NR / Hahmot

Tältä sivulta löytyy niin hahmojen kuvaukset, kuin läjä muutakin hahmoihin liittyvää tietoa. Pelaajat voivat lisäillä tänne tarpeelliseksi katsomaansa kamaa.

Jengi

AchievementsDawnrazorSivutulojaTacNet
ArsenaaliSaltair IncElinkustannuksiaIdentiteetit
Tavoitteet

Ydinjoukko

Ydinjoukko tarkoittaa pelin pää fokuksessa olevia hahmoja. Loput hahmot ovat vierailevia tähtiä, joiden kohtaloita ei seurata niin tarkkaan. Alla kuvataan pelissä nähdyt pelaajahahmot. Tavoitteena on välttää valtavaa kuvailurumbaa vierailevien tähtien tullessa peliin ja muistuttaa pelaajia hahmojen ulkonäöstä ja tyylistä.

Darius

Felix Saltair

Darius on katuvelho jolle syrjäkujien syke ja casinoiden loiste ovat yhtälailla tuttuja. Hän vaikuttaa aina siltä kuin kuuluisi juuri sinne missä on, vaikka miten erottuisi joukosta.

Darius on uhkapeluri joka nauttii yhden kortin varassa pelaamisesta ja elossa olemisen tunteesta, tuli se sitten holtittomuuden rajoilla keulivalla speedbikella ajamisesta tai koko kehon sähköistävästä maagisesta voimasta. Darius mielellään sivuuttaa syvällisemmät metamaagiset keskustelut ja pitää ihmiset arvuuttelemassa hänen maagisten voimiensa todellisia rajoja. Omalla rentoudellaan hän saa usein vastapuolen hermoilemaan.

Itärannikon huippuklubien koulimalla tyylisilmällä Darius vaihtaa tyyliään pitäytyen kuitenkin pääosin mustavalkoisuudessa. Fotoaktiivinen muste korostaa ihon valoja ja varjoja luoden jatkuvasti tavanomaista dramaattisempaa vaikutelmaa yhdessä muuta kehoa koristavien spiraalimaisten nanotatuointien kanssa.

[Edge-4, Charisma-7, Distinctive Style]

Coil

Venexiana Saltair

Coil on suoraryhtinen Floridan Saltaireihin kuuluva nuori nainen, jonka korpinmustat hiukset reunustavat voimakaspiirteisiä kasvoja. Coil on erittäin pätevän terän sekä taitavan hirviönmetsästäjän maineessa, mutta hänellä on toisinaan hankaluuksia toimia osana ryhmää. Menneisyyden painolasti näkyy suorittamisen tarpeena sekä lievänä vainoharhaisuutena.

Coil on muuttunut radikaalisti Seattlessa olonsa aikana. Saapuessaan vuoden alussa Coil oli kireä kuin viulunkieli, ja naista oli helppo pelätä tämän intensiivisen katseen, tappajan askeleen sekä ennen kaikkea maagisesti tehostetun uhkaavuuden ansiosta. Tieto käsiin kätketyistä maagisista kyberteristä sekä Coilin taidosta käyttää niitä eivät suinkaan vähentäneet (yleensä passiivisen) intimidaation tehoa.

Sen jälkeen Coil on menettänyt terävimmän teränsä etsiessään maagista polkuaan. Uhkaavuuden aura on kadonnut, samoin kuin lämpöaisti sekä kyky kestää niin maagisia, henkisiä kuin fyysisiäkin iskuja. Coilista on muutoksen myötä tullut selkeästi pohdiskelevampi ja rauhallisempi, mutta myös avoimempi, iloisempi ja lämpimämpi. Varsinkin vanhojen tuttujen on helppo unohtaa, että tyynempi ja lähestyttävämpi olemus kätkee edelleen sisäänsä erittäin vaarallisen tappajan.

Muutos näkyy myös ulospäin. Viiruiksi piirtyvät pupillit ovat vaihtuneet auringonpimennyksen kehrän lailla hohtaviin iiriksiin ja synkät tatuoinnit vasenta poskipäätä pyyhkiviin, Horuksen silmää jäljitteleviin protuberanssipyörteisiin. Pikimusta väritys on vaihtunut oranssinsävyiseen hehkuun ja pahasti kulunut, maailmalta suojaava panssarirotsi on päivittynyt tyylikkäisiin prätkäasusteisiin, joiden tyköistuvuuden, seksuaalisuuden, funktionaalisuuden ja suoja-arvon maksimoinnista varmasti maksetaan pitkä penni.

[Edge-4, Charisma-7, Distinctive Style]

Primus

Vincent Dal Mair

Primus on eteerisen androgyyni Tirin haltija, jonka elämä on äkisti ottanut uuden suunnan. Primuksen käytös ja olemus viestivät toisenlaisesta kulttuurista. Hänen puheensa soljuu Sperethielin tapaan ja värittää kaikkea keskustelua erikoisella soinnillaan.

Primus pukeutuu yleisimmin tyylikkäisiin elven fashion vaikutteisiin vaatteisiin, joissa on häivähdys katumuotia. Hänen hiuksensa, kyntensä ja ihonsa ovat hyvin hoidettuja ja puhtaita. Primus tuoksuu aina hyvälle ja raikkaalle. Pukeutumisella Primus ei useinkaan anna vihjettä sukupuolestaan. Huomionarvoista on Primuksen ohimossa sijaitseva vanhanaikainen linkkiplugi, joka kertoo harrastuksesta jo ennen Crash 2:ta. Primuksen mukana on yleensä virtaviivainen pantteridrone, joka käyttäytyy pitkälti oikean kissapedon tavoin. Useimmiten kissan pinta näyttää kiiltävältä ja hieman nestemäiseltä, mutta muuttaa väriään tarpeen vaatiessa.

Luonteeltaan Primus on hieman pidättyväinen mutta aina ystävällinen ja kohtelias. Hän rakastaa musiikkia (haltija pop), taiteita (tanssia ja performanssia) ja kauneutta.

[Edge-3, Charisma-6]

Slav

Nataniel Saltair

Svyatoslav on nuorekas, komea haltija, jonka olemuksessa on selkeää tunteettomuutta ja petoeläintä muistuttavaa vaaraa. Tämä vaikutelma pyyhkiytyy kuitenkin nopeasti pois kun hän nauttii huumeita tai joutuu vaaralliseen tilanteeseen. Slavin harrastuksia ovat nopeat pyörät, BTL, Parcour ja kovat panot. Selkeää on, että häntä kiinnostavat äärimmäiset elämykset.

Slavin ulkoinen olemus on useimmiten siisti, mutta paikoin synkeän käytännöllinen. Hänen tavaramerkkinsä on pitkä musta "shadowrunnerin" takki, jota Slav käyttää milloin joutuu liikkumaan ulkona. Silmiinpistävänä yksityiskohtana voitaneen pitää Slavin takin visuaalista ominaisuutta, joka antaa häivähdyksenomaisen vaikutelman aivan pinnassa kulkevista virtapiireistä. Slav käyttää usein vahvistettuja kiipeilyyn sopivia kenkiä sekä lähes ihonmyötäisiä hanskoja.

Slavin huumorintaju on paikoin hienostumatonta ja jopa raakaa, mutta hän ei suhtaudu muiden pilkkapuheisiin pikkumaisesti. Kovempi jätkä voi aina nauraa hyvälle heitolle. Slavin vaarallinen olemus tuntuu kiinnostavan monia (ihmis)naisia ja hän nauttiikin heidän seurastaan silminnähden. Syynä voi toki olla paitsi haltijan ominainen viehätys, mutta myös pitkälle muokattu kroppa, jonka jäntevää lihaksikkuutta Slav ei yritäkkään peittää.

[Edge-5]

When you’re pushed, killing is as easy as breathing.

-an old movie slogan

Void

Cailean Saltair

Vahvasti töissä rooliaan vetävä denveriläinen, jonka syndikaattitausta näkyy selkeästi. Vapaalla vaihde vaihtuu huomattavasti rennonpaan ja puku vaihtuu revittyihin farkkuihin ja vanhaan armeijatakkiin tai joskus haltiakaapuihin. Välillä poissaolevan ja harhautuneen oloinen Void terävöityy hyvin nopeasti tarvittaessa. Rääkätyssä kehossa alkaa näkyä jo nuorena haltioille epätyypillistä rispaantumista. Häntä näkee harvoin kodin ulkopuolella ilman kohtuullista määrää erilaisia varusteita.

[Edge-3, Charisma-6]

Mr. Hyde

Mr. Hyde vastaa ulkoiselta olemukseltaan yhtä shadowrunnerin stereotyyppiä. Mustat swat-housut ja pitkä panssaritakki, aurinkolasit säällä kuin säällä ja valpas olemus eivät jätä epäselväksi kyseisen haltian toimenkuvaa - ainakaan kantajansa mielestä. Tarkempi tutustuminen paljastaa kuitenkin sivistyneen ja hyvin kasvatetun haltianuorukaisen, joka on kohtalon oikusta päätynyt entisestä turvatusta elämästään shadowrunnereiden maailmaan - ja elää elämänsä parasta aikaa.

Muun muassa soijapöperöiden ja betonipölyn muodossa esiintyvä elintason lasku on välillä kova pala entiselle yhtiömiehelle. Vauhdin ja vaarallisten tilanteiden mukanaan tuoma elämänilo ja adrenaliini kuitenkin enemmän kuin kompensoivat tätä puutetta. Hyde saattaa toisaalta olla järkyttynyt Redmondin säteilyarvoista, toisaalta taas olla vilpittömän innostunut vietettyään yön viemäreissä vihamielistä örkkijengiä pakoillen.

[Edge-7, Charisma-5]

Blair

Pari-kolmikymppinen haltiaklubbari Blair tykkää olla salamyhkäinen; tyyppi jolla on kasoittain kavereita muttei juurikaan ystäviä. Niinpä oikein kukaan ei tiedä mistä mies on tullut tai mihin hän on menossa.

Yleisesti tiedetään, että Blair on mukana menossa useinkin novakokkelin voimalla. Penumbra, Dante's Inferno ja kuuminta hottia edustavat teknoklubit tulevat käydyiksi -- jos osaa pukeutua niin että pääsee paikkoihin sisään, Blair on helppo löytää. Muussa tapauksessa voi olla vaikeaa; kaverit tietävät miehen kämppäävän jossain Redmondissa, mutta ahkera muuttaminen tekee esimerkiksi kalavelkojen perinnästä asianmukaisen vaikeaa.

Ulkonäkö vaihtelee rajusti ihonväriä ja lyhyen pystärin väriä myöten. Ulkovaatteena käytössä on tietysti pitkä vahvistettu takki, muuten sonnustautuu käytännöllisiin teknoreleisiin. Esimerkiksi reisitaskuhousut ja kireät teepaidat ovat käytössä. Blairilla on näkyvää kyberiä pari datajakkia korvan takana, minkä lisäksi cutting edgeä esittelevät digimeikit ja yleinen olemus kertovat kalloon upotetusta commlinkistä.

[Edge-5]

Tempest

"Duncan Dravec"

Tempest on järkälemäinen köriläs haltiaksi, joka suhtautuu kookkaisiin muskeleihinsa addiktinomaisella rakkaudella, ja pukeutuu suoraan vaatekaupan hyllyiltä löytyviin ja aina jollakin tavalla huonosti istuviin pukuihin. Ulkomuotonsa vuoksi Tempestiä pidetäänkin usein ihmisenä, mikä sekä vaikeuttaa että helpottaa hänen elämäänsä varjoissa.

Eläväisten kasvojensa sekä kehonrakentajan habituksensa vuoksi Tempestiä myös usein pidetään mielenköyhänä lihaksena, mikä ei voisi olla kauempana totuudesta. Tempest lukee paljon ja omaksuu oppimansa hyvin, ja hän tietää yhdestä sun toisesta asiasta merkittävästi enemmän kuin voisi olettaa.

Tempest on poikkeuksellisen pätevä kuski, joka osaa ottaa moottorista kuin moottorista tehot irti. Tempest on erikoistunut nimenomaan nopeisiin autoihin ja stunt-kuskin temppuihin, mutta hallitsee myös spinnerit, rynnäkkökopterit, pienkoneet kuin muskeliveneetkin. Taitorepertuaariin kuuluu myös nikkarointi ja väsääminen: miehellä on hämmästyttävä kyky löytää väliaikaisia ratkaisuja teknisiin ongelmiin, tai rakentaa nurkista löytyvästä sälästä ruman mutta funktionaalisen vaihtoehdon kalliille elektroniikalle.

Tempestillä on kuusivuotias tytär, Lilah, sekä aviovaimo Jade ”Zephyr” Hardin. Entinen seattlelainen runneri Zephyr istuu vankilassa taposta ja aseellisesta ryöstöstä, ja on ehdolla ehdonalaiseen tammikuun 2071 alussa.

[Edge-4, Driving 6, luontaiset Body ja Strength 5]

Smoke

Smoke on parikymppinen, energinen haltia, joka suosii steampunk-tyyliä. Ollessaan vapaalla Smoke sonnustautuu lähinnä harmaan sävyihin. Kalliin näköisiä mutta silti käytännöllisiä muotivaatteita (tai niiden jäljitelmiä) ehostetaan näennäisen turhilla vekottimilla, kuten taskukellolla, kakkuloilla sekä umpinaiseksi itsensä kurovalla ”höyrytoimisella” monopyörällä.

Smoke on fyysinen adepti, joka on erikoistunut tunkeutumisoperaatioihin. Hoikka uimarin kroppa on selkeästi treenattu hyvään kuntoon, notkeutta silmälläpitäen. Voimiensa avulla Smoke suoriutuu 20 metrin loikista, naamioi itsensä astraalissa kameleontin tavoin ja sulloo itsensä niin pienistä käytävistä, että normaalihaltian luut murtuisivat.

Smoke hallitsee myös soluttautumisen sekä varjostamisen – joko nuorukainen naamioi itsensä vaatteisiin ja maskeeraukseen, joiden yksityiskohdat saavat katsojan unohtamaan kokonaisuuden kuten kasvot, tai sitten pyritään olemaan täysin harmaata massaa ilman mitään silmiinpistävää.

Smoke pyrkii antamaan itsestään itsevarman ja tilanteessa kuin tilanteessa niskan päällä olevan kuvan, ja luo mieluusti kaikki kohdat kattavan suunnitelman. Todellisuudessa mies ei kuitenkaan ole niin eliittiammattilainen kuin antaa ymmärtää: kokemuksen puute näkyy keikkaa edeltävänä stressaamisena, vaikka itse keikalla ei enää hermoilla.

[Edge-3, Charisma-6]

Meleg

Haltiakielestä nimimerkkinsä napannut karismaattinen tanssija-maagi on yleinen näky Seattlen tyylikkäämmässä tanssiskenessä. Vakiomestoihin kuuluu niin Redmondin oma The Skeleton, kuin keskustan kovat nimet, Penumbra ja Dante's Inferno.

Meleg tanssi joskus jopa ammatikseen ja tekee vieläkin satunnaista keikkaa. Tanssiparina hänellä on usein tiukka haltiapakkaus, Danya, ja kaksikon show on usein juuri niin näyttävää, kuin mitä kahdelta treenatulta suippokorvalta voi odottaakin. Varjoissa tiedetään kuitenkin, että hymyilevän ja vetovoimaisen klubbarin voi muuttaa suututtaessa (tai palkatessa) tappavaksi taistelumaagiksi, jonka ympärillä tapahtuu ikäviä. Huhut liitoksista haltioiden pahamaineiseen go-gangiin, Anchienteihin, eivät varsinaisesti lisää halua vittuilla hänelle.

Meleg liikkuu aina hyvin laitettuna ja aineistettuna. Hiuksia mies vaihtaa samaa tahtia, kun normaali porukka vaihtaa paitaa, käyttäen vaatteiden osia ja painotettuja hiuslisäkkeitä osana tanssiaan. Vaatteet koostuvat customoiduista bilevaatteista, joista monissa näkyy tunnettujen panssarikankaita valmistavien filmojen logoja. Maageille tyypillisesti näkyvää kyberiä ei ole. Liitännät tapahtuvat joko trodien tai nanotrodien kautta. Monivivahteiset ja okkultisia piirteitä omaavat digimeikit kuuluvat tyyliin.

[Edge-4]

M.I.A.

Sana

Stephano Saltair

Sanan ensivaikutelma jää mieleen tilanteessa kuin tilanteessa. Tämän haltijan pukeutuminen on sitä huolettoman tyyliteltyä linjaa, jota lähes kaikki holovelhot yrittävät tavoitella mainosiskuissa. Lähes kaljuksi ajeltu tukka ja korvien kärkiä korostavat pienet lävistykset muodostavat kokonaisuuden, jonka uskottavuutta jää jopa epäilemään - onko ilmestys sittenkin AR-avatar, kasattu tuntikaupalla rakentamalla kuvankäsittelyohjelmilla, vai jotain minkä Sana heitti kasaan viidessä minuutissa ennen ulos lähtemistä?

Keikoilla Sana yleensä uhrautuu muodostamalla sen peruspilarin, jonka päälle taktinen tilanne muodostuu. Sana pysyykin yleensä selvänä keikan aikana, mutta korkkaa ahkerasti jälkibileissä. Taktisesti Sana korostaa oikeita johtopäätöksiä ja virhevaikutusten minimointia; niitä kuitenkin syntyy aina.

Ulkoisesta olemuksestaan huolimatta Sana antaa usein itsestään välinpitämättömän tylyn vaikutelman, juuri sellaisen joka korostaa hänestä kiinnostuneita yrittämään vielä vähän enemmän huomion saavuttamiseksi. Suhteistaan Sana näyttää rakentavan monimutkaisia kuvioita joissa tarpeet, hyödyt, seksi ja raha punotaan miltei rituaalisen geometrisiksi kartoiksi.

SIN:llä Greg Mandala Sana käyttää vaimeasti vihertäviä piirilevykarttoja heijastelevia pukukokonaisuuksia jättäen usein runsaasti paljasta pintaa näkyviin.

[Edge 3, First Impression, Charisma-6+, Cred-4, Notoriety-1, Public Awareness-1]

Jared/Rínelle

Jared ent. Saltair

Satunnaisen ohikulkijan silmissä jäntevä Jared saattaa vaikuttaa tylyltä, jopa viileyttä itsetarkoituksellisesti tavoittelevalta. Huoliteltu parransänki, virtaviivaiset aurinkolasit ja siisti kalju vain korostavat sankarin leukaa ja teräviä poskipäitä. Jared pukeutuu yleensä ehdottoman tyylikkäästi -- jos vaatteet eivät olekaan sitä kalleinta tres chic -mallistoa, ainakin ne pukevat kantajaansa kuin ne olisi suunniteltu juuri hänelle.

Näin ei aina ollut. Vielä viisi vuotta sitten Jaredilla oli hyvin erilainen maine. Go-go gangeissa liikkunut nuorukainen veti nenäänsä kaikkea novakokkelista samariiniin, tykitti suoniinsa niin nikotiinia kuin narkotiikkaakin, joi kuin sieni ja pani kaikkea mikä liikkui. Hedonistista käytöstä säesti alituinen vittuimaisuus ja in-your-face -asenne.

Aina kun Jaredin isä, Elderain Saltair sai tarpeekseen toisen poikansa metkuista, passitettiin Jared yksityiseen kouluun, josta tämä onnistui karkaamaan mitä erikoisemmilla, usein myös vaarallisilla tavoilla. Neljä vuotta sitten Jared karkasi juuri ennen joulukokoontumista, aikomuksenaan tehdä oharit koko suvulle. Etsinnöistä huolimatta poika löytyi vasta pari päivää myöhemmin, BTL-yliannostuksen saaneena. Sen jälkeen Jaredin liikkeistä ei ole paljoa puhuttu.

[Edge 2]

[GM note: Kuten Simo terävänä huomasi, Jaredilla on parransänkeä. Tarkistelin asiaa ja huomasin, että haltioilla kasvaa shadowrunin maailmassa parta. Saltairin suvussa se on kuitenkin melko harvinaista.]


Page last modified on 2018-12-01 21:01