Laskeutuminen Mäkelänrinteen koululle

Alustus

Seurue onnistui hankkimaan kopterit ja laskeutuvat aamupäivällä kahden kopterin kanssa Mäkelänrinteen koulun urheilukentälle. Ketola kiirehtii vastaanottamaan seuruetta...

Tapahtumat

Seurue lasketutuu Mäkelänrinteen koulun pihalle ja Ketola kiiruhtaa tapaamaan saapuneita sankareita. Pikaisessa palaverissa käy ilmi, että monet seurueen mukaan lähteneet henkilöt menehtyivät matkalla, mutta mukaan saatiin pari paikallista selviytyjää, Meki ja Harri Vesanto. Palaverissa sovitaan, että Elena, Rami, Tom ja Meki suuntaavat edeltä Varjopäähän pienemmällä kopterilla ja muut sitten isommalla perästä kun sairastuneet on saatu kyytiin. Ennen lähtöä seurue ottaa vielä hieman tarvikkeita ja ammuksia mukaan, koska edellinen reissu opetti jo, että maailma on paljon vaarallisempi, mitä voisikaan kuvitella.

Pieni kopteri nousee vauhdilla koulun pihasta ja lähtee lentämään pilvien alapuolella kohti Varjopäätä. Vanhat tiet, kaupungit ja maa merkit opastavat seurueen onnistuuneesti kohti vanhaa linnoitusta. Lähellä Varjopäätä seurue huomaa, että linnoituksesta lentää jotain ja tarkemmalla havainnoinnilla se paljastuu ilmatorjunta ohjukseksi. Elena onnistuu kuitenkin loistavilla lentotaidoillaan harhauttamaan ohjuksen osumaan maahan, johon se osuu räjähtämättä. Lopuksi seurue päättää laskea kopterin maahan tielle vähän matkan päähän Varjopäästä. Laskeutuessa Elena arvioi väärin lapojen vaatiman tilan ja yksi lavoista osuu paksuun puun runkoon tarttuen siihen kiinni. Elenan on pakko laskea kone paahan pikaisesti ja katkaista lapa, ettei koko kopteri tuhoudu.

Kun kopteri on saatu sammutettua todetaan, että se ei ole ihan pikaisesti lentokelpoinen, mutta radio kuitenkin toimii vielä. Seurue ilmoittaa Ketolalle, että ilmatorujunta ohjukset toimivat vielä ja KEtola ilmoittaa, että seurueella on pari tuntia aikaa saada sammutettua patteri ennen kuin toinen kopteri on paikan päällä. Rane tutkii pikaisesti ympäristön, joka on normaalia suomalaista mäntymetsää. Seurue suuntaa tien suuntaisesti kohti Varjopäätä.

Seurue saapuu ongelmitta Varjopään teräsportille ja koettaan portin vieressä olevasta elektronisesta lukosta avata portin. Loppu tulos on linnoituksessa soiva sireeni ja portin toisela puolella kuuluva telaketjujen kitinä. Seurue päättää etsiä vaihtoehtoisen reitin sisään. He kiertävät kahtena joukkiona linnoitusta. Tom ja Elena sattuvat näkemään metsässä useita kuolleita eläimiä ja betonisen rakennelman, mutta päättävät jättää sen vielä itsekseen. Lisäksi seurue löytää linnoituksen takaosasta kallion kiellekkeessä olevan toisen sisään käynnin. Jälleen kerran yritetään ohittaa elektroninen lukko ja loppu tuloksena sisään käynnin eteen lasketutuu paksu panssari ovi. Suunnitelmana C päätetään mennä tutkimaan betonirakennelmaa. Lähestyminen betonirakennelmaan keskeytyy sitä puolustavan automaattisen konekiväärin sarjaan. Sarja osuu suoraan epäonniseen Mekiin, joka menehtyy välittömästi saamaansa massiviseen päävammaan. Muu seurueesta heittäytyy maihin ja Rane ampuu sarjatulella konekiväärin hajalle. Automaattisesta konekivääristä paljastuu merkintä "Jantteri MkII" ja se vartioi pientä betonista luukkua maassa. Luukkua aukeaa kun sitä vetää.

Jantteri MkIII

Seurue päätyy hätävalaistuun tunneliin, joka johtaa lopulta linnoituksen sisään. Seurue tutkii useita huoneita ja kohtaa lopulta telaketjujen kitinän aiheuttajan, suuren puolustusrobotin, jolla on kaksi minigun konetykkiä aseistuksena, sen rungossa on merkintä "Jantteri MkIII". Seurue pyrkii välttämään robottia ja pääseekin rakennuksen ylimpään kerrokseen ja sitä kautta katolle. Pahaa aavistamaton Elena menee ovesta ulos katolle, jossa oli useita automatsoituja konekivääreitä. Elena onnistuu onnen kaupalla hyppäämään takaksin sisään ennenkuin konekiväärit ehtivät rei'ittämään hänet. Rakennuksen katolla he näkevät linnoituksen ilmatorjuntaohjus patterin eli katolle on pakko mennä. Pikaisena suunnitelmana on, että Elena avaa oven ja Rane ampuu konekiväärit hajalle, koska pystyvät ottamaan ne yksi tellen kohteeksi ilman, että toinen pääsee ampumaan. Suunitelma onnistuu ja Rane tuhoaa molemmat konekiväärit. Itsevarmana Elena lähtee kävelemään kohti torjunta patteria, vain tullakseen yllätetyksi kahden muun konekiväärin toimesta. Hän kuitenkin ehtii syöksymään suojaan jälleen ennen kuin konekiväärit ampuvat. Rane ja Tom tuhoavat kaksi konekivääriä pikaisesti. Kun katto on turvallinen niin seurue menee ilmatorjuntapatterin kimppuun ja pyrkii ottamaan sen pois päältä. Kun tietokonekomennot eivät toimi niin Tom alkaa katkomaan johtoja. Muutaman johdon jälkeen patteri alkaa pyörimään villisti ympäri ja ampuu kaikki ohjukset yksitellen satunnaisiin suuntiin. Pian linnoituksen ympärillä kuuluu räjähdyksiä kun ohjukset osuvat maahan, ilmatorjuntapatteri on neutralisoitu. Jäljellä on kuitenkin vielä aluetta partioiva Jantteri MkIII. Seurue päättää houkutella sen ulos ja kun se on otollisessa asemasa niin Rane ja Tom ampuvat sen seulaksi katolta käsin.

Puolta tuntia myöhemmin Ketolan kopteri saapuu paikanpäälle mukanaan sairastuneet, joita Seppo alkaa hoitamaan Autolekurin avulla. Linnoitus on vallattu.

  • 11.10.
  • Seurue saa tavaraa Ketolalta
  • Linnoitusta tiedustelemaan lähtee Elena, Tom, Rane ja Meki

Henkilöt

Palkkiot

Palaute

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped