Kaupunki ilman hallitsijaa?

Esipuhe

Pharast 18. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Ankeriian Perseestä kerätään arvotavarat, ja se päätetään hävittää polttamalla. Muuten sinne muuttaisi joku toinen rikollinen mahdollisesti jatkaen hämärähommia. Majik valmistaa "paukun" improvisoduista aineista ja se työnnetään hämähäkkikammioon. Muut suuntaavat kannelle ja Majik jää systyttämään paukun. Kannella Ankerias irroitetaan viereisestä lihallisten ilojen laivasta, samalla kun sen johtajatarta varoitetaan tulipalosta. Alhaalla Majik systyttää paukun ja juoksee! Kuma paineaalto tavoittaa hänet rapuissa ja kapteenin sali on jo ilmiliekeissä, samalla kun shiverin hajuinen kuuma kaasupilvi täyttää ilmatilaa. Majik selviytyy ovbelle ja ulos kannelle. Pettyneet varpoittvat palvelulaivojen henkilökuntia ja asiakkaita, ja lähes kaiki pelastuvat, jokunen onneton sielu lienee palanut huumausainelaivan mukana tai hukkunut hypätessään kanavaan. Pettyneet näkevät väkijoukon kokoontuvan rannelle, ja päättävät poistua paikalta soutuveneellä soutaen kohti Trail's Endin ghettoa joen vastarannalla.

Pimenevässä illassa myös vastaranna asukit ovat havahtuneet tulipaloon. Pettyneet vauhdittavat huhuja noustessaan rantaan. Paikallinen wanha rouva Miriam tarjoaa Pettyneille asuntonsa ja keittiänsä palvelut seuraavaksi yöksi. Yö on levoton, Milezzan kärsiessä tunnuntuskia illan murhien takia. Majik pohtii hänen ja Randalin yhteistä tulevaisuutta, päättää paljastaa koko osuutensa shiver-ringissä huomenna.

Aamulla Milezan mieliala ei kohoa, mutta VBesha ajaa tämän ulos. Voimaharjoittelun sijaan tämä kuitenkin päätyy kävelylle. Muut reippailevat ja voimailevat, mukaan lukien Majekko joka paljastuu sosiaalisesti rajoittuneeksi pinelohikäärmeeksi. Häkissä elänyt raukka on voinut opetella elämää vain paikalla pyörineiltä julmilta miehiltä, eikä se ole oppinut lentämään tai kokemaan kaupunkia ympärillään.

Pian Pettyneet hyvästelevät Miriamin ja lähtevät kohti kaupunkia. Randalin asunolta ei löydetä ketään, missä sairastava mies lienee juokseekaan? Kaupustelua tehdään ja Majik muuttaa Pettyneiden Zellaran asunnolle, Pinehämähäkin koston pelossa. Illalla Randall marssii paikalle ja suu vaahdoten touhottaa Ankleriaan Perseen palosta. Kun Majik kertoo oman historiansa shiverin tuotannossa ja faktan että Pettyneet kävivät kostamassa ja polttamassa Ankeriaan omin päin Randalinn maailma romahtaa ja tämä ei voi kuin toljottaa. Kun Besha vahvistaa tapahtumat, Randall nousee pystyyn ja marssii ovesta ulos sanaakaan sanomatta.

Seuraavana päivänä Pettyneet jatkavat kaupustelua, mutta iltapäivällä he kuulevat kaupungin tiedottajan huutavan: Hänen majesteettinsa , kuningatar Ileosa Arabasti ensimäinen on saanut kiinni kuninkaan murhaajan joka teloitetaan nyt kuninkaallisen linnan edustalla. Pettyneet juoksevat ja juoksevat ja ennättävät itse paikalle, mutta valtava yleisömeri pysäyttää heidät sadan jalan päähän kuninkaalisesta- ja mestauslavasta. Kuningatar marssii alas Grand Mastaban portaikkoa ja siirtyy lavalleen kahdeksan punakoristeltuun täyshaarniskaan pukeutuneen ritarinsa kanssa. Heti lavalle noustuaan hän viittoo erittäin lihavan miehen kanssa, joka loitsii kuningattaren äänestä voimakkaan ja kauas kantavan. Kuningatar julistaa, että epäoikeutta kokenut kaupunki saa vihdoin oikeutta, kuningatar on saanut kiinni murhaajan ja oikeus on tapahtuva välittömästi mestaamalla syyllinen Trinia Sabor!

Pettyneet eivät voi kuin voimattomasti katsoa, kun onneton huputettu Triniaa muistuttava hahmo saatetaan pölkylle ja mestaaja lyö vain kerran kuningattaren käskystä, pään jo pomppiessa vapaana. Typertyneet Pettyneet poistuvat muun hehkuvan ja energiaa pursuavan ihmisvirran mukana koteihinsa.

Aamulla ennen kukonlaulua Milezza herää määrätietoiseen koputukseen. Beshan kanssa he avaavat oven ja Cressida astuu sisään. Hämn oli itse todistamassa mestausta virallisena valvojana, mutta kuten muutkin sotilas-, aateliston tai lainedustajat, kukaan ei saanut tietää teloituksesta kuin tuntia ennen eikä ruumista tai syytettyä esitetty. Cressida pyytää että Pettyneet rientävät Vencarlon miekkailusalille vahvistamaan mitä helvettiä on tapahtunut.

Pettyneet valmistelevat itsensä matkaan, Milezzan toteuttaessa Zellaran toisen ennustuksen. Tulevaisuus on oleva vaa'ankielellä! Pettyneet ryntäävät läpi heräävän kaupungin Wanhan Korvosan alkuperäisen linnan muurien sisälle. Sieltä Osirinin akatemia löyttkin. Tovin koputtelun jälkeen Vencarlo avaa yläättynenä oven ja viittoo Pettyneet sisään. Hetki hämmästellään eilisen kohu uutista, kun Vencarlo kutsuu Trinian piilostaan esiin. Tämä on elossa ja ollut turvassa Vencarlon hoivisa, eikä kukaan tiedä kuka surmattiin. Kuningatar on selvästi halukas menemään äärimmäisyyksiin turvatakseen rauhan kaupunkiin.

Vencarlo on valmisttelut Trinian siirtoa ulos kaupungista, ja hänen ystävänsä Jasan on odottamassa pohjoisessa Trots nimisenssä risteyksessä ja majatalossa Triniaa siirrettäväksi etäälle kaupungista. Tämä on vaarallinen ase kuningatarta vastaan, joka täytyy pitää turvassa. Pettyneet ottavat saattotehtävän vastaan.

Trinia maskeerataan ja vaatetetaan näyttämään vähemmän simpsakalta itseltään. Pohjoissillan ja portin poikki hän kulkee näkymättömänä Majekkon hoitaessa koordinoinnin. Pian ollaan jo Kääpiökansan tiellä kohti pohjoista. Maaseutu muuttuu pikkuhiljaa metsäisiksi tasangoiksi. Lähestyttäessä tienviereistä kukkulaa Trinia epäilee että seuruetta tarkkaillaan, ja oitis ympäriltä hypähtää useita gobliineja. Kammottavin on kuitenkin valtava bugbear joka pyyttää kahta kämmentä ja yhtä päätä palkkioksi tienturvaamisesta matkaajille. Gobliinit laulelevat häriritsevästi jotakin nakeista ja muusista jota kohta syödään. Majikkin pommi kuitenkin surmaa puolet gobliineista, mutta häijy bugbear kaivaa tylyn falchionin ja veistelee Beshaa julmasti. Viimeisenkin gobliinin tippuessa, on ilmiliekeissä olevan johtajan turmio nopea.

Loppumatka risteykseen on tapahtumaköyhä. Majatalon salissa on puolentusinaa vierasta, yksi mieskaksikko täsmää Vencarlon kuvaukseen Jasanista. SAlanaksi sovittu mustarastas saa miehet rentoutumaan. Sivupöydäsä syödään ja juodaan matkan rasitukset pois, ja opitaan että Jasanilal ja pojalla on maatila Harsen ympäristössä, jossa Trinia tullaan pitämään turvassa. Pinene levon jälkeen seurueet matkaavat eri suuntiin koteihinsa. Pettyneille kotimatka on raskas, mutta tapahtum köyhä. Yöllä Cressida saapuu asunnolle ja ilahtuu uutisista. Selviää että Vencarlo, Jasan ja hän ovat olleet nuoruudessaan kohtuullisen onnekkaita seikkailijoita, joiden ystävyys on vahva vielä näinä vaikeina aikoinakin.

NPC:t

  • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Tarjoaa semi- ja ei-virallisia tehtäviä kaupungin järjestyksen palauttamiseksi.
  • Jasan Adriel - leveäharteinen maalainen jostain Harsen suunnalta,entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Piilottelee Trininiaa.
  • Majenko - lentokyvytön ja lajityypitön pienlohikäärme Hämähäkkikuninkaan vankina ja playthinginä. Lupasi vuoden ajan tehdä palveluksia kiitokseksi vapaudestaan.
  • Miriam - wanha rouva, joka kutsui Pettyneet kotiinsa yönä jona Ankeriaan Perse paloi vastarannalla.
  • Trinia Sabor - kuninkaan murhasta lavastettu vaaleaverikkö ihmisnainen, maalari mutta entinen katu- ja shingleslapsi. Valemestaus kuningattaren toimesta surmasi jonkun toisen? Turvassa jossain Harsessa
  • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija.

Palkkiot

Bugbear party

  • mv falchion - 150gp
  • breastplate - 100gp
  • cloak of resistance +1 - 500gp

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped