Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 5. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Majikin himmatessa parannus seerumin tuotantoa, ja muiden ehdittyä toimiteltua askareita kaupungilla Pettyneet päätyvät nauttimaan nyt laajennettuun maanalaiseen kammioonsa hetken rauhasta. Milezzan katselle laiskasti pakkaansa, magia manifestoitui ja maanalaiseen kammioon rakentui Zellaran ennustussalin interiööri kuin silloin wanhoina hyvinä aikoina, Zellara itse astui sisään ulko-ovesta, ja häntä seurasi nuori tyttö, ilmiselvästi Gola, sillä Susi ryntäsi ja yritti nostaa tämän syliinsä syvään halaukseen. Valitettavasti tuntemus oli vain pinnallinen ja ohut ja kuvajainen vetäytyi virnistäen isäukon sylistä pois. Zellara suoritti ennustuksen, onnitellen selviytymisestä tähän päivään. Tämä hetki sisälsi jotakin piilotettua, mutta kuningatar äidin petos ei ollut sitä enää Pettyneille. Tulevaisuutta tuli olemaan värittämään korpit, jotka eivät tiedä mikä on heidän omansa. Karnevaali josta kieltäydyttiin ja sanansaattaja, jossakin kaukaisuudessa. Vietettiin kaunis hetki seurustellen ja hymyillen, kortomuksia kuoleman porttien takaa jakaen. Sitten pöydällä ollut viestintuoja kortti heittäytyi villiksi, alken puhaltamaan ja vaatimaan huomiota. Soinnin hiljetessä kuvajainen ympäriltä myös vetäytyi. Viileä, aavistuksen siltä tuoksuva kammio palasi hämäään näkökenttään.

Pettyneet suunnistivat ylös iltaan valmistautuvaan kaupunkiin. Pian kuuluivat ja kuninkaallisten sanansaattajien torvet, ja ilmoitukset. Kuningatar Ileosa on antava selvityksen kaupungin tilanteesta, juuri illan pimentävällä hetkellä kuninkaallisen linna juurella, lavalla jossa myös Triona Saborin kuvajainen mestattiin vain pari viikkoa sitten. Pettyneet ryntäsivät paikalle, aivan kuningattaren lavan edessä odotti pieni messuavajoukkotämänkiihkeihmpiäkannattajia.Mutentilajäiväljäksiepälluloisten ihmistenkiokoontuessasinne tännepieniksi joukoiksi.

Ileosa otti aikansa ja lähestyi lavaa majesteettisesti verenpunaisessa mekossaan,päässäänluista ja jalometalleista rakennettu uusi kruunu. Hän asettui uuden scheneskaalinsa Togomorin ja harmaidenneitojen komentajan Sabina Merrinin väliin. Ensi töikseen hän ilmoitti ruton olevan lyöty, urhea Dr Davaulus oli riskejä kaihtamatta ryhmineen kehittänyt maagisen vasta-aineen ja rutto oli väistyvä kaupungista pian, pois lukien Wanhan Korvosan jonka syntiset ihmiset tuntuivat olevan diplomatialle ja parannukselle immuuneja lainsuojattomuudessaan. Sen jälkeen hän julisti, että kaupungin puolustajat - Korvosan Vartiosto, maksetut Helvetinritarit ja kyvyttömät Sable Companyn ritarit olivat epäonnistuneet tehtävässään varjella Korvosan yhtenäisyyttä ja rauhaa. Sabina Merrin ja Harmaat korotettiin virallisesti koko kaupungin puolustajiksi. Vartioston rahoitus vedettiin lähes kokonaan pois ja sen tehtäväksi käskettiin tukea Harmaita vähäisiis tehtävissä. Helvetin Ritarit olivat jo vetäytyneet rahoineen takaisin Vraidin linnoitukseensa kaupungin ulkopuolella. Sable Company taas määrättiin lopetettavaksi, kiitos aiemman scheneskalin Neolandus Kalepopolis paon kriisin hetkellä ja itse Companyn kyvyttömyyden sekä ylensyövien hippogriffien takia. Cressida kalpeni, mutta kun Marcus Endrin kutsuttiin Togomorin eteen luovuttamaan virallisesti Sable Companyn insiginia, tämä veti insigmnian sijaan esiin jousensa lähestyesssään kuningatarta. Harmaat neidot eivät ehtineet liikahtaakaan, kun MArcus huusi oikeutta ja vapautta Korvosalle vapauttaen nuolen kohti Ileosan päätä. Nuoli upposi, mutta vain läpi lihan. Se pysähtyi uskomattomasti kalloon ja tipahti kömpelösti Ileosan kämmeneen. Marcustakin nopeammin Ileosa vuorostaan ryntäsi tämän rinnuksille nostane tämän ilmaan yhdellä heiveröisellä kädellään, julistaen että Korvosan petturit saavat tuta kuningattaren vihan ja iskien Marcuksen lähettämän nuolen, nyt tämän kurkusta pelottavasti kohti kalloa läpi. Marcvuksen ruumis sysättiin alas ja hirmuisen vihainen kuningatar ohjattiin Neitojen ja Togomorin saattelemana nopeasti linnaan. Harmaat neidot eivät aikailleet vaan rajuin ottein alkoivat hajoittaa yleisöä matkoihinsa, tai pahempaan. Pettyneet havaitsivat aatelisten, papiston edustajien ja Cressidan sinkoavan turvaan ja päättivät perääntyä hyvässä järjestyksessä pois. Randall käveli kalpeana, kunnes parahti Robert Junior! Minun on vapautettava se Mahtavasta Tornista ja varoitettava muita! Hän vilkaisi kumppaneihinsa, mutta totesi että hän selviää tästä parhaiten itse.

Ranall oli asioillaan koko yön, mutta palasi aamulla kertoen että hän oli saanut järjestettyä useimmat ritarit ja ratsukot jättämään kaupungin. Harmaat neidot myöhästyivät tornilta.. mutta kerrotaan että yksikään ratsukko ei paennut Kuuninkaallisesta linnasta, jonka ylemmissä kerroksissa havaittiin pienen palon ja taistelun ääniä yön jo pimettyä. Pettyneet miettivät onko heillä enää liittolaisia tässä kaupungissa, mutta päättivät jälleen kerran kääntyä Cressida Kroftin huomaan..

Vartiosto oli lähes hylätty ja pahasti myös ryöstetty puhtaaksi epätoivoisten ex-vartioden kerättyä omaisuutensa jä vähän muutakin, kun oli selvää että työstä ei saisi enää kohtuullista palkkaa ja joutuisi juoksemaan Neitojen horoina.. Cressida tavoitettiin maagisilla wardeilla suojatusta pienestä kammiostaan, selkeästi jotakin väkevää juoneena ja tuskin nukkuneena. Sekavana ja toivottomana, mutta Pettyneet palauttivat hänen palon, ja hän kertoi että Vartiosto tulisi olemaan vain tyhjä kulissi. Hän yrittäisi koota uskottojen joukon, ja koontua Kuolleiden Holveissa, jotka Pettyneet aiemmin putsasivat ja totesivat myös isommalle väkijoukolle kokoontumiseen. Cressidalla oli myös huhu, toivon kipinä takataskussaan.. luotettu ystävä Vencarlo Osirini Wanhassa Korvosassa, oli löytänyt jälkiä ja uskoi että scheneskal Neolandus Kalepopolis saattaisi olla elossa ja piileskellä Wanhassa Korvosassa. Kuitenkin näiden tutkimuksien raportit lakkasivat kaksi päivää sitten. Cressida pyysi, että jos joku tie tästä järjesttömyydestä olisi vielä olemassa, se olisi seneschalin tavoittaminen ja toivottavasti raskauttavien todisteiden löytäminen kuningattaren toiminnasta kuninkaan kuolemassa ja myös tässä oudossa muutoksessa joka antoi pienelle hennolle olennolle uskomattomat voimat. Kenties Togomor oli tuonut muodonmuuttajan mukanaan Kaer Magasta josta hän vain ilmestyi yllättävän nopeasti entisen seneschalin kadottua. Pettyneet jättivät Cressidan punamaan suunitelmiaan keskipäivän hetkellä, suunnitellen kuinka päästä Wanhaan Korvosaan... ja olisiko sieltä enää koskaan paluuta takaisin tähän kanta kaupunkiin joka on tullut yhdessä illassa taas vain hullummaksi, jos se oli enää mahdollista..

NPC:t

  • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
  • Ileosa Arabasti - nuori kokematon kungatar, jonka hintelän pinnan alla asuu arvaamaton peto. Ehkä kuninkaan kuolema ei ollutkaan onneton sattuma?
  • Marcus Thalassinus Endrin, ex-Sable Companyn komentaja, joka yritti surmata kuningattaren nuolella, mutta joutui Ileosan voimien rusentamaksi yleisön edessä
  • Reiner Davaulus - Ileosan perhetohtori Cheliaxiasta, Punaisen Hunnun epidemian päätutkija ja tohtori. Tuntui selvittävän enemmänkin syytä osan varisialaisten immuniteetistä ja kantoi mantiksen muotoista amulettia.
  • Sabina Merrin - Harmaiden Neitojen komentaja, ja kuningattaren henkilökohtainen vartija ja kenties myös rakastaja
  • Togomor - bloat maagi mystisestä Kaer Magasta. Ileosan valitsema uusi seneschal

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped