Kaupunki ilman hallitsijaa?

Esipuhe

Pharast 5. Vuosi 4708 AR

Viisi muukalaista on saanut kutsun Korvosan satamaan, kaikki tahtovat saada kostonsa Gaedren Lammille, vaikka yksi heistä sitä ei vielä tiedä.

Tapahtumat

 • Muukalaiset saapuvat yksitellen osoitteeseen, mutta isäntää ei näy. Lohduksi on jätetty lappu viivästyksestä ja antimista jotka odottavat ennustajan pöydän alla. Vasta neljäntenä saapuva Besha syö leivät ja viinit napaansa. Muut lähinnä kyräilevät epäluuloisena, yksi on näkevinään huoneen loistavan illuusio magiaa.
 • Emantä Zellara, Milezzan täti saapuu viimein. Hän on menettänyt poikansa Eranin Gaedren Lammille, vaikka nuori urho ehtikin ensin pelastaa tätinsä perinne Harrow-pakan. Zellara on saanut korteiltaan tietää, että myös muukalaisilla on kana kynittävänä miehen kanssa. Zellara itse ei ole taistelija, mutta hän lukee lumoavat ennustukset muukalasiten avuksi ja osaa kertoa osoitteen jossa Gaedryn majaille.
 • Muukalaiset juoksevat suuttumuksesta puhisevan Beshan perässä suoraan Old Fisherylle. Mies ei akaile vaan ovi isketään kirveellä sisään huolimatta äkäisestä ja äänekkäästi vahtikoirasta oven takana. Kun ovi pettää rakin onni päättyy, muukalaiset ryntäävät syvemmälle laitokseen. Besha väkivalloin työntää sivuun oven, jonka takana on toimisto. Epäonnekseen tuolin ja pöydän taakse jää melusta ärtynyt herra Balko. Hän ei osaa luovuttaa ahdingossaan, vaan hänet lyödään tajuttomaksi mutta Milezza varmistaa että tämä ei kuole tämän verenvuodatuksen keskellä.
 • Besha tunkee samaan aikaan jo eteenpäin, nyt seuraavasta huonesta löytyy joenyläpuolinen kalankäsittelylaitos huone. Muutama siepattua työorja lasta vartioi herra Giggles, mutta Besha tempaisee rukan pään hartioilta ensi sekunnilla. Pelokkaat lapset piilottelevat parven alla, mutta Besha ei näe omia suojattejaan Golaa tai Ehawia
 • Peräjoukkujen puolella ovi aukeaa ja pieni isosilmäinen lapsi toljottaa Randalia ja Majikia, jotka olivat ovella kytiksellä. Lapsi työntää kukrinsa syvälle Randalin vatsaan ja ryntää takaisin huoneeseen josta tuli. Siellä tuo paholaismainen gnome yrittää piiloutua tusinan työorjalapsen joukkoon. Randall kuitenkin saa kostonsa. SAmaan aikaan Besha ryntää toisesta suunnasta samaan saliin, heti hän tähyä omaa ja siskonsa lasta koko joukkiosta. Siskon tyttö Ehawi löytyy, mutta Gola puuttuu
 • Surullisen jälleennäkemisen aikana selviää että Gola on osoittanut kovan luonteensa ja rankaistuksi hänet on laskettu rakennuksen alapuolisille laitureille. Kuka sinne joutuu, ei koskaan palaa lapset tietävät
 • Besha ryntää oitis tuosta aukosta huimalla hypyllä lähistöllä kiertelevästä haista huolimatta. Muut seuraavat kiinnitetyn köyden avustamana. Alhaalta löytyy laituriin nojaava aavelaiva ja kellariin johtava pieni luukku.
 • Besha runnoo luukun sisään, ja kas siellä on itse Gaedren Lamm laskemassa taskuvaras osastonsa tienestejä. Mies on surullinen näky kompura jalkoineen ja pakenee kaikin voimin Beshaa. Huoneen keskellä on allas, jota asuttaa valtava alligaattori. Muukalaisten onneksi sen tarvitsee todella ponnistaa noustakseen altaastaan iskuun, ja samalla Zeran kiinnittää varjomagialla onnettoman olennon varjostaan kiinni. Gaedrynin elämä loppuu nopeasti kun muukalaiset lähestyvät verenhimoisena kaikista suunnista. Myös alligaattori Golan turma surmataan Majikin alkemistin tulilla.
 • Gaedrenilla on valtavasti ryöstettyjä aarteita, mutta karmein löytö on Zellara ennustaja eukon surkeasti preservoitu pää. Kuka oli se olento joka muukalaiset lähetti tänne?! Lisäksi löydetään liiankin hieno rikkinäinen riipus ja Gaedrenin rosvopäällikön rötöskirja tuntemattomalla salakielellä.
 • Muukalaiset palaavat Zellaran asunnolle, mutta nyt illuusiot ovat väistyneet ja paikalla on vain surullinen hylätty rakennus. Samaan aikaan kaupungilla palaa ja mielenosoittajat ja anarkistit ovat kaduilla. Kuningas Eadred II on kuollut, ja kruunun perii tämän nuori epäpidetty kuningatar. Muukalaiset päättävät vetäytyä Majikin pienelle asunnole suojaan ja lepäämään hyvin raskaan päivän jälkeen.
 • Yö on rauhaton, mellakoijat huutelevat vuoroin kuningattarelle kuolemaa ja vastarinta kuolemaa pettureille. Aamu yön tunteina epäonninen Sable Companyn ratruratsastajineen murskautuu katuaukealle. Aamulla paikalla on vain alastomaksi ryöstetty ruumis.
 • Aamupäivällä muukalaiset heräävät ja suorittelevat aamutoimiaan luvottoman pienessä huoneistosa kuudelle hengelle. Aamuauringon kirkaasti loistaessa ainokaisesta ikkunata, sille ilmestyy arvaamatta Zellara, tai ainakin jonkinlainen henkimuoto hänestä. Surullinen olento on kiitollinen ja pahoillaan poikansa Eranin puolesta. Hän ei tiedä miksi, mutta hänen sielunsa on sidottu Harrow-pakkaan jonka Milezza perintökaluna peri. Hän kaipaa poikaansa ja mies vainaataan, mutta hän tuntee että jänen tehtävänsä ei ole valmis. Lammin perintö ei ole kokonaan kuollut, ja joku vielä mahtavampi voima punoo lonkeroitaa Korvosan ympärille. Yhtä arvamatta kuin hän ilmestyikin Zellara katoaa auringon paisteeseen muukalaisten silmien edessä.
 • Kaupungin ollessa kaaoksessa, Besha päättää että Ehawi on toimitettava siskolle kotiin turvaan ja paras keino on saattaa tyttö kantakaupunkilaisten nimeämään Varkaiden Leiriin, paikka jossa varisialaiset ja shoantilaiset asuvat heti kaupungin sivulla.
 • Matkaan lähdetään koko porukalla, pian hullu ja kuolaava Groetuksen seuraaja yrittää messuta Ehawille elämän väistämättömästä päättymisestä, mutta aikuiset asettuvat turvaksi eteen ja Besha nostaa miesraunion ilmaan. Pian tämä makaa itkevänä ja ulisevana maassa.
 • Ongelmat eivät ole siinä, vaan muutaman korttelin päässä muukalaiset tavoittavat nuoren attelisen, jonka palvelijat ovat pötkineet pakoon kahdeksanhenkisen rahvaanjoukon uhatessa. Nuori aatlinen on lirissä, mutta muukalaiset poikkeavat avuksi. kärkevän keskustelun päätteeksi rahvaat päättävät siirtyä syrjään. Nuori aatelinen on Amin Jalento, joka kertoo paljon kaupungin uutisista tai ainakin huhuista. Kuninkaan kuolema oli yllätys, mies oli sairas mutta parhaissa käsissä. Kerrotaan että myös linnan seneschal, eli ylin virkamies on murhattu mielenosoituksissa. Nuori kuningatar on siis aivan uudessa tilanteessa, ja kansa raivoaa tätä vastaan. Aminia saatetaan pätkän matkaa, mutta lopulta mies lähtee kohti Vanhaa Korvosaa ja muukalaiset uloskaupungista pohjoisiltaa pitkin.
 • Porteilta ulos pääsy on melko nopeaa, mutta on selvää että kaupunkiin päästäkseen täytyy jonottaa pitkään ja selvitä tiukoista tarkastuksista ja kysymyksistä. Matka jatkuu Varkaiden Leiriin, jossa Besha tapaa shoantisamaani Tuhatluuta ja luovutta Ehawin tälle vietäväksi viiden hengen Moon Clan seurueessa äidilleen kirjeen kera. Milezza tapaa sukukaravaaninsa, ja myös siellä on tunteikashetki. Milezzan äiti tunnistaa Harrw-pakassa olevat voimat, pakka itse osaa kloitsia voimakkaan illuusion ja voi autta myös maagisten esineiden tunnistamisessa.
 • Kun asiat vapaudessa on toimitettu muukalaiset kokoontuvat ja alkavat pitkän jonotuksen takaisin järjestyksen muurien taaksen. Jonotus kestää neljä tuntia ja vartiosto tekee parhaansa, mutta muukalaiset rauhallisia eikä syytä löydy heitä pysäyttää. Solu palaa ilman uusia välikohtauksia Majikin asunnolle. Nyt Majik ja Milezza tutkivat yhdessä Gaedrenin pöytäkirjaa, ja lopulta Majik huutaa heureka - salausavain paljastuu. Opus sisältää suunnattomasti tietoa Gaedrenin imperiumista ja rötöksistä. Randall ottaa kaikki viittaukset shiver-kauppaan suoraan sydämeensä ja hautoo uusia operaatioita. Muut muukalaiset päättävät, että opus on paras toimittaa vartiostolle.
 • Aavistuksen rauhallisemman yön jälkeen muukalaiset lähtevät kohti vartioston päämajaa. Siellä mahtava linnoitus on lähestyhjä, ovelta heidät pian saatetaan siälle, mutta on selvää että toimiostohommissa ei ole kukaan muu kuin vartioston komentaja Kressida Croft. Kressida on otettu rikospomon päiväkirjasta ja vielä tyytyväisempi kun selviää että tämä on vainaa. Hetken pohdiskelevan tuijotuksen jälkeen Croft tiedustelee, ottaisivatko muukalaiset joitakin tehtäviä joihin resurssipulasta ja lakianoudattava vartiosto ei pysty tekemään. Muukalaiset miettivät vain hetken, mutta ovat otettuja.
 • Randall vaatii päästä nirhaamaan shiver-diilreitä, mutta Croft toteaa että ensiksi tulee palauttaa mahdollisimman paljon vartioston henkilökuntaa takaisin töihin. Moni on luopunut tehtävistä joko kuninkaan kuoleman stressin tai ihan vain sen jälkeisen resurssiuupumuksne takia. Muukalasiet makallaan kohtasivatkin Grau Soldadon, joka oli pahassa jkännissä mutta toimitettiin kotiinsa nukkumaan. Jos mies palaa huomenna työpaikalleen unohdetaan tämä pieni "kömmähdys". VArsinainen tehtävä kuitenkin on ottaa kiinni kapteeni Verik Vancaskerkin, joka katosi muutaman rivivartijan kanssa. Nimetön tietokanva on paikallistanut heidät teurastamosta harrastamassa outoa liiketoimintaa..

NPC:t

 • Amin Jalento - nuori aatelinen, omenanviljelijä ja siiderin tuottaja suvusta. Palveluksen velkaa..
 • Cressida Croft - kaupungin vartioston komentaja, entinen seikkailija itsekin
 • Ehawi - Beshan sisaren tytär. Matkalla Cinderlandeihin heimonsa luo
 • Eodred Arabasti II - kohtuu pidetty nuoriin naisiin menevä Korvosan kuningas. Kuolema oli järkytys
 • Eran Esmeralda - Zellaran onni ja ylpeys, näppärä nuori jonka Gaedren murhautti kostoksi
 • Gaedren Lamm - varas, ryöväri, sieppari, murhari, piikki Korvosan lihassa.. on lopulta kuollut
 • Gola - Beshan urhea tytär, jonka Gaedren surmasi
 • Grau Soldado - vartioston kapteeni, joka sortui viinaan vastuiden paineessa
 • Ileosa Arabasti - nuori kokematon kungatar, jolle kruunu tippui yllättäen
 • Piousa Esmeranda - Milezzan äiti varisialaiseurueessa, joka pian lähtee seurailemaan Desnan tuntemattomia polkuja
 • Thousand Bones - Skull klaanin shoanti shamaani ja rauhanneuvottelija
 • Zellara Esmeralda - Onneton ennustaja, mutta nyt Korvosan puolustaja entiteettinä Esmeraldan suvun ennustuskorteissa
 • Verik Vancaskerkin - vartioston tuntemattomasta syystä jättänyt kapteeni

Palkkiot

 • LVL up 1 -> 2

Old Fishery

 • wand of acid splash (28/50)
 • thunderstone
 • dagger
 • light crossbow - Milezza
 • garnet amulet worth 100gp
 • small mwk kukri
 • disguise kit -Zeran
 • 577gb, 100sp, 200cp
 • 3x potions of clw - jaettu
 • chainmail
 • mwk composite longbow, str +3 - Besha
 • flail
 • +1 padded armor
 • +1 dagger - Milezza
 • mwk hand crossbow
 • Gaedren's ledger - luovutettiin vartiostolle
 • a narrow teak cigar case inlaid with bit of jade - 25gp
 • 2-pound gold ingot bearing Cheliax coat of arms - 100gp
 • miniature gold crown - 350gp
 • fist sized scrimshaw carving of a kraken with garnets for eyes - 200gp
 • silver ring bearing the inscription "for Emmah-the light in my nights" - 150gp
 • highly realistic and highly scandalous ivory figurine of two entwined succubi - 450gp
 • adamantine arrowhead (you can buy single arrow with 50% of the price if this is getting traded in)
 • mwk dagger with a strange blade shaped almost like a key bearing the inscription "For an inspiration of a father" - Randall
 • abalone-shell holy symbol of Shelyn - 300gp
 • oil of keen edge - Besha
 • wand of magic missile (23/50) - Milezza
 • crystillene vial (50gb) containing dose of silversheen - Besha
 • Queen's Brooch - Randall
 • Zellara's Harrow Deck - Milezza!
 • gold ring - 250gp

Loput myyty pelin II aikana

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped