(toiminnot)

hwechtla-tl: Jussi halla-ahon poliittiset kirjoitukset

Kierre.png

Mikä on WikiWiki?
nettipäiväkirja
koko wiki (etsi)
viime muutokset


Hmh. Halla-ahon kirjoitukset (http://www.halla-aho.com/scripta/) ovat sen verran huolellisesti tehtyjä, että niihin on ehkä syytä linkittää, vaikka suurin osa niiden kannattajista todennäköisesti tekeekin niistä päätelmiä, jotka eivät varsinaisesti seuraa. Halla-aho itsekin vetää mutkia suoriksi, mutta aika vähäisessä määrin (samaan syyllistyn minäkin; en vain saa siitä niin paljon moitetta, koska näkemykseni eivät sodi niin paljon status quota vastaan).

Ylipäänsä tällaisessa erityisesti on koetuksella se, voiko jostain avoimesti puhua vai ei. En ole lukenut tuolta kaikkea, mutta ne kirjoitukset, jotka näin, eivät todellakaan täyttäneet kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkkejä. Silti niitä voi käyttää siihen, varsinkin jos vetää vielä vähän lisää mutkia suoriksi.

(Yliopistolla törmäsin ihmiseen, joka sanoi käyneensä Halla-Ahon tilastollisia tietoja läpi, ja hänen mielestään edes ne eivät olleet täysin korrekteja. Sääli.)


Elakim: Minusta Halla-aho kyllä syyllistyy samaan kuin vaikkapa moni "feminismin" vastustajista: konstruioi itselleen vihollisen ja alkaa sitten taistella tätä vastaan. Yhtä yhtenäistä monikulttuurisuusmafiaa (harkittu(?) viittaus nimenomaan /järjestäytyneeseen/ rikollisuuteen) tuskin on olemassa sen enempää kuin yhtä yhtenäistä feminismiäkään...

atehwa: Samaa mieltä. Mutta yhtä lailla minä puhun epämääräisesti "maahanmuuton vastustajista" vaikka heitä on vaikka minkälaisia äärestä laitaan. Joutuu vain muistamaan, että "monikultturisuushaihattelija" ei välttämättä ajattele mitään tiettyä :(

Elakim: Siinäpä se: Halla-ahon monikulttuurisuusmafialla kun näyttää olevan kovin selvät (joskin ristiriitaiset ja väliin kehnosti perustellut) tavoitteet ja ajattelumallit. (Tosin voi olla, että kirjoitusten sävy on muuttunut siitä, kun niitä viimeksi luin. Halla-aho on hauskaa luettavaa, kun haluaa provosoitua, mutta nyt en ehkä halua... ;)

atehwa: Minulle esimerkiksi on samantekevää, kuulunko hänen visioimaansa monikulttuurisuusmafiaan vai en. Hänellä on kuitenkin selkeitä tilastollisia tietoja (joiden oletan pitävän paikkansa, en ole jaksanut tarkistaa) ja poliittisia linjauksia (kuten se maahanmuuton rajoittaminen), joihin on syytä ottaa kantaa.

Lordetäti: Tuohon vastustajan kollektivisointiin syyllistyy varmaankin joka ikinen, joka osallistuu millään lailla yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tiedän, että teen itsekin niin. En osaa sanoa, miten sen voisi kokonaan välttää.

Tuollaisia "monikulttuurimafialaisia" muuten todella on olemassa, ainakin kirjoittamiensa tekstien tai julkisuudessa antamiensa lausuntojen perusteella. Itse asiassa mielestäni sellaiselle filosofialle perustuu monikulttuurisuuden ympärillä pyörivän virkamieskunnan toiminta, aatteeseen vihkiytyneiden tutkijoiden tutkimus ja vähemmän organisoidusti poliittisesti korrektia toimittajakoulutusta nauttineiden journalistien aiheeseen liittyvä kirjoittelu. Olenkin ajatellut ryhtyä tutkimaan suvaitsevaisuusretoriikkaa diskurssianalyysin keinoilla.

Ongelma on siinä, että kansallismieliset helposti niputtavat samaan leiriin kenet tahansa, joka sanoo jonkun väärän tunnussanan tai -lauseen ja johdattelee ajatukset tuohon mielikuvaan. Atehwa on fiksu ihminen eikä ole monikulttuuriuskovainen. Tiedän tämän, koska olen keskustellut aiheesta hänen kanssaan. Olen myös keskustellut esim. Vihreiden jäsenen ja muiden julkisen roolin puolesta "suvaitsevaistoon" kuuluvien kanssa, jotka ovat huolestuneita sinisilmäisen monikulttuurisuusideologian seurauksista, mutta sanovat, ettei asiasta voi heidän viiteryhmässään puhua, koska se on tabu. Aivan viime aikoina on näyttänyt siltä, että tabu alkaa murtua.

Asia on minulle tärkeä, koska tiedän monien fiksujen ja ennakkoluulottomien ihmisten kannattavan "suvaitsevaistoarvoja". Tiedän myös, että heillä on paljon enemmän yhteisiä arvoja meidän kansallismielisten kanssa, joille kansallisuus ei ole mikään rodunvaalintaprojekti, kuin on yleinen mielikuva. Ja että pääsemällä yli ennakkoluuloista toisiamme kohtaan voisimme saavuttaa yksimielisyyttä maahanmuutto- ja monikulttuuripolitiikassa.

Omana projektinani on toisaalta suvaitsevaisuusparadigman tekeminen näkyväksi (yliopistolla) ja toisaalta yksimielisyyden ja hyvän tulevaisuuden etsiminen yhteistyön avulla. Sellaisen tulevaisuuden, jossa maahanmuuttajat ovat osa meitä eivätkä eksoottisia toiseusmannekiineja.

Jussi Halla-aholla on monia hyveitä, mutta diplomaattisuus ja neuvottelevuus ei ole yksi niistä :)

atehwa: Tyhmiä monikulttuurisuuden kannattajia on paljon. Monikulttuurisuusmafian olemassaolo riippuu siitä, mitä termillä tarkoitetaan.


kommentoi (viimeksi muutettu 07.03.2008 17:45)