen ja natiivien hiljaisen tiedon välille.

Tässä suhteessa Twilight toimii oivana genre-esimerkkinä. Elokuvassa intiaanit selkeästi tietävät yliluonnollisesta ja osaavat toimia sen kanssa aivan eri tasolla, kuin vaikkapa paikalliset uudisasukkaiden jälkeläiset.

Ensimmäisen kauden taustajuoni käsitteli kadotettujen historiaa alueella.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped