Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 7. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Yön pimetessä, tuntien valuessa paljastui että Paginarum Lethargican tutkimus ja toivottavasti Breach the Veil of Dreams - rituaalin oppiminen, tulisi olemaan valtava ponnistus kolmikolta. He saivat käyttöönsä Madame Carrigntonin hienostuneen makuuhuoneen ja tutkimeninen eteni hitaasti kohti aamuyötä. Randall ja Susi taas ottivat kiertovartion, mutta toden totta tämä paikka oli rauhallisten nukkujien tyyssija ja huolimatta rilusta sadasta asukkaasta ahtautuneena kaikkialle käytäville ja väliköihin asiat sujuivat onnellisten ja rauhallisten tähtien alla, kiitos bakun antaman suojelun uneksijoille. Tai, niin oli kunnes Susi päöätti vahtinsa ja meni pukkaamaan Meynardin palvelijan kammioon. Tuntia myöhemmin hän repi itsensä ulos kammottavasta painajaisesta, jossa hän todisti uudestaan ja uudestaan Golan viimeisiä hetkiä puol.örkin, herra Gaedrenin ja lopulta jätytimäisen alligaattorin hampaissa kädet sidottuina, mutta taistellen ylpeästi kuin shoanti viimeiseen hengen vetoon! Suden aiheuttama järkytys herätti muutamat, mutta mitään ei olut tehtävissä. Susi nousi Randallin kanssa vahtiin ja yritti painaa painajaisen kauas syvälle, siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Vasta päivällä Zeran auttoi yli palauttavalla ja virkistävällä kosketuksella.

Päivä kului vahtien osalta laiskasti talon asukkaiden elämän rytmiä seuratesa, aamulla ihmiset suuntasivat töihin ympäri Sillanedustaa ja illalla väki pakkaantuitakaisin taloon. Epäjärjestystä ei juuri sattunut, sillä näille ihmisille turvattu uni oli pyhä ja muista asioista haluttiin joustaa sen saamiseksi. Avrigailin kanssa tehtiin nopea pysähdyskirjakaupalla. Lukitus tarkastettiin ja Avrigail keräsi hieman lisää tarpita mukaansa turvallisen unen tyyssijaan.

Illalla kirjan tuutkijat jatkoivat pitkää päiväpuhdettaan kohti yötä. Suden uusi yritys nukkua oikeasti katkesi jälleen painajaiseen, tällä kertaa hän oli itse allagaattori joka vaani ja murkasi tyttären elämän. Ikään kuin painajaismaiseen viittaan pukeutunut ilkeä nainen olisi yrittänyt johtaa tätä näytöstä, mutta Susi lopulta onnistui katkaisemaan kierteen ja taas heräten väsyneenä ja vimmastuneena. Randall sai siis aikaisen lepovuoron.

Vain tovin keskiyön hetken jälkeen tapahtui kummia, tutkijoiden kammioon ryntäsi kammottava mielipuolinen peto jostain ajan ja paikan tuolta puolen, varustettuna nopeilla ulokkeilla ja villeillä mielipuolisilla silmillä. Sen perässä paikalle saapui varjoja pitkin vaeltaen kaksi kultistipakolaista, kuin painajaisiksi itsekin muutuneet. Julma taistelu lukukammiossa oli verinen liukijoille, mutta onneksi Susi oli valpas ja vimmainen surmaamaan naisen joka aiemmin oli hänen unillaan leikkinyt. Myös Randall kimposi mukaan taisteluun kalsareissaan, aseilla jongleeraten. Milezza onnistui peilikuvien ja näkymättömyyden avulla paeta Paginarumin kanssa. Majikin ohipommistuksen ja tippumisen jälkeen, se oli kuitenkin Susi joka siivosi varjoista siinneet ja kirjaa tavoitelleet viholliset Golan kiukun kuolettavilla iskuilla. Edes Tindaloksen jahtiolennoksi tunnistettu peto, ei väistänyt shoantin kostoa! Hetkeä myöhemmin taistelu oli tauonnut ja Majik saatu takaisin elävien kirjoihin.. kun kaikki tajusivat että taistelua ei käyty ainoastaan yläkerrassa, vaan se jatkui alhaalla!

LEVEL UP 8->9

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped