Tällä hetkellä vain yksi ehdotetuista vaihtoehtohipoista on hyväksytty, alalajikkeineen.
(tämä sivu näyttää parhaimmalta lynxillä. bravo, Netscapen idiootit!)
Fotonihippa :: Fotonihipassa ei ole perinteisiä kiinniotettavan ja kiinniottajan rooleja. Samoin kuin fotonit vetävät kaikki toisiaan puoleensa, kaikki ottavat fotonihipassa kiinni kaikkia. Sen jälkeen absorboidutaan.
Elektronihippa :: Muuten sama kuin fotonihippa, mutta kaikki juoksevat karkuun kaikkia. Sitten, kun on kyllästynyt juoksemaan poispäin, voi vaikka soittaa muille kännykällä.
Polarisoitunut fotonihippa :: Fotonihipan ja elektronihipan yhdistelmä: kuka tahansa pelaaja saa huutaa milloin tahansa joko "ei polarisaatiota", jolloin noudatetaan fotonihipan sääntöjä, tai "polarisaatio", jolloin noudatetaan elektronihipan sääntöjä.
Lisäsääntö :: Jottei polarisaatiohuudoissa tulisi ikäviä kilpailutilanteita, huutelun käydessä liian innokkaaksi kaikki istuvat tauolle.
Demokratiahippa :: Surullinen esimerkki siitä, miten helposti voi eksyä tasa-arvoisuuden polulta. Kokeilut päätyivät tilanteisiin, joissa enemmistö määräsi tyranninomaisesti muutamien opportunististen ainesten toiminnasta. Ei suositeta.
Parihippa :: Jonkin verran paremmin onnistunut kokeilu. Ideana oli jakaa ihmiset pareihin, jottei kilpailussa menestymisen vastuu olisi yksilön harteilla. Itse pareihinjakamisprosessi kuitenkin osoittautui herkäksi ongelmille, varsinkin, jos osallistujia on pariton määrä. Ei suositeta.
Puolueenvaihtohippa :: Hippa, jossa pelaajat saavat muodostaa puolia, ja puolta saa vaihtaa, milloin haluaa. Tämän hippatyypin havaittiin johtavan kaverirakenteen sisäpiiristymiseen. Pahimmillaan puolueenvaihtohippa aiheutti tilanteita, joissa kaikki pelaajat lähtivät puolueesta, johon jokin epäsuosittu pelaaja liittyi. Ei suositeta.
Vaihtohippa :: Hippa, jossa perinteiset roolit on olemassa, mutta niitä saa vaihtaa mielensä mukaan.
Puoluehippa :: Hippa, jossa pelaajat jaetaan "joukkueisiin", joiden keskinäinen suhde on hieman epäselvä (käytössä Suomen politiikassa, systeemin toimivuudesta voi olla sitä tai tätä mieltä).
Pikalinkit: