KORVOSA
Large City conventional (king); AL LN
GP Limit 40,000 gp; Assets 36,972,000 gp


DEMOGRAPHICS


Population 18,486
Type Isolated (90% human, 4% dwarf, 2% elf, 2% halfling, 1% half-elf, 1% other races)


AUTHORITY FIGURES


King Eodred Arabasti II, ruler of Korvosa; Queen Ileosa Arabasti, wife of king; Seneschal Neolandus Kalepopolis, keeper of Castle Korvosa; Field Marshal Cressida Croft, leader of the Korvosan Guard; Commandant Marcus Thalassinus Endrin, leader of the Sable Company; Lictor Severs DiVri, leader of the Order of the Nail; Lord Glorio Arkona, de facto leader of Old Korvosa; Toff Ornelos, Acadamae headmaster.

Kaupunginosia ja tärkeitä paikkoja

Korvosa sijaitsee Valloittajan Lahden pohjukassa maankaistaleella, joka halkaisee Jeggare-joen suiston kahtia, Endrinin saarella joen suuaukolla, sekä jokea ympäröivillä maa-alueilla. Korvosa on jaettu kaupunginosiin Akatemia, Harmaa, Itäranta, Korvosan linna, Kukkulat, Laakso, Pohjoiskärki ja Vanha Korvosa.

Akatemia

Korvosan kuuluisa velhotaikuuden korkeakoulu sijaitsee omassa, lähes 10 hehtaarin kokoisessa muurien ympäröimässä pienoiskaupungissaan Kukkuloiden kaupunginosassa. Akatemian muurit ovat monen kerroksen korkuiset ja tiukasti sekä mundaanein että maagisin keinoin vartioidut. Akatemiaan ei ole muulloin kuin vuosittaisten pääsykokeiden aikana mitään asiaa muilla kuin henkilökunnalla, oppilailla ja kutsutuilla vierailla.

Eteläranta

Eteläranta on Korvosan uusin kaupunginosa. Sen asukkaat ovat enimmäkseen Korvosalaisia uusrikkaita porvareita ja muualta vastikään muuttaneita aatelisia. Mieranin haltialähetystö sijaitsee Etelärannassa.

Harmaa

Harmaa saattaa olla yksi Korvosan rauhallisimmista kaupunginosista. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Harmaan asukkaista suurin osa on vainajia. Harmaan ainoat elolliset asukkaat asuvat tai työskentelevät Pharasman temppelissä.

Holvit

Holvit on yleisnimitys Korvosan maanalaisille rakennelmille. Ne ovat verkosto viemäreitä, hautaholveja, ikivanhoja kanavia ja huoltokäytäviä, luonnollisia tunneleita ja kellareita, sekä kokonaisia uudemman rakentamisen alle jääneitä rakennuksia ja katuja jotka shinglejen tapaan ovat pääasiassa kaupungin köyhimpien asuttamia alueita. Toisin kuin shingleissä, holveissa asuvat ne, jotka ovat täysin toivoa vailla, sekä monenmoiset vaaralliset olennot, kuten otyughit, kuristajat ja derrot.

Itäranta

Toisin kuin suurin osa Korvosaa, Itärannan kaupunginosa sijaitsee Jeggare-joen itäpuolella. Itärannan asukkaista suurin osa on varakkaita sotilastaustaisia aatelisperheitä. Itärannassa sijaitsee myös Themanexusin opisto, jossa koulutetaan universalistikoulun velhoja (toisin kuin Akatemiassa, jossa koulutetaan pelkkiä spesialisteja).

Korvosan linna

Korvosan kuuluisa linna sijaitsee itse linnaa huomattavasti vanhemman pyramidirakennelman päällä keskellä Kukkuloiden kaupunginosan eteläistä puoliskoa.

Kukkulat

Kukkuloiden kaupunginosa muodostaa läntisen puoliskon itse Korvosan kaupungista. Suurin osa kaupungin silmäätekevistä, mukaan lukien kuningasperhe asuu Kukkuloilla. Siellä sijaitsevat myös Akatemia ja Korvosan linna.

  • Linnanharja, Korvosan ylivoimaisesti kalleinta aluetta
  • Kallionpuoli, Korvosan vähemmän varakkaiden aateliston ja rikkaiden porvarien suosima asuinalue
  • Korvosan yliopisto, Korvosan varakkaiden opinahjo

Laakso

Laakso sijaitsee Kukkuloista kaakkoon Jeggare-joen länsirannalla vastapäätä Itärantaa. Sitä pidetään yleisesti Korvosan kosmopoliittisimpana ja helpoimmin lähestyttävänä kaupunginosana. Suurin osa Korvosan porvaristosta asuu Laaksossa.

Pohjoiskärki

Pohjoiskärki on yksi Korvosan vanhimpia kaupunginosia, ja jotkut vanhimmista aatelisperheistä asuvat yhä siellä. Pohjoiskärjessä sijaitsee myös Korvosan hallinnollinen keskus (mm. kaupungintalo, tuomioistuin ja vankila).

Shingles

Shingles on yleisnimitys joillain alueilla Korvosaa asunto- ja maapinta-alapulan seurauksena syntyneille köyhien asuinkortteleille, jotka on rakennettu ylöspäin jo olemassa olevien rakennusten päälle, niiden välisille kujille, silloille, sekä vesireittien päälle rakennetuille ponttooneille ja laitureille. Tiheimmissä osissa shinglejä on mahdollista kulkea useiden kilometrien matka käymättä kertaakaan maan pinnalla. Suurimmat shinglet sijaitsevat Vanhan Korvosan Sillankatveessa ja Vanhassa Satamassa.

Vanha Korvosa

Vanha Korvosa sijaitsee Endrinin saarella Korvosan niemimaan pohjoispuolella. Se on Korvosan vanhin kaupunginosa, ilman asemakaavaa rakennettu urbaani sokkelo. Vanhassa Korvosassa sijaitsevat rinta rinnan mm. Korvosan sotilasakatemia, kuuluisa Orsinin miekkailukoulu, Vanha Korvosan Linna, Huoneen Arkona palatsi, sekä Korvosan pahimmat slummit Siltaranta ja Vanha Satama.

  • Vanha Oikeustalo, Vanhassa Korvosassa Endrinin saarella. Oikeustalossa riehui hieman vajaa kymmenen vuotta sitten tulipalo, jonka jälkeen alkoi kiertää huhuja, että rakennuksessa kummitteli mestatun pyövelin haamu.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped