(Nettipäiväkirja) !!! Maaliskuu (...)
Aloin selvittää, mitä helvettiä dockerin --memory-reservation -vipunen oikeasti tekee. Se asettaa cgroupin soft memory limitin, mutta mitä ''se'' sitten tekee, onkin vaikeampi selvittää. (...)
Hmm, löysin jotain hyvin hyödyllistä: (...)
Onko teilläkin sellainen tunne, että transaktioiden erotustasot (''isolation levels'') ovat huonosti selitettyjä jokaisessa oppimateriaalissa, mistä ikinä olette niihin tutustuneet? Että selityksen kyllä tajuaa, mutta loppujen lopuksi jää kuitenkin sellainen olo, että ei ehkä osaisi valita sopivaa erotustasoa sovellukselleen (paitsi ehkä että serializable ainakin toimii)? (...)
(Nettipäiväkirja) !!! Maaliskuu (...)
(nettipäiväkirja 26.02.2018) Tänään on näemmä tällainen kirjallisuus-WTF-päivä. Olen nähnyt monessa paikassa lainatun tutkimustulosta, jonka mukaan pariohjelmointi vie 15% enemmän aikaa kuin yksin ohjelmointi (saman tehtävän toteuttamiseen), mutta tuottaa 15% vähemmän ohjelmavirheitä. Tämän väitteen lähde on ilmeisesti https://collaboration.csc.ncsu.edu/laurie/Papers/XPSardinia.PDF . (...)
(nettipäiväkirja 26.02.2018) Luin populaaritiedeteoksesta ''Linked'' (Barabási 2002), jonka tiedot sinänsä ovat vanhentuneita, että ''n'' solmun satunnaisesti muodostettuun verkkoon on yleensä muodostunut yksi iso yhdistetty klusteri, mikäli linkkejä on vähintään saman verran kuin solmuja. Olisi kiva verifioida tämä itse. (...)
Sain mielestäni hyvän ajatuksen. Tausta: olen ohjelmoijien dynaaminen vs staattinen tyypitys -kiistassa melkein niin paljon dynaamisen tyypityksen puolella kuin voi olla, ja siksi tutkin mielelläni argumentteja staattisen tyypityksen puolesta. Yksi niistä on se, että tyypeistä saa valmiiksi jonkinlaisen käsityksen siitä datasta, jota ohjelma käsittelee, joten datan kulkeutumista ohjelmassa ei tarvitse seurata niin pitkälle ymmärtääkseen tietyn koodinpätkän. (...)
Merkitsenpä muistiin, että tämä kirja pitää muistaa jossain vaiheessa lukea: (...)
(nettipäiväkirja 12.02.2018) Nämä sarjikset tehtiin yhteistyössä keskimmäisen lapseni kanssa siten, että toinen piirtää ja toinen käsikirjoittaa. (...)
(nettipäiväkirja 05.02.2018) Työkaveri kyseli jonkinlaista tietoa koodereiden ''käytössäännöistä'', koska oli kiinnostunut devi- (tai hakkeri-)kulttuurin yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta. Tämä lista on minusta niin mielenkiintoinen, että ajattelin jakaa sen täälläkin. Olisin vielä halunnut löytää joitain organisoitumis- ja jakamisperiaatteita, mutta hyviä nämäkin. (...)
(nettipäiväkirja 01.02.2018) As it seems I'm now sharing all kinds of things related to clojure, I think I'll also share my ~/.lein/profiles.clj: (...)
(nettipäiväkirja 31.01.2018) I found a handy way to use the Clojure threading macros (->, ->>, etc). Just to give some background, these macros provide a very nice clojure-flavoured alternative to the ($) operator of haskell, i.e. they allow for writing nested function calls without the nesting. The following are equivalent: (...)
(Nettipäiväkirja) !!! Maaliskuu (...)
(nettipäiväkirja 26.01.2018) Tajusin juuri, että on oikeastaan tosi sääli, ettei ole juuri ollenkaan esimerkkejä ohjelmista, jotka on kirjoitettu merkkijonojen uudelleenkirjoitusjärjestelmillä (Semi-Thue-järjestelmillä). No, tässä on yksi esimerkki, binäärilukujen yhteenlasku. Sen voi tietenkin kirjoittaa tosi monella muullakin tavalla. Syötteeksi annetaan esimerkiksi merkkijono "plus(11,11)" ja tuloksena on merkkijono "110". (...)
Tulipa vastaan hyvä muistilista, miten tiimin toimintaa voi parantaa: (...)
''Ihan mielenkiinnosta kysyn... mitä tarkoitat "tarpeeksi räväkällä" sisällöllä? Mitä siis lähinnä odotat että uudenlainen sisältö toisi tullessaan? (edited) (...)
(nettipäiväkirja 17.01.2018) Tämä [runo] tehtiin yhteistyössä Ald:n kanssa. (...)
Jesjesjes, sain viimeinkin tuohon [automaattinen kotitöiden laskeminen] -ohjelmaan toteutetuksi sen, että voi pyytää eri ihmisille eri kokoisia kuormituksia. Nyt pystyn laskemaan ne automaattisesti ja rukkaamaan jonkun taakkaa pienemmäksi iän/kiireisyyden perusteella. (...)
Pikalinkit: