Euroopan ja etenkin Pohjois-Euroopan kehitys tekniikassa ja varusteissa eteni nopeammin kuin Amerikassa. Etenkin muotoilu vastaa hyvinkin paljon nykyaikaa.

Ajoneuvot

Monet ajoneuvot muutettiin toimimaan mikrofuusiokennoilla (Microfusion cell = MFC) polttomoottoreiden sijaan kun fossiiliset polttoaineet ehtyivät. Ajoneuvojen muotoilu oli hyvin paljon nykyaikaa vastaavaa, eikä Amerikan tyylistä valtavaa 50-luvun tyyliä ole paljoakaan näkyvissä.

Rakennukset

Suurissa kaupungeissa ja metropoleissa rakennettiin paljon pilvenpiirtäjiä ja korkeita rakennuksia. Nykyään nämä suuret lasi- ja betonikolossit ovat pääsoin romahtaneet sodan hävityksen ja ajan hampaan jäljiltä.

Pienissä kaupungeissa rakennusten koko vaihtelee paljolti. Ihan keskustoissa suosittiin kerrotaloja, jotka ylsivät jopa 10-kerroksisiksi. Kauempana rakennusten koko pienenee.

Haja-asutusalueella rakennukset olivat pääosin omakotitaloja sekä taajamissa rivitaloja tai 3-kerroksisia kerrostaloja.

Aseet

Euroopassa ei käytetty paljoakaan amerikkalaisia aseita vaan monet maat valmistivat omat aseensa, etenkin loppuvaiheessa. Tämän vuoksi alueelta löytyy hyvin paljon erilaisia aseita, riippuen missäpäin Eurooppaa on. Aseiden kaliiberi ja ammukset ovat kuitenkin hyvin paljon yhtenäiset.

Käytössä olevat yleisimmät käsiaseiden kaliiberit:

  • 9 mm
  • .45 cal
  • 5.56 mm
  • 7.62 mm

Energia-aseita oli käytössä valtaosalla Keski-Euroopan valtioiden asevoimista. Pohjois-Euroopassa energia-aseita on vähemmän (erikoisjoukoilla), pääosin laseraseita.

Saksalainen KF-17 Goliath

Tekniikka

Robotiikka ja automaatio kehittyivät Euroopassa vahvasti ja julkinen liikenne toimi valtaosin automatisoituna. Erityisesti robotiikka kehittyi vahvasti ja kilpaili amerikkalaisten kanssa. Amerikassa vahvasti menestynyt, tunnettu Mr. Handy -robottimalli ei Euroopassa pärjännyt paikallisten halvempien mallien viedessä markkinat. Euroopassa kuuluisimpia ja paljon käytössä olleita robottimalleja ovat mm. saksalainen Goliath, kävelevä taistelurobotti, sekä ruotsalainen Servitör, yleisrobotti, joka teki kaikkea rakentamisesta ja lastenhoidosta vakoiluun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped