(toiminnot)

hwechtla-tl: Wikin sisäiseen toimintaan tehdyt muutokset

Kierre.png

Mikä on WikiWiki?
nettipäiväkirja
koko wiki (etsi)
viime muutokset


Viime aikojen muutokset tähän wikiin ovat johtuneet siitä, että olen pitänyt yllä sosiaalista kokeilua wikin käyttämisestä oppimisympäristönä. Olen käyttänyt tätä samaa toteutusta kokeiluun, sillä tämä wikitoteutus on mielestäni sekä helppokäyttöinen että kaunis --- ja tietenkin tunnen tämän parhaiten. Olen halunnut oppimisympäristön, jossa ihmisten ei tarvitse oikeasti ymmärtää järjestelmän toimintaa käyttääkseen sitä oikein.

Tämän saavuttamiseksi olen tehnyt tähän mennessä kaksi asiaa. Muutosten merge toteutettiin ja tehtiin läpinäkyväksi, ja niinpä tämä on tietääkseni ainoa wikitoteutus, jossa on älykäs edit conflict resolution mutta käyttäjien ei tarvitse vaivata päätään sillä. Nyt tein toisen muutoksen: talletuksen jälkeen skripti siirrättää selaimen varsinaiselle sivulle http-equiv-refreshillä, jotta tätä sivua voisi rauhassa päivitellä Reload/Refresh-nappulalla (vanhastaan systeemi heitti sivulle suoraan muutokset lähettämällä, jolloin sivua ei voinut päivittää lähettämättä samalla muutoksiaan uudestaan). Nyt ihmiset pystyvät seuraamaan helposti yhteen sivuun tulevia muutoksia ilman, että heidän tarvitsee ymmärtää RecentChanges:n käyttöä. Wikimuutokset.

Mielenkiintoinen sivujuonne on se, että halusin alun perin tehdä siirroksen aidolla redirectillä, mutta apache perkule huomaa redirectin olevan samalle serverille ja tekee sen sisäisesti. Aika rankkaa. Tämä lähtee (virheellisestä) oletuksesta, että on samantekevää, tietääkö selain, mistä osoitteesta (ja millä requestilla) kyseinen sivu tulee. GET-requestien suhteen tämä enimmäkseen pitääkin paikkansa, koska niillä ei ole sivuvaikutuksia...

kategoria: wiki kategoria: projektit


kommentoi (viimeksi muutettu 27.06.2005 15:41)