Varisian helmi

Arodus 26. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Ketunratamon hylätyn kaupunkiasunnon tutkimus päättyi kasvottomien vainoajien surmaan, ikävä kyllä myös julkisesti kadulla. Kadunmiehien paniikki muuttui tasitelun tauottua uteliaisuudeksi, ja väkijoukkoa kerääntyi tuijottelemaan oudon otuksen ruumista, asuntoa oitellen. Viattomat taas vetäytyivät ensin neuvonpitoon, miten heidän pahimmat vihollisensa oilivat olleet näiden vainoajien ensimmäiset (vale)muodot!? Eikö Tsuto ollut Helvetissä jo vangittuna ja Nualia karkuteille, ehkä hänkin lähellä! Lopulta päätettiin rauhoittaa ulkona vellovaa väkijoukkoa, Rufus etunenässä Valerien tuella kiitos vartioston pinssin, uskoteltiin tilanteen olevan hallinnassa ja heidän viranteossa. Asunnon tutkimus oli nopeaa, osa tavroista oli pakattu kuin säilytettäväksi, toisaalta taas tavaroita oli selvästi tutkittu ja levitelty ympäriinsä. Ylimmän keroksen takasta, lopulta löytyi mikä oli jäänyt valtaajilta huomaamatta. Takan koristeleijonan kidoista toinen piilotti hienovaraisen lukon, johon huollisen tutkimuksen jälkeen sovitettiin Aldernilta peritty pronssinen avain..

Pienestä salalokerosta löydettiin laillisia dokumentteja, tilikirja ja huomattava summa platina kolikoita. Dokumenteista löydettiin mystinen valtakirja, jossa Seitsemän veljeskunta vastasi kolmanneksesta Ketunratamoiden kartanon rakennus kutannuksista, Vorel Ketuinratamon korvatessa loppu osan, saadessaan rakennuksen sukunsa käyttöön sadaksi vuodeksi. Tämän jälkeen kartano, sekä maat sen alla, ympärillä ja yläpuolella kuitenkin siirtyisivät seitsemälle. Tilikirjatsa myuös opittiin, että Aldernilla oli kaupungissa ollessaan ollut tapana suorittaa korkoja Seitsemän Sahalle viikoittain torstai öinä. Nämä käynnit olivat kuitenkin harventuneet ja lopulta päättyneet vajaa suorituksiin, Aldernin muuttaessa kartanoon useita kuukausia sitten. Aldernin hallusta tavattu, Xaneshan kirjaama kirje oli maininnut velan kuittaamisen Hiekkasärkän murhilla! Xaneshan ollessa "seitsemän matriarkka". Platinat sullottiin omaan kukkaroon

Varsinainen vartiosta saapui, onneksi jälleen Kasadein johdolla. Tilanne ottetiin määrärietoisesti haltuun ja ruumiit siivottiin julkisilta paikoilta, uteliaiden sivustakatsojien harmiksi. Kasadei ei tunnistanut Tsutoa tai Nualia, muusta kuin Viattomien aikaisemmista tarinoista. Kun Seitsemän Saha lopulta mainittiin, hän meni vaikekaksi ja pyysi siirtymistä yksityisen kirjasto huoneeseen. Hän kertoi, että Kyvernin wsaarella tosiaan toimii mainittu saha. Se on aina kuuliaisesti hoitanut verot ja raportoinut tuotantomäärät sekä kaiken kaupungin vaatimat selvitykset. Se oli kuitenkin yksi harvoista yhtiöistä, joka perustui laissa roikkuvaan loopholeen.. sen omistajat ja yhtiömiehet olivat salaiset. Salaiset kuten Ketunratmoiden kartanon deedissä mainittiin. Kasadei oli pitkään pitänyt järjestelyä ja sen oloa nykyaikana kuriositeettina, mutta hän oli lopulta sattumien kautta päätyynyt oletukseen että veljeskunnassa oli merkittäviä poliittisia ja mikä pelottavinta myös mahdollisesti yksi vaikutusvaltaisimmista tuomareista - haltija Ironbrian, kaupungin pitkäaikainen virkamies! Viattomat pohtivat liiketilan tutkimista ja Kasadei sulki korvansa puheilta "hiippailla" yösydännä. Seuraava koronkonkiskonta tai mahdollisesti pahempi (rituaalimurhien uhrit usein löydettiin perjantaina tai viikonlopun aikana) oli tapahtuva torstai yönä - Viattomat aikoivat iskeä jo tänään keksiviikkona.

Iltaan oli kuitenkin muutama tuntio, Rufus lähti leikkimään onnellaan pelaten korttia, kysellen huhuja sahasta ja lopulta päätyen ihanan Lyrien asunnolle viettämään hyvää aikaa. Muu kolmikko, kaupparuhtinatar Valerien johdolla käytti bazaarin palveluja hankkien Persevius Netolta kuivatun kanankoiven muotoisen parannussauvan spektaakkelimaiseen hintaan ja Zledurkille käärmeennahka kestävyys vyön suoraan Absolomista. Illan hämärtyessä tavattiin Arvensoarissa ja lähdettiin kohti Seitsemän sahaa Kyverin saarella

Saha sijaisti hyvin liiketalous painotteisella alueella, joen partaalla. Sen avara pihatie, ja kapeat ikkunat viestivät yksityisyyden kaipuusta. Kiitos iltahämärän hiipimisen aution pihaheinikon poikki olisi tullut olla helppoa, mutta Hukka paikansi piilossa nököttävän kanin ja lyheyn jahdin päästä ahmi sen kitaansa, ikuiseen nälkäänsä. Tämä remakka pelästytti koko porukan, mutta sahalla ei edelleen näkynyt liikettä. Viattomat Rufus etunenssä saapuivat sahalle, Rufuksen kavutessa alas joen varrelle lukitulee ovelle. Rufuksen taitavat sormet tanssivat ja lkoulta lukko vapsahti auki. Samalla rapussa Valerie kuli oven aukeavan toisella puolella rakennusta. Ennen kuin mitään ehdittiin tehdä, sahatyöläinen ilmestyi kulman takaa tuijottaen ja osoittaen avoimella olevaa Lehteä, Hukkineen..

NPC:t

 • Aldern Ketunratamo - varisialais verinen nuori aatelinen, sekä urhea koiransa Milo. Sukunsa talon kiroama ghasti ja rituaalimurhaaja?
 • Avalexi / Lex Avai - muinainen syntinen demonitar, jonka Shaxin kultti pysäytettiin Magnimarissa
 • Belor Hemlock - Hiekkasärkän jäyhä shoantinverinen sheriffi
 • Iesha Ketunratamo - varisialais verinen nuori neito joka oli noin vuosi sitten nainut Aldernin. Kirotun Ketunratomon uhri ja epäkuolleisuudessaan täynnä itseinhoa ja vihaa.. Tuhottu.
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Lyrie Akenja - Nualian Thassiloania expertti, joka helpottui kun Rufuksen kosketuksesta ja vapaudesta Nualian ikeestä. Piilosta alkaa paljastua vähän kovempi ja ikävämpi puoli.. ?
 • Nualia Tobyn - Ezekielin ottotytär, aasimar verinen ja nyt osin demonin verinen Lamasthun papitar. Yritti polttouhrata Hiekkasärkän, nyt paennut Magnimariin(?)
 • Tanto Tsu - Kaijutsun kartanon pitkän linjan majordomo
 • Tsuto Kaijitsu - Ameikon puolhaltiaveli, luopio joka halusi uhrata Hiekkasärkän Nualian koston tuliin. Vangittu ja toimitettu Magnimariin tuomiolle
 • Zadendi - korruptoitunut Shaxin papitar ja Sarenraen sarastuksen kävelijöiden turma

Holdings

 • Kaijitsu manor (49) and 5 servants for a month
 • Varjousva and 3 standard horses

Attack of familiar faces

 • 4x mv longswords - 600gp
 • a round opal worth 100 gp
 • 200 pp = 2 000gp
 • deed of Foxglove manor
 • Aldern's account book

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped