Varisian helmi

Arodus 24. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Ehjäksi parsitut ja levänneet Viattomat, paistattelivat julkisankareina Hiekkasärkässä, kylän nauttiessa taas rauhasta ja kylläisyydestä. Ikävästi johtolakojen viettämisestä Magnimarin suuntaan muistutti lopulta Sheriffi Hemlock, joka toimitti nelikolle suositus kirjeen, toimitettavaksi ainoalle kunnolliselle ja vähemmän byrokraattiselle vahtikapteenille Kasadeille, Arvensoarissa Magnimarin mammuttimaisessa vartioston torniasemassa. Kaijutsun palvelusväki teki kaikkensa päivä ratsastukseen valmistauduttaessa ja Viattomilla oli helppo aurinkoisen päivän ratsastus edessään. Lopulta Magnimarin mahtavat valkoisen marmorin sävyyn loistavat muurit saavutettiin ja avoimiosta porteista kuljettiin, kukin tavallaan huomaamattomasti saappaiden päitä tuijotellen tai räikeän julkeasti uusia riimejä lausuen. Kaupunki aukeni eteen valtavana, ja täällä Shoresissa ei aivan niin upeana, vaan aikalailla harmaana, ahtaana ja tunkkaisena. Arvensoaria kohti lähdettiin, sillä illan edetessä lepopaikka ja talli hevosille oli löydettävä.

Vartiostoon pääsy Kasadein puheille oli osoittautua heti julkeaksi kaavarikkeeksi, mutta Hemlockin kirje ja Rufuksen röyhkeät juksaukset saivat vahtikapteenin ymmärtämään poman protokolla rikkeensä. Nelikko pääsi Arvesoarin sisälle, keskelle vastaanottoa ja osittaista taukotupaa, katselemaan nyt illalla varsin rauhallista virkatalokasarmin elämää. Rufus innostui pienoiseen uhkapeliin, hopea paloi mutta rivien välistä kuului että Magnimarin vartiostoa rienasi ei yksi, vaan kaksi murhasarjaa. Toinen, vaikuttavampi kosketti kaupungin silmää tekevää - merkittäviä kauppiaita, virkamiehiä ja jopa poliitikkoja oli joutunut parin kuukauden aikana samanlaisten häpäisevien murhien kohteeksi, joita Aldernin joukko oli toteuttanut Hiekkasärkässäkin. Vaatimattomampi, mutta silti kiusallinen murha sarja tapahtui taas Varjoissa, uhreina Sarenraen auringon tervehtijät.

Saliin asteli lopulta määrätietooinen ja hieman remuluinen nainen, hakeutuen Viattomien puhutteluun. Hemlockin kirje oli riittävä peruste neuvottelujen jatkamiselle, ja kun selvisi että Hiekkasärkkä oli selvittänyt sekä hiisuhan että liiankin tutun murhasarjan Kasadein arvostus alkoi kohota. Viattomien pyytöön paikantaa Ketunratamoiden residenssi hän vastasi kiemurrellen, tiedon luovutus vaatisi lupaprosessin, ja jonkun uhkarohkelikon - tai joukkion tekemään tutkimuksia "arkistossa". Kun Aldernin vastaanottama kirje esitettiin Kasadeille, hän ymmärsi että Aldern herra oli edesmennyt ja että Viattomat olivat kantaneet kaupunkiin toistaiseksi ehdottomasti parhaimman johtolangan, vartiostolle erittäin kiusallisesti edelleen jatkuvaan silmällä pistävien ja varakkaiden murhasarjaan. Sovittiin epämuodollinen yhteistyösopimus, Kasadei hankkisi Viattomille luvat asettua Arvensoariin hevosineen ja Ketunratamoiden holdingien jäljitys alkaisi välittömästi.. mutta kun oleskelulupaa ei voinut ilman byrokratiaa suorittaa joutuisivat Viattomat tämän yön viettämään vielä kaupungilla.. ja ehkä he voisivat puolestaan järjestää uskottavan Sarenraen aurinkotervehdys väijytyksen, haaste johon vartiostosta ei ole ollut.

Tämä murhasarja oli vartioston lisäkiusana, uhreja oli jo neljä. Kultakin oli ryöstetty sydän, muuten surmat oli tehty tehokkaasti täysin yllättäneille tikarin iskuilla. Yksi kuollut kertoi, että laineet olivat hiljentyneet hetkeä enne pimentymistä. Toinen, oli nähnyt tikarin johon oli koristeeksi kirjottu sulkakynä, dipattuna vereen. Varjo, eli Sillanala on äärimmäisen köyhä, jäörjestäytymätön ja jopa vartiostolle vaaralinen paikka. Mutta Sarenraen rohkea sydämisille seuraajille se oli ylpein paikka toimittaa aurinkotervehdys, eli aamumeditaatio ja rukoushetki auringon nousun äärellä. Tätä hetkeä murhaaja käytti hyväkseen ja paikalliset uskovaiset olivat peloissaan. Tarvittiin siis houkutuslintu, ja ylläkkö!

Viattomat jättivät hevosensa Arvensoarin turviin ja löysivät Fang-nimisen verraittain mukavan merellisen illanistujaispaikan, aivan muinaisen sillan varjon reunalta. Mukava Wanha Mom Grottle järjesti lisäksi pari pahnaista makuukammiota lähistöltä. Murhahuhut olivat illanistujien keskuudessa vahvoina, ja selviteltiin miten uhrilammas saataisiin aamuksi valmiiksi. Onneksi läheinen bazaari ei noudattunut kuin omia lakejaan, ja sieltä onnistuttiin löytämään autenttiset kaavut ja tarvikkeet Sarenraen seuraajan kuvaksi. Vielä illalla lähdettiin SIllanolan itärantaa tutkimaan, ja seudun onneton tunnelma ja surkea infrastruktuuri teki ylläkköpaikan löytämisestä vaikeaa. Onneksi Lehti tajusi voivansa piilotta-.. nuotiopaikan. Loitsu sekä muutaman mädän tunnyrin tuli kelvata. Lyhyet yöunet, Rufus mieli täynnä SArenraen värssyjä ja joukko oli paikalla sytyttämässä leiritulta.. auringon ensisäteiden väijyessä kaukana meren yllä..

NPC:t

  • Aldern Ketunratamo - varisialais verinen nuori aatelinen, sekä urhea koiransa Milo. Sukunsa talon kiroama ghasti ja rituaalimurhaaja?
  • Belor Hemlock - Hiekkasärkän jäyhä shoantinverinen sheriffi
  • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
  • Lyrie Akenja - Nualian Thassiloania expertti, joka helpottui kun Rufuksen kosketuksesta ja vapaudesta Nualian ikeestä. Piilosta alkaa paljastua vähän kovempi ja ikävämpi puoli.. ?
  • Nualia Tobyn - Ezekielin ottotytär, aasimar verinen ja nyt osin demonin verinen Lamasthun papitar. Yritti polttouhrata Hiekkasärkän, nyt paennut Magnimariin(?)
  • Tanto Tsu - Kaijutsun kartanon pitkän linjan majordomo

Holdings

  • Kaijitsu manor (49) and 5 servants for a month
  • Varjousva and 3 standard horses

Aldern the Skinsaw Man

  • small silver key ring worth 10 gp sits on the table amid the rotten meat, with two keys on the ring. The larger of these two is a tarnished iron key set with a round opal worth 100 gp. The smaller key is made of bronze and has an unusually long tang ending in a set of three notched blades

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped