NR / Seattle

Seattlea kutsutaan maailman Shadowrunnerien pääkaupungiksi. Väittävät, että parhaat mahdollisuudet menestyä on täällä, ja ainakin saumoja riittää joka lähtöön.

Seattle Metroplex

Roturiitojen repimä Seattle pitää sisällään reilut kolme miljoonaa syntistä, sekä valtavan rekisteröimättömien humanoidien joukon. Miljoonakaupunki on ainoa UCAS:n saareke tuhannen mailin sisällä. Parhaissa kortteleissa kaikki on rauhallista, mutta syrjemmällä asiat ovat... toisin.

Seattlen politiikka

Kaupungin isossa kartassa näkyy kaupunginosien sijainti suhteessa toisiinsa.
Gridillä varustettu kartta antaa hieman mittakaavaa.

Keskustan kartta antaa tarkempaa kuvaa kaupungin ytimestä.
Redmondin karttassa näkyy kaupunginosan isoimmat jengialueet.
Laki ja järjestys

Elven District

Elven districtin kartasta näkyy tarkemmin kadut ja tutut paikat.
Shadowrun 4th Edition World Map Projectissa näkyy Seattlessa olevia paikkoja

Kaupungiosat tarkemmin

DowntownRentonRedmond
BellevueAuburnPuyallup
TacomaSnogomishCouncil Island
EverettFort LewisOutremer
Orc Underground 

Redmondin karttassa näkyy kaupunginosan isoimmat jengialueet.
Elven districtin kartasta näkyy tarkemmin kadut ja tutut paikat.


Seattle Center yöllä. Etualalla lähes kaksisataametrinen Space Needle.

Seattlen kaupunginosat prestige-järjestyksessä. Kannattaa huomioida, että alueilla on kuitenkin merkittäviä sisäisiäkin eroja kuten vaikkapa turvatasoista näkee. Kuvauksissa mainitaan kaupunginosien erityispiirteitä. Näiden lisäksi kaikissa paikoissa on myös asutusta ja joitain peruspalveluja. Turvatason tippuessa tippuu myös molempien laatu. 'Runnereiden kannalta turvataso neljä alkaa olla jo pysyvänä järjestelynä hankala, muttei mahdoton.

Downtown

Turvataso pääsääntöisesti 3-5.

Vanhan Seattlen alue on tiukkaan asutettua ja pääosin varsin hyvää aluetta. Täällä asuvat ne, joille provinssit eivät kelpaa. Tiukimman ytimen lisäksi keskustaksi lasketaan myös pohjoismaisten siirtolaisten asuttama Ballard, boheemi Capitol Hill, Lake Unionin eteläpuolella oleva Haltiakorttelit, eteläiset Kansainväliset korttelit, rikkaiden Queen Anne Hill, Interbay ja Mangolia Bluff sekä Yliopistoalue ja Council Island.

Ydinkeskusta

Seattle Center on kaupungin sydän ja sielu. Keskustan smaragdin vihreät rakennukset kohoavat korkeina muun kaupungin ylle, pitäen yllä kuvaa Emerald City:stä. Pilvenpiirtäjien viidakon keskellä kohoavat useimpien suurten yhtiöiden konttorit ja kaupungin hallinnolliset rakennukset sekä massiivinen Renraku Arcology. Päivisin keskustassa liikkuu huomattava määrä turisteja tutustumassa paikallisiin nähtävyyksiin. Pimeän tultua kaupungin yöelämä taas räjähtää eloon.

The Alabaster Maiden

Kallis posh-mesta keskustassa, jonka tuntomerkkinä on kivettyneen maagikon patsas. Illallinen Aztechnologyn kykyjenetsijöiden ja Seattlen kuumimpien velhojen kanssa maksaa 250 jenistä ylöspäin. Vastineeksi saa ambient-tunnelmia, new agea ja mystisiä riimuja.


Infinityn misut poseeraa

Cloud Nine

Yksi keskustan rennoimmista ja hintavimmista tanssipaikoista. Cloud Nine on hyvä paikka korkean elintason sosialisoimiseen, tanssimiseen ja seuran etsimiseen. Paikan hintataso pitää keskiluokan poissa jaloista ja lievä, mutta pidemmän päälle ilmeinen goblinoidikriittisyys saa rumemmat rodut usein lähtemään kiitettävän nopeasti.

Club Penumbra

Kuun valoa, tähtiä ja kromia kimaltava vanha klubi on edelleen Seattlen varjoyhteisön yleisin kohtauspaikka. Vanhahtava paikka onkin monille kokeneille 'runnereille olohuoneen vastine. Ulkopuolisille paikka saattaa olla varsin outo tai jopa luotaantyöntävä, sillä se elää pitkälti shadowrunnereiden käytössääntöjen mukaan. Tyyliä tuntemattomille itsensä nolaaminen yhteisön silmissä on helppoa. Silti uutta väkeä tulee: Eksentrisyydestään huolimatta Penumbra on yksi Seattlen parhaista kontaktien luomispaikoista.

Dante's Inferno

Dante Passinin maailmankuuluista klubeista yksi on Lontoossa, yksi Hong Kongissa ja yksi Seattlessa. Kahdeksan lasista tanssilattia reunatiloineen muodostavat ylemmät tasot viimeisen ollessa Helvetti. Bileet paranevat aina alaspäin mentäessä, mutta portaikoista ei kulje kuka tahansa. Seattlen paremmissa piireissä liikkuvat pystyvätkin lukemaan paljon pelkästään siitä, kuka tanssii missäkin kerroksessa ja kenen kanssa.

Fractured Helix

Kansainvälisesti tunnettu, raskaamman musiikin ystäville suunnattu keskustan klubi, jossa lukuisat dj:t ja bändit heittävät livekeikkoja. Monet alalla kuuluisat artistit ovat aloittaneet juuri 'Helixin saleista. Paikan tummat sävyt taantuvat usein säkkipimeään räjähtäen siitä strobojen ja AR-valojen kaaokseen. 'Helix on keskustan klubeista rankin, mutta osaava -- lähes pelkästään peikoista koostuva -- henkilökunta saa pidettyä tappelut melko hyvin aisoissa.


Party at Helix - Raskaan sarjan industrial-bileet Fractured Helixissä.

Infinity

Yksi uusimmista ja kuumimmista keskutan klubeista. Tiukka bilepukukoodi ja viimeisintä huutoa oleva viihdeteknologia yhdistyvät kuumiin esiintyjänimiin ja tyylikkääseen sisustukseen. Spiraalimaiset peilirakenteet yhdistettynä läpitunkevaan, mukaansa tempaavaan biittiin tekevät kokemuksestä pyörryttävän jopa kokenille clubbareille. Paikka tarjoaa myös suojattuja yksityishuoneita niitä kaipaaville.

Liquid Crystal Night Club

Lähellä Elven Districtiä sijaitseva kallis yökerho vetää puoleensa elegantteja ja laatutietoisia metaihmisiä. Liquid Crystal on elämys, joka yhdistää huippuunsa viedyn AR:n ja viimeistellyn sisustuksen, huippu DJ:den esityksiin. Klubin baarimikot ylpeilevät taidoillaan rakentaa upeita ja eksoottisia drinkkejä. Liquidin sisustus rakentuu erilaisten vesielementtien ympärille. Osa klubia on muutettu ikään kuin pieniksi saarekkeiksi kristallisen veden päällä. Muissa osissa klubia on esillä upeita pieniä vesiputouksia sekä lampia. Hintatasoltaan paikka on kalliimmasta päästä ja muodollinen narikka maksaakin 50 yen.

Shades

Kolmekerroksinen drinkkibaari lähellä lentokenttää. Kerrokset kulkevat läheisen ostoskeskuksen reunaa pitkin portaikkoina. Tunnelmallinen hämärä valaistus ja loosit antavat tarvittavaa yksityisyyttä. Hieman keskivertoa kalliimpi.

Bellevue


Mukavaa puistomaisemaa paremmalle väelle.

Turvataso pääsääntöisesti 4-5.

Seattlen valkokauluseliitin kehto on omassa ylhäisyydessään uinuva saarake keskellä muuta kaupunkia. Pelkkä moottoriteiltä poistuminen vaatii siistin henkilöllisyyden. Aidatut asuinalueet ovat puhtaita, vehreitä ja turvallisia. Uusinta muotia ovat rikkaiden omat miniarkologiat, jotka on suojattu kuvuilla -- Seattlen ilma kun ei ole tarpeeksi hyvää hengitettäväksi suodattamattomana. Lone Star partioi piikkilangalla päällystettyä, hiljaista rajaa, joka on varsin konkreettinen esimerkki elintasokuilusta Bellevuen ja Redmondin välissä.

Outremer

Turvataso pääsääntöisesti 4-5.

Seattlen uusinta aluetta oleva saarirykelmä on tämän hetken kuuminta sijoitusalueatta. Metroplexin laki kieltää yhtiötä ostamasta maita, mutta niitä voidaan vuokrata maksimissaan 99 vuodeksi kerrallaan. Sekä Shiawase, että Ares ovat kiertäneet lakia rakentamalla omia keinotekoisia saariaan, luoden näin puhtaasti yhtiön omistamia alueita. Pormestarin sijasta Outremeriä hallitsee United Corporate Councilin alainen komitea. Lone Starilla on valvontaoikeus alueella, mutta se ei juurikaan uhraa voimavaroja alueeseen. Yhtiöiden turvallisuusjoukot valvovat omia tonttejaan.

Renton

Turvataso pääsääntöisesti 3-5.

Hiljainen asuinlähiö siisteine ostoskeskuksineen ja yksityisine puistoineen. Rentonissa asuu paljon ylemmän keskiluokan ja alemman yläluokan väkeä. Alueen piirit koostuvat usein vain jäsenille tarkoitetuista klubeista, jotka pyörivät parempien yökerhojen ja golfklubien ympärillä. Ne, jotka eivät kuulu paikalliseen Hyvä Veli verkostoon, joutuvat etsimään itselleen suosittelijan. Pelkällä rahalla ei pääse Rentonissa kovinkaan pitkälle. Kaunista kiiltokuvayhteisöä on lähiaikoina varjostannut väkivaltaisuuksien leviäminen Redmondista etelään, sekä paikallisen nuorison tuhoisat yritykset saada eloa kyllästyttävään elämäänsä. Renton on vahvasti Mafian hallussa olevaa aluetta, monien Perheiden jäsenten asuassa siellä. Alueella on myös Humanis Policlubin ja People of the Bookin päämajat.

Tacoma

Turvataso pääsääntöisesti 3-5.

Viimeisten kuluneiden muutaman vuosikymmenen aikana teollisuusalueesta osittain bisnesalueeksi muutunut Tacoma on yksi Seattlen merkittävimpiä kuljetusalan ja raskaan teollisuuden keskuksia. Siellä sijaitsee Charles Royerin Station, josta lähtee kaupungin ainoa maglev-yhteys San Franciscoon ja Tacoman laajaan satama-alueeseen saapuu laivoja joka puolelta Tyyntämerta. Tacoman tunnistaa raskaan teollisuuden aiheuttamasta "Tacoman aromista" joka leijuu kapungin osan yllä. Suurimmat syndikaatit ovat vuosia taistelleet alueen hallinnasta ja loppua ei näy. Paikalliset ovat jo tottuneet rikollisten välienselvittelyihin -- ainakin isojen poikien tappelut pitävät pienemmät saalistajat poissa.

Blood Pit

Lähellä Puyallupen rajaa sijaitseva bar & clubin yläkerrassa on raskaan musiikin baari ja alakerraassa on (laillisia) kontaktimatseja järjestävä areena. Paikka on erilaisten bikereiden, raskaan musiikin ystävien ja urheilullisesta mäiskeestä nauttivien tyyppien suosioissa. Normaalista asiakaskunnasta esiin pistävät ajoittaiset runnerit käyttävät paikan kulmaloosheja tapaamispaikkoina.

Gianelli's Restaurant Italienne

Laadukkaaseen, italialaiseen ruokaan erikoistunut vanhanaikainen ravintola on varsin tarkka asiakaskunnastaan. Sisään pääsee vain erillisellä kutsulla tai kanta-asiakkaiden seurassa. Siellä vierailijaa odottaa minimalistisen tyylikäs, vanhahtava sisustus, erinomainen, vähäeleinen palvelu ja kaupungin parhaiden, italialaista ruokaa tekevien, kokkien loistavat antimet.

Henry's Dart & Pool

Läntisessä Auburnissa oleva peruspaikka. Duunareiden suosiossa. Yksi Blakemoren tapaamispaikoista.

Everett

Turvataso pääsääntöisesti 2-5.

Aikaisemmin hyvässä maineessa ollut nousukasalue sai pahan kolahduksen vuoden '64 Romahduksen yhteysessä. Seattlen Kaupungin Arkistoista tuhoutui suuria määriä Everettin maanomistustietoja. Tämä loi byrokraattisen painajaisen, jonka selvittäminen on edelleen käynnissä. Moni pienempi yhtiö on mennyt konkurssiin riideltyään omistuksistaan liian pitkään oikeudessa. Useat syndikaatit ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen. Everetissä yhdistyy tyhjillään olevat, ehjät rakennukset, Puget Sound yhtenä rajana ja SSC toisena. Tämä tekee siitä yhden Seattlen salakuljetusreiteistä. Tyhjien rakennusten myötä alueelle on alkanut pesiytyä myös irtolaisia.

Everett Naval Shipyard

UCAS:in ainoa Tyynenmeren tukikohta on melko harvoin suorien operaatioden kohteena, sillä harva haluaa alkaa piilosille armeijan kanssa. Pikkurahaa tarvitsevat voivat kuitenkin ansaita muutaman nuyenin seuraamalla paikan sisään- ja ulostuloliikennettä.

Garden of Eden

Yksi harvoista fyysistä kasinoista, jotka eivät ole Mafian tai Yakuzan omistuksessa. Toisin, kuin rikollisten omistamat paikat, Gardenon korkeiden panoksien paikka ainoastaan jäsenille. Tosin kuka tahansa edes suurinpiirtein säädyllisen oloinen henkilö, joka maksaa tuhannen nuyenin vuosimaksun pääsee jäseneksi.

Auburn

Turvataso pääsääntöisesti 2-4.

Seattlen teollisuuden keskuksen selkein tuntomerkki on "Auburnin humina" -- äänisaate, jonka aikaansaavat ympärivuorokautiset, automatisoidut tehtaat, metallin jalostamot, kemikaalivalmistamot ja muut vastaavat teollisuusalueet. Crash 2.0 rysäytti aluetta kasaan voimalla. Monet suuryhtiöt, kuten Mitsuhama ja Feferated-Boeing iskivät raatoihin kiinni kuin korppikotkat, ostaen suuria määriä tuhoutuneita konkurssipesiä. Automaatiosta huolimatta megakorporaatiot tarvitsevat edelleen myös eläviä työntekiöitä. Valtaosa Auburnin asukkaista koostuukin huonosti palkatusta metaväestöstä, joka nukkuu yhtiöiden asumiskomplekseissa, ostaa yhtiön tuotteita, velkaantuu yhtiön lainoista ja laittaa lapsensa yhtiön kouluun. Yakuza hallitsee valtaosaa paikallisesta liiketoiminnasta, Triadien ottaessa osuutensa sieltä mistä saavat. Mafia hallitsee harvoja jäljellä olevia ammattiliittoja.

Rest Right Inn and Taxi

Automatisoitu Arkkuhotelli
Oravetz Road and 39th Street • Dieringer Sleep Company, Owner and Operator
Siisti ja rauhallinen paikka halvasti matkaaville tyypeille. Rest Right Innissä on isot sängyt ja täysin automatisoitu palvelu. Hieman kovasta naapurustosta huolimatta paikka on turvallinen ja helppo löytää. Raideliikkuvat dronet opastavat asiakkaat suoraan parkkihallista heidän makuutiloihinsa. Droneilla on hysteerinen siivousvimma ja taxipalvelu ei ole maailman paras, mutta muuten paikka on varsin kelvollinen.

> Kun ne koneet kieltää vuotamasta verta lattialle, älä vuoda: Jokainen tippa maksaa lisää.

-- Spook

Snohomish


Yhtiön suojeltu tutkimusasema.

Turvataso pääsääntöisesti 2-4.

Snohomish on Seattlen ruoka-aitta. Alueen viimeinen itsenäinen maatila sortui omaan mahdottomuuteensa pian vuoden '64 Romahduksen jälkeen. Nykyisin alue kostuu laajoista geenimuunelluista pelloista ja biomanipuloidusta karjasta. Snohomish-joen reunat- ja meren ranta taas ovat täynnä aquafarmeja ja kasvatusaltaita. Cyberneettisesti parannellut tai paranormaalit eläimet ovat alueen yleisimpiä vahteja. Osa yhtiöstä luottaa myös Yakuzan suojelupalveluihin pitääkseen ekoterroristit poissa kimpustaan.

The Farm

Monroen kaupunginosa sai vuoden '59 sukkulaonnettomuuden jälkeen lisänimen. Redmondin puolella ollut kemian teollisuuden tehdas räjähti ketjureaktiona luoden kemiallisten myrkkyjen pilven, jonka kaakkoistuuli puhalsi suoraan Montoen pelloille. Nykyisin alue tunnetaan nimellä Wasteland.

Yksi paikan isommista farmeista meni konkurssiin hyvin pian tapahtuman jälkeen. Nykyisin maatalon raknnusten ympärille on kehittynyt hökkeleistä ja teltoista muodostunut kompleksi, jossa osuu satoja irtolaisia. Useimmat heistä käyvät pimeissä töissä lähiseudun pystyssä olevilla farmeilla. Jotkut kituuttavat saastuneen maan viljelmillä ja vahvimmat suojelevat paikkaa, maksua vastaan.

Fort Lewis

Turvataso pääsääntöisesti 4-5.

Fort Lewis Military Reservation pitää sisällään Seattle Metroplex Guardin, McChopdin Lentotukikohdan ja UCAS Army Pasific Commandin. Muu alue on pääosin armeijan harjoitusaluetta. Poikkeuksena Seattlen Eläintieteellinen puutarha, jossa turistit voivat käydä tuijottelemassa mitä erilaisimpia eläimiä, niin luonnollisia, kuin yliluonnollisiakin.

The Ork Underground


Alakaupunki on todella huono paikka eksyä.

Turvataso pääsääntöisesti 1-3.

Vanhoista tunneliverkostoista ja huoltoasemista muodostunut kaupunki kaupungin alla. Toisin, kuin yleisesti ajatellaan, alakaupunki ei ole yhtenäinen alue -- ei maantieteellisesti eikä väestöllisesti. 'Underground on kuitenkin varsin erilainen ja melko eristäytynyt osa Seattlea. Monet sinne muuttaneet ovat jättäneet ylämaailman syystä, eivätkä halua tulla häirityiksi turhaan. Ork Underground on myös varsin ihmisvastaista aluetta.


Redmond

Turvataso pääsääntöisesti 0-2.

Redmond oli vuosisadan alussa yksi Seatlen vauraimpia kaupunginosia. Se oli kehittynyt urbaanista yhteisöstä tiekokoneteollisuuden kehdoksi. Valtavia pilvenpiirtäjiä ja toimistokomplekseja nousi pystyyn aina vain uusien tietokonefirmojen muuttaessa alueelle. Sitten tuli vuoden 2029 Romahdus. Nykyisin Redmond on yksi Seattlen pahamaineisimmista slummeista. Väestö on vaihtunut yhtiöden koodiorjista kaupungin pohjasakkaan ja jengeihin. Poliiseja kiinnostaa kaupungin osa melko vähän, jos ollenkaan, sillä harva paikallinen maksaa veroja tai omistaa laillista SIN:iä. Jengit ja järjestäytynyt rikollisuus hallitsevat katuja.

Aces

High Bridge Roadin varrella oleva paikka tunnetaan paikallisten keskuudessa nimellä "The Scumpit". Nimi tiivistää paikan tunnelman melki hyvin. Suurin osa ikkunoista on laudoitettu, drinkit vesitetty ja asiakkaat väkivaltaisia hulluja. Biljardin pelaamisen ja uhkapelaamisen lisäksi paikassa harrastetaan tappelemista ja tappelujen kannustamista. Erittäin väärä paikka, jos et osaa pitää itsestäsi huolta.

Body Mall

Glow Cityn varjossa oleva entinen sairaala on muuttanut toimitaperiaatteitaan, sitten vanhojen hyvien päivien. Nykyään paikan neljä kerrosta toimivat laillisten ja laittomien praktiikkojen ostoskeskuksena. Jos budjetti on tiukalla, niin ostarilta saa halpoja bio- ja kyberimplantteja. Myös perinteistä paikkausta tulitaistelun jälkeen on tarjolla. Kannattaa kuitenkin katsoa hieman kenen leikkauspöydälle menee. Osa lääkäreistä on todella hyviä. Osa taas ei...


Kaunista kaupunkimaisemaa Glow Cityn liepeiltä

Glow City

Kaakkois-Redmodissa ollut Trojan-Satsopin ydinvoimala koki osittaisen ytimen sulamisen vuonna 2013 saastuttaen Beaver Laken ja sen ympäristön useiden kilometrien säteeltä. Vuonna 2028 Shiawase Atomics perusti vanhan voimalan liepeille uuden ydinvoimalan, joka on tuottanut siitä lähtien energiaa metropleksin tarpeisiin. Vuoden '29 Romahduksen jälkeen kodittomia alkoi muuttaa alueelle hallituksen vastustelusta ja varoituksista huolimatta. Alueen kuolleisuus-, lapsikuolema- ja säteilysairausluvut ovat edelleen kohtuuttomia ja monet paikalliset ovat mutatoituneet pahasti.

Haven

Skeletonin alamäen johdosta perustettu pieni baari, jossa tarjolla kohtuu hyvä juomavalikoima, pientä purtavaa ja hyvää musaa. Yksi paikan omistajista on informaatiohakkeri Spook, joten paikka on varsin turvallinen ja rähinöitä ei juurikaan synny.

The Skeleton

Redmondin ykkösbilemesta ja se paikka olla, jos ei halua lähteä pois rakkaasta kaupunginosastaan. Vanhaan varastoon rakennettua monikerroksista clubia koristaa suuri, pääsisäänkäynnin yläpuolelle kyykistynyt luurankopatsas. Asiakaskunta koostuu Redmondin rikkaammista asukkaista, syndikaattien jäsenistä ja Rentonin puolelta tulleesta paremmasta väestä, jotka haluavat lähteä viettämään 'vaarallista yöelämää Redmondiin'.

Viimeaikoina paikan taso on laskenut Crimson Crushin laajennettua aluettaan naapuriin ja Gianellien menetettyä kiinnostuksensa paikkaan.

Puyallup

Turvataso pääsääntöisesti 0-2.

Tulivuorenpurkauksen tuhoama Puyallup ei ole koskaan palannut entiselleen. Vaikka tuhoisasta purkauksesta on yli puoli vuosisataa, hienoinen rikinkatku ja ajoittainen maaperän liikehdintä ovat pitäneet huolen siitä, että oikeaa asutusta alueelle ei ole kehittynyt. Pääosa asukkaista asuu Puyallupissa lähinnä siksi, että lämmitys on helposti järjestettävissä talvisin, eikä huterassakaan hökkelissä tule kylmä. Köyhälistö houkuttelee paikalle myös petoja ja rikollisia: Puyallupissa jos missään voi elää turvassa poliiseilta.

Calino's Cat - myyntivaunu

Jake Calino niminen ristiverinen, hieman vanhempi, ihminen ajelee tribalististen graffittien koristamalla asuntovaunullaan ympäri Puyallupea. Auto toimii mieleen vaikuttavien mömmöjen myyntipisteenä. Vanhassa Jakessa on jotain hieman vialla, mutta hän tietää hyviä "parkkipaikkoja", joista saa sähköä ja puhdasta vettä.

Crime Mall

Lone Star on yrittänyt sulkea 'Mallin siitä saakka, kun se "avattiin" ensimmäisen romahduksen jälkeen ja ihan hyvästä syystä. Puyallupin reunamilla oleva kolmikerroksinen ostoskeskus on kaupungin paras paikka laittomien tavaroiden hankkimiseen -- oli kyse sitten aseista, panssareista, huumeista, piraattisoftista, kyberistä tai maagisista komponenteista. Hinnat ovat hieman keskimääräistä korkeammat, sillä kaikesta menee pieni vero paikkaa pyörittäville, muutamista isommista kauppiaista koostuvalle ydinjoukolle.

Orchard Trailer Park

Ränsistynyt asuntovaunualue, jossa asuu jos jonkinlaista hylkiötä.


Page last modified on 2017-06-20 12:29