Selostettu tarkemmin Starfinder Society Roleplaying Guild Guidessa.

Fame

Fame edustaa ei-rahallisia palveluksia ja palkkioita, joita Tähdenetsijöiden järjestö ja sen faktiot ovat velkaa pelaajahahmolle.

Famella voi ostaa erilaisia palveluksia kuten loitsupalveluja tai vaikka hahmon ruumiin noutamisen ja henkiin herättämisen epäonnistuneen tehtävän jälkeen.

Joka skenaariosta saa tietyn määrän Famea (yleensä 0 - 2) riippuen siitä, miten ryhmä onnistuu tehtävässään.

Reputation

Reputation edustaa hahmon mainetta ja tunnettuvuutta Tähdenetsijöiden keskuudessa. Hahmolla on oma maine joka faktiossa. Hahmo voi edustaa (champion) vain yhtä faktiota kerrallaan, mutta faktiota voi vaihtaa skenaarioiden välissä. Ensimmäisen faktion jäsenyys on ilmainen, kunkin seuraavan faktion jäsenyys maksaa 2 Famea.

Mitä korkeampi maine hahmolla on kussakin faktiossa, sitä arvokkaampia palveluksia kyseiseltä faktiolta voi Famella ostaa. Lisäksi hahmo saa boonusta diplomatia-heittoihin kyseisen faktion edustajia vastaan (+1 per 10 Reputation).

Toisin kuin Fame, Reputation ei koskaan kulu, vaan se säilyy ja kasvaa hahmon suorittamien tehtävien myötä. Jokaisen skenaarion alussa hahmo valitsee, mitä faktiota hän tällä kertaa edustaa. Skenaarion lopussa hahmo saa Reputationia edustamalleen faktiolle ansaitsemansa Famen verran.

Joistakin skenaarioista voi saada ylimääräistä mainetta tietyille faktioille riippumatta siitä, mitä faktiota hahmo edustaa.

Table 2-1: Reputation Tier Thresholds

Reputation TierReputation
00+
15+
215+
325+
445+

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped