Korvessa linna, pioneeriväestöä puolustaa

Arodus 26. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Jokiristeily Onnekkaalla Jennyllä jatkui, huolimatta edellisyön boggard selkkauksesta. Puolen päivän jälkeen ohitettiin Wartle, pieni kylä joka näytti rohkeasti elävän joentakaisesta Mushfens suosta, kirjaimellisesti. Illan tullen pohjoiseen levittäytynyt Sanosmetsä jatkui vielä, saaden kapteeni Othlon pahalle tuulelle. Kuulemma metsä vilisi kummallisia fey olentoja. Pian huomattiin että kaksi rannalle lähtenyttä kapuyysiä jättivät palaamatta laivaan. Valerie järjesti Jennyllä pienne konsertin, Hukan lähtiessä jahtaamaan kadonneita - vain Lehti ja Rufus vanavedessään. Hukan nenä ohjasi syvemmälle jasyvemmälle massiivisten puiden alle, kunnes etääntynyt Valerien luutun sointi muuttui huilujen raikkaaksi ja kutsuvaksi melodiaksi. Ääni johdatti joukon muinaiselle kivipihalle ja komeasti kulahtaneelle kivi korokkeelle. SIellä tanssivat kadonneet puolituiset kera kahden faunin tahi satyyrin, jotka tanssivat villisti ja rytmikkäästi. Huolimatta parhaimmista hiiviskelyistä, satyyrit huomasivat lähestyjät ja pian musiikki hyökyi heidän yli - Lehden tuntiessa itsensä pakotetuksi liittymään lumoavaan tanssiin - Rufuksen ja Hukan hämmästykseksi. Rufus ryntäsi takaisin Jennylle ja ilmoitti tilanteen. Nyt mukaan lähtivät Lyrie ja Valerie, tai itse asiassa Valerie juoksi omin päin kehään, liittyen riumukkaaseen soittokuntaan. Perässä tullut pari ja varovainen Shalelu koittivat kovettaa mielensä, mutta pian pariskuntakin ryntäsi tanssiin.. nyt epätoivoinen Shalelu lähti ilmoittamaan tilanteen ZLedurkille ja KAsadeille.. jotka lähtivät hekin vuorostaan tilannetta selvittämään - vain liittyäkseen hurmeiseen riemuun. Shalelu vetäytyi ja jäi trakkailemaan tilannetta lopulta yksin kauemmas tamme oksalle. Seuraavien tuntien aikana satyyrit jatkoivat rietasta musisointia kaivaen satyyri viiniä ja makeita matkaleipiä piristämään nuutuvia ja riumunpito jatkui aina kuun ilmestymiseen asti, monia tunteja myöhemmin. SIlloin soitto alkoi rauhoittua, kunnes lopulta raukeasti loppui. Hiljaisuus koitti hikisten musikanttien ja tanssijoiden keskuuteen. SAtyyrit alkoivat valmistaa samalmättäistä petejä tasanteelle ja Lehden kysymyksiin tästä touhusta vastattiin neiti satyyrin uhkein suudelmin. Osa jäikin nauttimaan yöstä avoimen taivaan alle, toisten suunnatessa lopulta Jennylle rauhoittamaan kapteenia ja nauttimaan aavistuksen vapaammasta keksikäytävästä ilman kaikkia varpaita..

Seuraavana aamuna satyyrit olivat ehtineet kadota ja jokiseikkailu jatkui jälleen. Iltapäivästä ohitettiin gnomejen ja ihmisten suloinen utopia nimeltä Whistledown, josta Rufus hankki satyyri viiniä ja gnomejen pahaenteisiä tuulikelloja. Illaksi saavutettiin Ilsurian aivan Kallojoen kynnyksellä, kaupunki joka oli cheliaxlaisen järjestelmällinen ja yllättävänkin kookas yhteisö. Kahden veden tavernasta hommattiin pehmeät ja täyspitkät punkat, juotavaa, juoruja ja Rufuksen ensimmäinen kepponen tuulikelloilla, Kasadei polon ikkunan alle.

Seuraavana päivänä edettiin jo Kallojokea kohti määränpäätä. Nyt valtavat sadepilvet täyttivät taivaan ja joki kävi selkeästi yliäyräidensä tässä päässä. Itse Konnuselänlautta, vaikutti surkeuden tyyssijältä - vesi oli nousemassa kaduille ja lohduttoman sateen kerrottiin kestäneen kolme viikkoa.. yhtä pitkään aikaan kommuunin suojelijoista, Mustasulista ei oltu nähty tai kuultu mitään. Sen lisäksi tuntui että että vastarannan suo ja Kallosulku, mannut metsät ja maat olivat kaikki vähintään kirottuja. Ankeat majapaikat hommattiin ensimmäiseksi yöksi Konnan Neuvonpidosta, jossa isäntä yritti karkeasti vedättää tulijoita ennen Valerien palopuhetta!

NPC:t

 • Ironbriar - kunnioitettu ja pitkäikäinen haltia tuomari Magnimarissa. Yksi seitsemästä sahalla ja Norborgerin murhakultissa
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Lord-mayor Grobaras - Magnimari pyylevä pormestari, hedonisti ja wahvasti omaan tulkintaansa luottava ylimys
 • Lyrie Akenja - Thassiloania expertti, kenties kerran Nualian palkollinen, mutta nyt erityisesti Rufuksen uskottu nainen
 • Othlo Jamke - Lucky Jennyn puolituiskapteeni, kanssa kolmen puolituis kansimiehen
 • Shalelu Andosana - Hiekkasärkän korpien haltia puolustaja. Nyt otti roolin Konnuselänlautan reissulle yllättäen?
 • Valanni Krinst - Lord-mayor Grobaraksen liiankin etevä oikea käsi. Liikuttaja ja toteuttaja
 • Xanesha - lamia matriarkka piinaamassa Magnimarin ahneita tahi varakkaita. Vangittu.

Holdings

 • Kaijitsu manor and three servants for a year (500gp paid)
 • Varjousva and 3 standard horses at Arvensoar

Defiant Garden's blessing

 • 400pp in lord-mayors bag

Troubles at Mushfens

 • mv morningstar (bone) 150gp
 • belt of incredible dexterity +2 with weird insignia
 • amber necklace 300gp

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped