Hahmojen mestareilla ei ole statistiikkaa, ei ainakaan aluksi. He eivät ole kampanjassa mukana aktiivisina toimijoina. Alla on asioita, joita hahmot pelin alussa tietävät erinnäisistä covenanttia asuttavista henkilöistä.

Paikallisen väen suhtautuminen maageihin:

Tiberius: Etäältä kunnioitettu hahmo, on muutaman kerran onnistunut karkoittamaan paikallisia kiusanneita kummituksia, osaa myös rajoitetusti parantavaa taikuutta ja on kerran parantanut covenantissa asuvan sepän, kun tämä sai lähes tappavia palovammoja pajan savupiipun romahdettua kesken takomisen.

Helicaon: Kunnioitettu ja pelätty heppu, on paikallisten silmissä maineikas metsästäjä ja tämä on hävittänyt vuosien saatossa useita maajusseja uhanneita petoeläimiä näiden nähden. Häneltä ei mentäisi pyytämään apua (toisin kuin Tiberiukselta), mutta se on aina tervetullutta.

Orgecintorix: Useimmat lähiseudun ihmiset eivät tiedä hänen olemassaolostaan, tämä ei juurikaan puhu ihmisille ja viettää runsaasti aikaa susihahmossaan. On osaltaan vastuussa siitä, että lähimetsissä ei juuri keijuja nähdä, paikalliset saattaisivat olla kiitollisia jos tietäisivät, mutta Orgecintorix ei vaivaudu teoillaan retostelemaan.

Xystophoros: Tiedetään etäisesti covenantin alueella asuvana ritarina, paikalliset suhtautuvat häneen etäisen kunnioittavasti, varsinkin kun veli Sebastian on laajasti kehunut tämän rohkeutta, oikeudenmukaisuutta ja urotöitä pyhällä maalla.

Kukaan covenantin maageista ei ole mitenkään yleinen vieras lähiseudun kylissä, mutta maalaiset tietävät, että metsässä asuu tietäjiä, jotka eivät (ainakaan ilmeisen näkyvästi) ole jatkuvasti heitä kiusaamassa. Kaikenlaisia väristyneitä kertomuksia näiden teoista kerrotaan kuiskaten.

Tiberius bani Tremere (Domenican parens)

Laiha ja luiseva, tummanpuhuvaa kaapua käyttävä mies, noin nelikymppisen näköinen, pitää siistiksi leikattua partaa.

-On kuin patriisi Vetinarin ja Nicolo Machiavellin rakkauslapsi, ei korota ääntään, ei huuda, hymyilee aina, vääntää rautalangasta ja on suorastaan pelottavan leppoisa heppu. Polttaa silloin tällöin keskiyön öljyä labrassaan (kenties kirjaimellisesti) ja on erittäin, erittäin sarkastinen jos häntä häiritään silloin.

-Eritäin taitava nekromantikko, enemmän henkien kuin ruumiiden kanssa, tyypillä on labrassaan useampia kummituksia jotka opettavat nuorisolle filosofiaa ym, tämä saattaa aiheuttaa heikkovatsaisemmille oppilaille hieman harmaita hiuksia ja vihreitä vaatteita. Kuten kaikki Tremeret, suhtautuu äärimmäisen kunnioittavasti vainajiin ja varsinkin sellaisiin aaveisiin, jotka ovat edes osin tietoisia tilastaan. Ei katsoisi laisinkaan hyvällä koomisesti puettuja zombeja.

-Tiberius on lisäksi sitonut yhden roomalaisen sotilaan aaveen vahtimaan covenanttia öisin, on tehnyt tämän kanssa sopimuksen, että kun Tiberius kuolee joku Tremereistä johdattaa aaveen Roomaan. Sopimus on hyvä esimerkki Tiberiuksen (ja lähes kaikkien muiden Tremerejen) tuntemasta kunnioituksesta vainajia kohtaan, tämä olisi voinut pakottaa haamun valtaansa magiallaan ilman sitoutumista yhtään mihinkään.

-On voittanut oman sigilinsä certamenissa ja on (syystä) ylpeä, kehoittaa varovaisuuteen ja harkitsevaisuuteen, harjoittaa varovaisen tyylin certamenia, hänellä on suunnitelma kaiken ja jokaisen varalta.

-Harjoittaa certamenissa Hoplomachus - koulukuntaa, hänen mielestään sitkeydellä ja vahvalla puolustuksella voittaa uhkarohkeat heilujat. Kannattaa myös kierojen temppujen, terästettyjen juomien ja muiden tasoitustkonstien soveltamista vastustajiin.

Yleisin sanonta: "Niinkö?" Tämä saa yleensä oppilailta kylmän hien pintaan.

Xystophoros bani Flambeau (Etiennien parens)

Jylhä ja atleettinen ritarihanteen perikuva, on todellista ikäänsä nuoremman näköinen, pukeutuu yleensä haarniskaan tai komeisiin aatelismiehen vaatteisiin. Huhujen mukaan jonkun unkarilaisen aatelissuvun lapsi. Näitä huhuja Xystophoros ei myönnä eikä kiellä. On kasvattanut muhkeat pulisongit.

-Julmettu korsto, kuuluu Ramiuksen koulukuntaan, joka korostaa taistelemista maagisesti siten, että loitsuilla autetaan itseä ja muita, mutta tappoteho tulee miekanheiluttamisesta. Pitää maagisia hyökkäyksiä pitkän matkan päästä epäherrasmiesmäisenä ja epävarmana puuhasteluna. Käy asiasta pitkiä, meluisia väittelyjä Helicaonin kanssa. Näiden seuraaminen on suurta hupia sekä oppilaille, että covenantin kylmähermoisemmille.

- Määrää oppilaalleen harjoituksia haarniskassa ja ilman, maagista opetusta kautta rantojen, lisäksi aktiivista propagointia kaikenlaista saatanallisuutta ja saatananpalvostelua vastaan. Kannattaa Hermeksen veljeskunnan oppien ja vaikutusvallan miekkalähetystyötä.

-Harjoittaa vilkkasta kirjeenvaihtoa Konstantinopolissa valtaa pitäviin ritareihin, on harmissaan siitä että nämä keskittyvät lähinnä rosvoamaan kaiken arvokkaan eivätkä välitä vakauttaa valtakuntaansa.

-Ei ole mitenkään erityisen vihamielisissä väleissä kenenkään kanssa, miekkailee mielellään, mutta älyllisempikin kamppailu käy,pelaa erittäin mielellään shakkia kenen kanssa hyvänsä. Käy pitkiä shakkiotteluita Tiberiuksen kanssa, vaikka ei ole kertaakaan voittanut tätä. Suhde Helicaoniin on enemmän ystävällisen kilpailullinen kuin oikeasti dramaattisen antagonistinen.

Yleinen sanonta: "Mieheen et voi luottaa, naiseen et voi luottaa, mutta tähän (taputtaa miekan terää) voit."

Helicaon bani Tytalus

Jäntevällä tavalla lihaksikas, ulkoilmassa viihtyvä ja ärsyttävän omahyväinen tyyppi. Covenantin alueella kuljeksii yleensä ympäriinsä ilman paitaa. On ajellut itsensä kaljuksi (ehkä Xystophorosta ärsyttääkseen).

-Koettaa parhaansa mukaan ärsyttää oppilaansa kurkkuunsa, kuten jokainen kunnon Tytalus. Tämä saa hoitaakseen kaikenlaisia tarpeettomia ja epämiellyttäviä tehtäviä silläaikaa, kun muut loikovat iltapäivän auringossa.

-Pätevä keihäänheittäjä, metsästää heittoikeihäillä vaarallisia / maagisia eläimiä huvikseen, yrittää mahdollisuuksien mukaan kaataa niitä ilman magiaa.

-Sparraa sekä suullisesti, henkisesti että fyysisesti Tiberiuksen(kin) kanssa, näillä on "rakas vihollinen" - mentaliteetti päällä, rohkaisee oppilastaan painimaan, sekä kuvainnollisesti että fyysisesti, muiden oppilaiden kanssa. Naljailee epäonnistumisesta, pitää mahdottoman oloisia urotekoja itsestäänselvyytenä.

-Huvittaa itseään ja mahdollisesti oksettaa muita järjestämällä puolijulkisia ruumiinavauksia nitistämilleen otuksille. Tekee myös ruokaa asioista, joita kukaan normaali ihminen ei pataansa pistäisi.

Yleinen sanonta: "eikös olekin kiinostava perna tällä elukalla".

Orgecintorix bani Bjornaer

Ihmismuodossa sekalaisiin taljoihin ja ryysyihin pukeutuva, rotevahko mies. Näyttää melkein ikäiseltään (koska ei välitä pitää huolta ulkonäöstään), osaa muuttua sudeksi. Ottaa asiat usein varsin kirjaimellisesti, oppilaaseen soveltaa "ui tai uppoat"-tyyppistä pedagogiaa.

-Puhuu pitkään ja hartaasti Urgenin hyveistä ja hienoudesta, tyyppi oli Bjornaerin talon entinen johtaja, joka painostettiin eroamaan koska tämä masinoi ihmisten vastaista sissisotaa, jonka tarkoitus oli estää metsien hakkuuta ja asutusta maagien asumusten lähellä, eronsa jälkeen heppu on luultavasti jatkanut vanhoja temppujaan.

-Ruokoton ukkeli joka viettää reippaasti aikaa susimuodossa, ei ole mitenkään suunnattoman epäsosiaalinen (sudet ovat kuitenkin laumaeläimiä), mutta aika monomaanikko ja tykkää paasata aatteistaan kaikille, joita suinkin kiinnostaa, tai jotka eivät kehtaa suksia muualle. On yllättävän hyvä laulamaan, hiemankaan juovuksissa laulaa pitkään ja kovaa. On myös varsin nihkeä eläinten huonoa kohtelua kohtaan, ei vastusta niiden syömistä (koska on päänsä sisällä ainakin puoliksi susi) mutta ei pidä rääkkäyksestä. Kunniottaa Helicaonin suhtautumista metsästämiseen rehellisenä kamppailuna, vaikka ei sano tätä ääneen.

-Koettaa parhaansa mukana koulia oppilaastaan pientä ekoterrorista, mutta ilvesmiestä ei mokoma kiinnosta tunnu mitenkään erityisesti kiinnostavan, ainakaan ilmeisesti (mestari kuuluu johonkin mystiseen huru-ukkojen kulttiin, josta hahmot eivät tiedä enempää). Paasaa päivästä toiseen välinpitämättömälle oppilaalleen siitä, kuinka suunnilleen kaikki paha maailmassa on keijujen syytä. Pitää keijuvastaiset mielipiteensä lähinnä itsensä ja Leovigildin välisinä, joskin suhtautuu nihkeästi Étienneen tämän keijuveren takia.

Yleinen sanonta: "maailma on valmis paikka vasta, kun viimeinen keiju on kuristettu viimeisen papin suolilla".

Gaius Ajax Sartorius

-Roomalaisen sadanpäämiehen haamu, sai surmansa taistellessaan gootteja vastaan satoja vuosia sitten (tarkalleen Adrianapolin taistelun jälkimainingeissa vuonna 395), jäi kummittelemaan koska ruumistaan ei koskaan löydetty Tonavasta, jonne gootit sen heittivät.

-Tiberius löysi ruumiin ja sen kallon, kalloa käyttämällä manasi Gaiuksen haamun vartioimaan covenanttia, haamu ei oikein elä nykypäivässä, vaan vahtii mielestään legioonansa leiriä, puhuttelee kaikkia velhokykyisiä roomalaisten jumalten pappeina (aistii maagisen lahjakkuuden).

-Aave on aikojen saatossa unohtanut paljon entisestä elämästään, mutta osaa vastailla kysymyksiin, jos joku uskaltaa mennä puhumaan sille. Kuten useimmat legioonalaiset, Gaius ei ole kotoisin Rooman kaupungista eikä tiedä siitä kovin paljoa. Sadanpäämiehen elämään Roomasta haaveksiminen ei kuulunut, eikä tällä ole maagisia keinoja hankkia tietoja asioista.

-Näkyvissä auringonlaskusta auringonnousuun, aavemaisen läpinäkyvä hahmo roomalaisissa tamineissa, sadanpäämiehen koristeellisen kypärän sisältä näkyy kallo ja sinisinä tähtinä tuikkivat silmät. Kasvoja lukuunottamatta ilmestys näyttää sellaiselta kuin oli eläessään. Se seisoo linnan korkeimmassa tornissa ja kiertää sen muureja pitkin, väsymättä ja valppaana aina illasta aamuun.

-Tiberiuksen kanssa tehty sopimus ei varsinaisesti sido haamua tekemään muuta kuin vahtimaan, ettei kukaan tunkeudu luvatta covenantin muurien sisälle yöaikaan, mutta se on vuosien saatossa alkanut suhtautua paikkaan hieman suojelevasti ja saattaa tietää itse rakennuksesta ja lähiseudusta asioita, jotka velhotkin ovat unohtaneet. Gaius on vahtinut paikkaa melkein kolme vuosikymmentä ja vaikka elääkin menneisyydessä, se/hän muistaa poikkeukselliset tapahtumat, tosin kertoo niistä omasta perspektiivistään.

Legioonalaisen aave (eläessään rivimiestä hieman kovempi tapaus)

Magic Might 15 (Mentem)

Int 0, Per 1, Pre 0, Com 0, Str +4, Sta +2, Dex +2, Qik +1

Size: 0

Age: 35 (apparent)

Decreptitude: n/a

Virtues & Flaws: n/a

Personality traits: +3 Loyal

Reputations: n/a

Combat:

 Gladius & scutum: Init +2, Attack +11, Defence +12, Damage +9
 Pugio: Init +1, Attack +9, Defence +6, Damage +7 
 Pilum: Init +1, Attack +9, Defence +10, Damage +9

Soak: 8 (scale armour), immune to physical weapons

Fatigue : tireless

Wound penalties: -1 (1-5), -3 (6-10), -5 (11-15), Incapacitated (16-20)

Skills: Area Lore 3(ancient fortifications), Athletics 3(marching), Awareness 3(in combat)

    Bargain 2(for supplies), Brawl 4(dagger), Carouse 3(drinking), Charm 2(opposite sex)
    Latin 5(military jargon), Legion Lore 2(pay and conditions), Profession :Soldier 4   
    (fortifications), Single Weapon 5(gladius), Survival 1(foraging), Thrown weapon 4(javelin)

Powers: Strike, 0, Terram: The Centurion affect the world with his weapon.

Equipment: Arms and armour of a Roman soldier.

Encumbrance: 0(0)

Vis: 1 pawn, Mentem, gladius

Veli Sebastian (oikealta nimeltään Janósz Hunyadi)

-Oppinut mies, fransiskaanimunkki joka asustelee covenantissa. Xystophoroksen hyvä ystävä. heillä on yhteistä menneisyyttä useita vuosia. Noin kuusikymppinen ukkeli, jolla alkaa hiljalleen näkyä vanhuuden merkkejä (tyypillä on käytössään heikko pitkäikäisyysrituaali, näyttää noin kymmenen vuotta ikäistään nuoremmalta). Puhuu latinaa enemmän kuin hyvin, tuntee kaikenlaisia sananlaskuja, sanontoja ym, joita ei varmasti ole opetettu missään luostarissa. Kertoo utelialle opiskelleensa Prahassa ennenkuin lyöttäytyi Xystophoroksen matkaan.

-Tyypin kasvoista ja yleisilmeestä näkyy myös, että tämä ei ole paljoa munkinkammiossa latinaa luritellut, nenä on kuin nyrkillä tapettu kukkakaali ja arvista päätellen heppu on saanut ja antanut melkoisia iskuja nuorempana. On melko yleistä tietoa, että hemmo on ollut Xystophoroksen serjeantti ja viettää nyt eläkepäiviä hyvän viinin, oluen ja runsaiden aterioiden parissa. Osaa taistelella, sen näkee arvista ja ryhdistä, mutta ei esittele taitojaan eikä osallistu harjoituksiin.

-Hemmo antaa opetusta latinassa ja liberaaleissa taiteissa. ei ole mitenkään uskonnollinen fanaatikko ja ne, jotka tämän kanssa aikaa viettävät saattavat tajuta, että hän on ehkä ottanut munkinvalat ja lähtenyt sotaretkelle päästäkseen karkuun joltakin menneisyyden tahralta tai varjolta. Hänen tulkintansa erilaisten kirkkoisien ja filosofien elämistä ovat sellaista kamaa, jolla Roomassa voisi hankkia itselleen vaikeuksia.

-Ei puhu juurikaan vuosistaan opiskelujen jättämisen ja covenanttiin asettumisen (noin 30 vuotta sitten) välillä, näistä asioista utelevat veli Sebastian harhauttaa parhaansa mukaan kertomalla vitsejä, legendoja ja kaikenlaisia kummallisia kalajuttuja, joiden todenperäisyyttä on mahdotonta varmistaa tai täysin kyseenalaistaa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped