Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 14. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Valmistautuminen oli tehty kuningattaren teräksessä otteessa olevassa kantakaupungissa, ja matka kävi taas Wanhaan Korvosaan Neolanduksen ja Vencarlon hälveneville jäljille. Milezza ja Zeran hoitivat jälleen kanaalin ylityksen mystisin keinoin. Seuraava etappi olisi Salvator Huudahduksen taiteilija koti, mies jonka Vencarlo uskoi tietävän jotnkin Neolanduksen kohtalosta.

Wanha Korvosa oli kurja kuten ennenkin, vähemmän ruton kuin yleisen epäjärjestyksen ja ekonomian luhistumisen takia. Salvatorin koti löytyi helposti Aminin ohjein, huolimatta meluisista Keisarin väkivaltapartioista. Koti sijaitsi kanavan rannella, surkeana ja pimeänä. Susi etunenässä sisään tunkeutuessa eteisestä löytyi kuraiset, mutta jo kuivaneet jäljet. Tarkemmin tutkittaerssa paljastui että kuusi rotevaa miestä oli Salvatorin taunnuttanut ja vienyt mennessään kenties viikko sitten.

Suurempi yllätys löytyi taiteilijan akatemiasta, johon päädyttiin etäisten.. kidutus äänien takia. Huoneessa oli yllättynyt haltia piikkipanssarissaan Laori Vaus. Zpn-kuthoniitti, mutta täynnä avointa yhteistyöhalua Salvatorin tavoittamiseksi. Vieras huoneessa oli tämän paikallinen alainen ja voimesti Laorin pulpahtelevassa ja tunteellisessa seurassa masentunut Kragma Xenguth sekä kutsuttu ystävättärensä Asura. Laori kertoi tulleensa Nidalista varjojen maasta ja selvittävänsä mystistä muusaa joka heijasteli SAlvatorin mahtavimmissa töissä. Ympäri huonetta törröttävät pääkallot kuuluviat kuulemme oman käden kautta kuolleille taiteilijoille, joilla saattoi olla linkki samaan muusaan. LAori osaltaa tahtoi puhuttaa Salvatoria, ja ottaa Zon-Kuthonin kokoelmiin Salvatorin työt, jos Pettyneet auttaisivat ei niin viatonta haltijaa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Pettyneet myöntyivät nopeasti, aavistuksen nikotellen (höhö!). Laori kiitteli ylitse vuotavasti ja halusi heti antaa lahjan suuren vaikutukseen tehneelle Milezzalle, olkapää kokardi.. seneschalin kokardi! Salvator oli Laorin ja Kragman selvityksien perusteella todellakin kidnapattu uuden Wanhan Laiturin Keisarin toimesta, tämän kammottavaan varastohallien rauniolinnoitukseen. Ikävästi tämä komensi satoja väkivaltaisia alamaisia, jotka yhdessä ryöstivät ja tuhosivat muuta kaupunkia, repien ihmiset kotien suojista joko pelaamaan verisikaa tai/ja kiljotiinin uhriksi. Suunnitelmaa punottiinn yhdessä, mutta Zon-Kuthonin siunauskidutuksesta kieltäydyttiin mitä kohteliaimmin.

Keskiyön koittaessa aloitettiin vaarallinen matka kohti Keisarin Palatsia. Mukavasti kuitenki pimeysnäkö ja remuavat Keisarin partiot avittivat luovien reittien hakemista. Varastokompleksin reunamilla Zon-Kuthonistit kiersivät päärakennuksen romahdukselle aloittaaksen hyökkäyksen sieltä ensin. Kun taistelun äänet lopulta alkoivat Milezza ja Zeran mystisesti jäälleen lennnättivät iskujoukko kakkosen verisikakatsomoon. Tusinoittain Keisarin aseistettuja miehiä surmattiin, kun lopulta vartituvatsa syyöksyi ulos kokonainen väkijoukko! Majikin yrjöpilvi hidasti sitä sopivasti, samalla kun Milezza ja Randall räimivät sitä jousin ja salamin. Samaan aikaan varsinaisesta rakennuksesta syöksyi ulos yöhousujaan kannatteleva Keisari ja hänen äkäinen, mutta kieletön gnome barbaarinsa Jabbyr! Suden järisyttävä sivallus uudella jättiläismiekallaan liiskasi kuitenkin gnomen ensimmäisellä yrittämällä ja Majikin mielettömyys pommi sai Keisarin nyrkkeilemään varjokuvaansa vastaan. Randall ampui kuolettavat nuolet Keisarrin, ja uusi muodostunut väkijoukko pakeni kaikin keinoin valtakunnan romahtaessa heidän epätivoisten silmiensä edessä..

Sisällä Zon-Kuthonistit olivat ilmeisesti raivanneet tiensä choker parven sekä muutaman asemiehen läpi. He olivat hyvin innostuneita löytämään jälkiä Salvatoista, joten Pettyneetkin jättivät taskut tyhjentämättä. Kun Kragma löysyi taileilija välineiden varaston jahti sai lisää pontta! Jabbyrin söpön punkan ja keisarillisen kammion takaa löytyi surkea vankiataljee ja Salvator Huudahdus rääsyisenä ja kuihtuneena miehenä. Laorin annettiin tehdä yksityinen haastattelu ensin, mutta Randall onnistui salakuuntelemaan keksutelun pääoasin. Hän kysyi kunnioittavasti Salvatorilta tämäm muusasta, joka oli nyt selkeästi kadonnut. Uudet teokset olivat tuskin tusinataidetta luovempia tai koskettavampia. Muusa katosi noin kuukausi sitten, Salvator ei tiennyt miksi häntä oli sellaisella kylmällä ja julmalla sielulla siunattu, mutta nyt linkki oli rikki ja Salvatorin maailma säpäleinä. Edes Keisarin uhkaukset tai kidutus eivät olleet linkkiä palauttaneet ja onneton mies tahtoi vain kuolla kärsimyksistään.

Selvästi pettynyt Laori palasi Keisarin saliin, mutta hänen ilmeensä kirkastui nopeasti sillä keisari oli haalinut itselleen kolme aitoa huudahdusta! Ensimmäinen kuvasi julasti hetkeä kun Zon-Kuthon astui kadotuksesta Nidaliin julmana jumalana! Toinen piirsi harvinaisen kohtauksen eksoottisilla dyyneillä, jonka tarina oli sijoitetavissa Zon-Kuthonin Umbral Leaves raamattuun. Kolmas oli väkevin kuva synkästä miehestä jonka ihon alta paljastui sinisä suomuja, lohikäärmeen suomuja. Vasta Laorin avulla Milezza pystyi määrittämään kaukana taivaanrannassa olevan piirretyn linnoituksen - Scarwallin linnoituksen! Paikka jonka muinainen Zon-Kuthonin uskollinen ustavilais kenraali oli rakentanut, mutta kääntyessä kadotukseen rakentaen siitä linnoituksen joka kääntyi itsenäiseksi hirmuhallitukseksi uhaten Ustalavia, kuten muutakin sivistystä! Ja tämä kenraali paljastui ihmistäkin julmemmaksi siniseksi lohikäärmeeksi! LAori hyvästeli Pettyneet itkien ja nauraen, Kragman ja Asuran kantaessa vain nämä kolme taideteosta mukanaan..

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Kragma Xenguth - Zon-kuthoniitti, paikallisen osaston trditionaalinen päämies, mukana aina myös ketjuseuralainen
 • Laori Vaus - Zon-kuthoniitti, jonka herkkä mieli mutta poikkeukselliset taidot ovat poikkeus armottomassa järjestelmässä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Sally Scrabblebones - yöhäkki, joka on piinannut Sillanedustan unia jo sukupolvien ajan, tuli ja surmasi bakun..
 • Salvador Huudahdus - mystinen groteski maalaustaiteilija, joka on mahtavassa maineessa kyseenalaisen ja julman taiteen ystävien joukossa. Nyt muusan kadottua mies on vain varjo.
 • Stainton Drune & assistenttinsa Cisir - Korvosan Magistate of Civic Order. Mukana Mog-Latharin löytymisessä? Kellariin hukutettu, vai pelkkä kuvajainen?
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta
 • Wanhan Laiturin Keisari - mies nimeltä Pilt Swastel, julma teatterin johtaja, josta taantui kuvottava kärpästenherra piinaamaan Wanhaa Korvosaa

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped