Varisian helmi

Arodus 25. Vuosi 4707 AR

LVL UP 7

Tapahtumat

SArenraen hylätty temppeli oli surullinen näky, täällä SIllanalla jossa valo hädin tuskin ulottui sen kultaisiin laseihin, ja valoa kohti kurkottelevaan ryteikköiseen pieneen hautuumaahan. Pyhän maan hautojen todettiin olevan, turhan tuoreet sisältääkseen vuosikymmen sitten menetyneitä, tuoreet jäljet johtivat läpi hautuumaan ja lopulta pusikoista paikanneettiin lukittu porttikongi kenties alas kryptaan. Ennen jälkien seuraamista sinne, päätettiin tutkia vielä harvoin kuljettu temppeli. Sen mahtavat kultaiset lasit, sisällä vallitseva epäjärjestys ja betonimaiset droppingit paljastivat sen olleen viime aikoina lähinnä demonisen gargoylen pesä.

Alas kylmään kellariin, mentiin hyvin valastuina ja Rufuksen toimiessa esitunnustelija. Käytevän varressa oli luiksia tyhjiä upotuksia, kenties tarkoitettuna korkea-arvoisten pappien leposijoiksi.. ja pappi sekä akolyytit siellä hiljaa väijyivätkin, wighteiksi rienattuina! Tämä kosketus herkkä taisto sujui kuitenkin ilman takaiskuja, Viattomien leikatessa epäpyhyyttä hehkuvat kalmot alas kokeneen ghoulin tuhoajan varmuudella! Kulman takaa paljastui ovipari, mutta sitä ennen raju välähdys lattiassa sai korvat soimaan ja Lehden tapauksessa valumaan verta. Varoitus oli annettu!

Vaarattoman parioven takaa löytyi pitkäkammio, kenties varastoksi tarkoitettu. Nyt se oli katala näky, ripustettuine lintuineen ja keskeisen alttarin ollessa koristtetuna SArenraen uskollisten sydämillä. Sivustalla olleesta vankikammiosta arasti kutsui pelastajiaan neito Sarenraen viitassa ja hieman verenä. Neito Lex Avai kertoi Isä Vostenin, alkuperäisen SArenraen lähettilään siaren tytär - nyt viimeiseksi uhriksi aiottu, pyhässä riunauksessa jossa tämä maa pyhitetäisiin uudelleen Shaxin, unohdetun ja katalan demoniruhtinattaren pyhätöksi. LEx osasi nimetä kultistin Zadendiksi, naiseksi jonka Viattomat olivat yllläkössä surmanneet katkeran taistelun päätteeksi. Rufus tunsi rinnassaan tarpeen auttaa tätä jaloa neitoa, ja alkoi sovitamaan SArenraen avainta lukkoon.. kesken operaation, kenties kiitos Sarenraen hän kuitenkin tunsi että Lex katsoi häntä pelon sijasta, surma mielessään.. Kun Rufuksen kädet pysähtyivät... neito katsoi Viattomia julkeasti.. ei yhtään SArenraen uskollista, toivottavasti Shax hyväksyy silti sydämenne, sillä te murhasitte hänen uskollisensa... ja neito katosi sellistään tyhjään ilmaan..

Pieni hermostunut, kuuma keskustelu nousi Valerien ja Rufuksen kesken tästä petoksesta.. kun Lehti ja Zledurk kuulivat demonista loitsintaa pariovien takaa. Miehet ryntäsivät, ja saivat ovet auki. Takaa paljastui tuttu käytävä, tuntematon demoninen nainen siipineen, sarvineen ja häntineen tekemässä rituaali, ilmeisesti kutsuakseen helvetistä apujoukkoa. Rufuksen viime hetken ryntäys löi tyhjää, demonin väistäessä nauraen, mutta riitti siihen että jokin meni vikaan. Demoni, Avalexi ei antanut pettymyksen näkyä, loitsiessaan loistsusauvasta helvetillisen tulisen miekan. Miekka joka pystyi läpäisemään panssarit ja korventamaan sisintä! Helvetillinen taisto oli olla turmioksi Viattomille, mutta kaikkien rohkeasti ryhmittäytyessä, iskien ja ottaen osumaa alkoi kuitenkin demonitar kärsiä lukuisista haavoistaan. VIimeinen avroitus oli Hukan hampaat, jotka olivat repäistä naisen lattiaan.. tämä päätti iskeä hämäävän lyönnin ja sitten kiitos siipien karata kauas.. Viattomat seurasivat ja löysivät demonittaren, nyt loitsun sanojen päättyessä. Demonitar pelkällä kosketuksella imi Hukan lähes tainnoksiin, tämän vammojen parantuessa akisti. Tässä kohtaa Viattomat perääntyivät, sillä demonitar odotti yhden hautaholvin perällä tehden ylivoiman käytöstä mahdotonta. Latautuneena uudella henkeä imevällä loitsulla, tämä pian hypähtikin tapparoiden keskelle.. iskien tulisella miekallaan ja tällä kertaa vain kosketuksen voimalla imien vuorostaan Zledurkin lähes tajuttomuuden tuolle puolen, vain örkkiveren pitäen horjuvan miehen taistelussa vielä yhden hetken. Muut näkivät vammojen ja Avalexin voimien olevan voittamattomat, paeten jo kohtoi päivän valoa.. kun hölmö barbaari, tukenaan vain aina uskollinen Valerie.. kuin SArenraen ihme ikään, Zledurkin haparoivat iskut löivät toteen ja sekä örkki että demonitar kaatuivat tajuttomina tantereeseeen.

Valerien pikaine ensiapu palautti tajunna rajamailla kiikkuvan miehen henkinn, kerran ja toisenkin. Avalexi mestattiin ja tämän .. Thassiloniaan muinaisiin riimuihin viittavat varusteet takavarikoitiin

NPC:t

 • Aldern Ketunratamo - varisialais verinen nuori aatelinen, sekä urhea koiransa Milo. Sukunsa talon kiroama ghasti ja rituaalimurhaaja?
 • Avalexi / Lex Avai - muinainen syntinen demonitar, jonka Shaxin kultti pysäytettiin Magnimarissa
 • Belor Hemlock - Hiekkasärkän jäyhä shoantinverinen sheriffi
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Lyrie Akenja - Nualian Thassiloania expertti, joka helpottui kun Rufuksen kosketuksesta ja vapaudesta Nualian ikeestä. Piilosta alkaa paljastua vähän kovempi ja ikävämpi puoli.. ?
 • Nualia Tobyn - Ezekielin ottotytär, aasimar verinen ja nyt osin demonin verinen Lamasthun papitar. Yritti polttouhrata Hiekkasärkän, nyt paennut Magnimariin(?)
 • Tanto Tsu - Kaijutsun kartanon pitkän linjan majordomo
 • Zadendi - korruptoitunut Shaxin papitar ja Sarenraen sarastuksen kävelijöiden turma

Holdings

 • Kaijitsu manor (49) and 5 servants for a month
 • Varjousva and 3 standard horses

Aldern the Skinsaw Man

 • small silver key ring worth 10 gp sits on the table amid the rotten meat, with two keys on the ring. The larger of these two is a tarnished iron key set with a round opal worth 100 gp. The smaller key is made of bronze and has an unusually long tang ending in a set of three notched blades

Shax assassansin - Zadendi & Avalexi

 • mv studded leather - 75gp
 • +1 magic dagger, with symbol of Shax - Rufus
 • cloak of the elvenkind - 1 250gp
 • amulet of natural armor +1 - Rufus
 • key in shape of symbol of Sarenrae
 • rusty necklace with symbol of Sarenrae
 • wand of flame blade (CL10th, 9 charges) - Lehti
 • +1 glamered studded leather - Valerie
 • mw. chain shirt - 125gp
 • ring of counterspells (contains dismissal) - zledurk
 • hidden stash 4 510gb
 • cityguards reward 3 000gb

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped