Myllerrysten aikakausi
RY 768
RY 765
RY 764
Purppurakeisarikunnan aikakausi
RY 758
RY 745
RY 557
Toiminnot
Sivusto
Sanastoa
Ylistetty: (engl. Exalted) Jumalan valittu. Kuolevainen, jolla on jumaltenkaltaisia kykyjä ja voimia, jotka ylittävät tavallisen kuolevaisen kyvyt moninkertaisesti. Erun saarilla tunnetaan ylistettyjen tyypeistä Valloittamattoman Auringon ylistämät, Lunan ylistämät ja Lohikäärmveriset eli jonkun viidestä elementtien lohikäärmeestä ylistämät. Tunnetaan myös nimellä valitut ja siunatut. (Lore 1)
Kyky: (engl. Charm) Erikoinen loitsuntapainen voima tai ominaisuus, joita on Ylistetyillä ja Jumalilla (mukaan lukien Ensimmäiset Jumalat, Jumalat ja Pienet Jumalat). (Lore 2 tai mikä tahansa Charm)
Valloittamaton Aurinko: (engl. Unconquered Sun) Jumalista ensimmäinen. Tunnetaan myös nimellä Aurinko. (Lore 1)
Luotu: (engl. Creation) Kaikki maailma poislukien Wyld, Malfeas, Toispuoli, Yu-Shan ja yksittäisten jumalien omat tasku-ulottuvuudet. Erun saarilla käsitetään Luodun olevan yhtä kuin Ensimmäinen Jumala Gaia. (Lore 1)
Noituus: (engl. Sorcery) Pääasiallisesti ylistettyjen käyttämä taikuuden muoto.
Taumaturgia: (engl. Thaumaturgy) Pääasiallisesti kuolevaisten käyttämä taikuuden muoto. Rituaalisempaa ja huomattavasti heikompaa kuin ylistettyjen käyttämä noituus.
Jumalatar: (engl. Gaia) Ensimmäisistä Jumalista ainoa, jota Jumalat ja Jumalten Ylistämät eivät surmanneet, vanginneet tai ajaneet Luodun ulkopuolelle. Tunnetaan myös nimellä Maan Jumalatar, Gaia ja Maaäiti. (Lore 1)
Luna: (engl. Luna) Yksi Jumalista. Valloittamattoman Auringon puoliso. Tunnetaan myös nimellä Kuu. (Lore 1)
Ensimmäiset Jumalat: (engl. Primordials) Jumalat, jotka syntyivät alkukaaoksesta ja loivat Luodun ja Jumalat. Tulivat Jumalten ja heidän Ylistämiensä kukistamiksi. (Lore 1)
Anateema: (engl. Anathema) Tahrattomien opin mukaan jokin, joka on Luodun järjestyksen vastaista. Tällä tarkoitetaan ensisijaisesti muita Ylistettyjä kuin Lohikäärmeiden Ylistämät. Käytetään myös termejä Kirotut ja Demonit. (Lore 1)
Virva: (engl. Wyld) Kaaos, josta Ensimmäiset Jumalat sikisivät ja josta he loivat Luodun. Ympäröi Luotua joka suunnalla ja tekee parhaansa palauttaakseen Luodun alkukaaoksen tilaan. Käytetään myös termejä Wyld ja Virva. (Lore 2)
Malfeas: (engl. Malfeas) Helvetti. Paikka, jonne Jumalat vangitsivat voitetut Ensimmäiset Jumalat. Näitä Ensimmäisiä Jumalia kutsutaan nimillä Yozi tai Demoniruhtinaat. (Lore 2)
Yu-Shan: (engl. Yu-Shan) Taivaallinen kaupunki, jossa Jumalista voimakkaimmat viettävät aikansa. (Lore 2)
Pienet Jumalat: (engl. Small Gods) Henkiolennot, jotka eivät ole Ensimmäisiä Jumalia, Jumalia, aaveita tai demoneja. Sisältää myös Elementit. (Lore 1)
Elementit: (engl. elementals) Tulen, Tuulen, Veden, Puun ja Maan elementit. Pieniä Jumalia, jotka hallinnoivat kukin omia osa-alueitaan luotua. Poikkeuksellisesti ja hieman ristiriitaisesti Viisi Elementtien Lohikäärmettä voidaan lukea elementteihin, mutta heitä harvoin luetaan Pieniin Jumaliin. (Lore 1)
Demoni: Yozin, eli Demoniruhtinaan luomus. Yleensä yksinkertaista funktiota varten luotu pahansuopa henkiolento. Niin kuolevaisten velhojen ja noitien kuin Ylistettyjen tiedetään kutsuneen demoneja Luotuun palvelijoikseen ja sotilaikseen. (Lore 2 ymmärtääkseen sana demoni tässä merkityksessä)
Yozi: Demoniruhtinas. Luodusta Malfeakseen karkoitettu Ensimmäinen Jumala. (Lore 2)
Raksha: (engl. Raksha) Materiaalisen muodon ottanut Wyldin olento. Tunnetaan pääasiallisesti muilla nimillä, kuten Ylväs Kansa, Virvanväki, Pohjanväki, Kylmänväki ja Merten Demonit. Raksha on termi, jota he käyttävät itsestään. (Lore 2 tuntea tämä termi, Lore 1 tietää heidän olemassaolostaan)
Petokansat: (engl. Beastmen) Saarten sisäosissa eläviä barbaarisia kansoja, joiden muoto muistuttaa paikka paikoin enemmän petoa kuin ihmistä. Heillä saattaa esimerkiksi esiintyä sarvia tai sorkkia.
Auringonlahti
Maranin Voitto
Sudenkita
Oruora
Tyrskykärki
(Lore 1) Erun saarten heimot ovat matriarkaalisia. Naisen katsotaan olevan tärkeämpi kuin miehen, sillä, toisin kuin mies, nainen kykenee luomaan uutta synnyttämällä. Synnyttäjän lisäksi naisen rooli on kasvattajan ja, laventaen, fyysisen synnyttäjän rooli on myös henkinen, uusien ajatusten luojan. Niinkuin Maan Jumalatar Gaia, nainen ilmentää kaikkea elollista, aktiivista muutosvoimaa. Nainen ilmentää Jumalatarta myös siinä, että hän on väkevä, ja toisinaan myös yhtä tuhovoimainen kuin luonto itse. Miehen tehtävä on toimia hillitsevänä ja stabiloivana elementtinä, joka säilyttää jatkuvuuden siinä missä nainen luo ja tuhoaa. Näin mies ja nainen täydentävät toisiaan.
(Lore 1) Perheen keskus on äiti, joka synnyttää jälkeläisiä, jotta perhe jatkuu ja vahvistuu. Miehen, hänen aviomiehensä, tehtävä on rakentaa ja ylläpitää perheen toimeentuloa niillä osa-alueilla, jotka eivät ole suoraan kodin ja perheen piiriä. Tästä seuraa, että Erun saarten yhteisöissä sukupuolilla on selkesti rajatut roolit. Kaikki sellaiset ammatit, jotka vaativat perheen piiristä poistumista, ovat miesten ammatteja. Näitä ovat esimerkiksi metsästäjän, kalastajan, viestinviejän ja paimenen ammatit. Kaikki sellaiset ammatit, jotka liittyvät suoraan perheeseen ja kotiin, ovat naisten ammatteja. Näitä ovat esimerkiksi maanviljelijän, kätilön, käsityöläisen ja opettajan ammatit. Käytännössä näissä rooleissa on jonkun verran liikkumavaraa. Paimen, joka paimentaa esimerkiksi kanoja tai sikoja, jotka eivät varsinaisesti laidunna, voi yhtä hyvin olla nainen. Käsityöläinen, joka valmistaa veneitä tai metsästysaseita voi yhtä hyvin olla mies, sillä näitä esineitä käytetään miesten ammateissa. Erun saarten heimoista Sudenpään heimon keskuudessa noudatetaan sukupuolisidonnaisia ammatteja kaikkein tiukimman kaavan mukaan. Sudenpään keskuudessa ei tulisi kysymykseenkään, että mies koskisi esimerkiksi kuokkaan, tai nainen astuisi veneeseen muuta kuin matkustaakseen sillä.
(Lore 1) Yksi tärkeimmistä naisen rooleista on opettajan rooli. Naisen tehtävä on opettaa kaikille omille, klaaninsa ja heimonsa lapsille kaikki, mikä heidän on tarpeen tietää maailmasta, uskonnosta, luku- ja kirjoitustaidosta, sekä naisiin, miehiin ja suvunjatkamiseen liittyvistä asioista. Naisen opettamisen rooliin liittyy olennaisesti myös sotataidon opettaminen Jumalattaren tuhoavan aspektin viitoittamana.
(Lore 1, Bureaucracy 1) Heimoilla on kuninkaat, jotka ovat heimon suurimmasta klaanista. Kuninkaat ovat valittuja virkaansa, eivätkä siis peri titteliään. Periaatteessa mikään ei estä kuninkaan valintaa muusta heimon sisällä olevasta klaanista, tai jopa heimon ulkopuolisesta klaanista, mutta käytännössä kuningas valitaan aina voimakkaimman ja suurilukuisimman klaanin keskuudesta; ulkopuolisen tai pienen suvun jäsenen on vaikea saada riittävää tukea valtapyrkimyksilleen. Kuninkaan valtakausi kestää seitsemän vuotta, jonka jälkeen hänet voidaan valita uudestaan. Muinaisina aikoina kuningas surmattiin rituaalisesti hänen seitsemän vuoden hallintonsa päätyttyä, mutta Lohikäärmeveristen saavuttua saarille tästä käytännöstä luovuttiin. Mikäli kuningasta ei valita uudestaan, hänen eroaa vaimostaan kuningattaresta, joka on myös Jumalatar-kultin johtaja. Kuningatar ottaa uuden kuninkaan uudeksi aviomiehekseen. Vanhalla kuninkaalla on useita vaihtoehtoja, mitä tehdä valtakautensa jälkeen: Hän voi jäädä hoviin uuden kuninkaan neuvonantajaksi, hän voi vetäytyä eläkkeelle, tai sitten hän voi hakea kunniakasta kuolemaa taistelukentällä tai jollain jumalten osoittamalla tehtävällä. Koska kuninkaan neuvonantajat (entiset kuninkaat) voivat vaikuttaa merkittävästi uuden kuninkaan valintaan, nepotismi on hyvin yleistä; uuden kuninkaan astuessa valtaan on hyvin tyypilistä, että hänen neuvonantajiensa joukossa on niin hänen isänsä kuin isoisänsä ja hänen vaimonsa kuningatar on myös hänen äitinsä.
(Lore 1, Bureaucracy 1) Kuningatar on Jumalatar-kultin johtaja heimonsa keskuudessa. Kuningas, hänen puolisonsa, on hänelle yhtä alisteinen kuin Lughan, Aurinko on Gaialle, Maalle. Kuningatar valitaan eliniäksi kultin keskuudesta. Ainoat keinot vaihtaa kuningatarta ovat entisen kuningattaren kuolema, vakava sairaus tai mielenvikaisuus (josta tosin pitää olla selkeää näyttöä ja läpi mennyt äänestys selkeällä kolmen neljäsosan enemmistöllä vanhimpien kultin jäsenten keskuudessa). Toinen kriteeri kuningattarelle on, että hänen pitää olla fyysisesti virheetön; toisin sanoen, häneltä ei saa puuttua esimerkiksi raajoja tai silmiä. Hänen terveytensä on mittari, jonka mukaan kultin jäsenet arvioivat, mikä on kulloinkin Jumalattaren tila. Kuningatar, joka esimerkiksi sokeutuu, ei voi enää mitenkään jatkaa kuningattarena, vaan hänen pitää erota virastaan. Yleensä melko harvinaiset entiset kuningattaret viettävät elinpäivänsä loppuun Jumalattaren temppeleissä.
(Lore 1, Bureaucracy 1) Jumalattaren kultin papittaret johtavat Jumalattaren palvontamenoja, valvovat syntymiä, hautaavat kuolleet, opettavat ja kaitsevat. Papittaret ovat taidon ja kansan sydämen ja sielun vartijoita. Myös Soturikultti on osa Jumalattaren kulttia (Tuhoava Jumalatar), mutta toisin kuin Papittaret, Soturikultti huolii jäsenikseen myös miehiä. Soturikultin fanaattisin siipi, joka tunnetaan nimellä Erualé, Tuhoavan Jumalattaren Tyttäret tai Raivottaret koostuu pelkästään naisista. Nämä naiset näkevät kuoleman ja tuhoamisen osana luonnollista elämän kiertokulkua ja hiovat taitojaan äärimmilleen, jotta voisivat lähentyä Jumalatarta. Heidän tiedetään nauttivan palvontamenoissaan ja ennen taisteluja huumaavia yrttejä, jotka tekevät raivokkaaksi ja lähes immuuniksi pelolle ja kivulle.
(Lore 1, Bureaucracy 1) Druunit, kauan piilossa olleet vanhojen jumalten papit ovat nyt palanneet heimojen keskuuteen. Druunit ovat aina miehiä. Heidän tehtävänsä on johtaa kansaa vanhojen jumalten (pääasiassa Valloittamattoman Auringon ja Daghdan) palvontamenoissa, tulkita Jumalattaren tahtoa silloin kun se ei ole itsestäänselvää, säilyttää arkistot, rekisterit ja historia. Druunit ovat myös pyhien paikkojen vartioita ja keino pitää yhteyttä toisiin, kaukaisempiin heimoihin. Druunit ovat, toisin kuin Papittaret, selvästi poliittisempi ja paremmin verkostoitunut ryhmä, jonka pääasiallinen tehtävä on joskus melko abstraktin jumalten tahdon tulkitseminen tavalliselle kansalle. Druunien valta on tällä hetkellä hyvää vauhtia kasvamassa, osittain Jumalattaren kultin kustannuksella. On mahdollista, että tästä lievästä eripurasta puhkeaa jossain vaiheessa selkeitä ideologisia ja poliittisia kiistoja.
Vanhat jumalat ovat kaikki muut paitsi Gaia, vai mitä? -Samuli
(Lore 2) Druunit ovat vuosisatojen ajan käyneet sissisotaa saarta miehittäviä Lohikäärmeverisiä vastaan. On ollut vain harvojen ja valittujen tiedossa, miten heihin pidetään yhteyttä.
(Lore 1, Bureaucracy 1) Tämä byrokraattiselta painajaiselta vaikuttava hallinnon järjestelmä toimii niin, että kaikki joutuvat esittämään asiansa kuninkaan kautta, joka riippuen siitä onko kyseessä voimakas vai heikko kuningas toimii joko lähes itsevaltaisin ottein tai pelkkänä puhuvana päänä. Käytännössä kumpaankaan ääripäähän ei mennä oikeastaan koskaan. Druunien vastuulla on ensisijaisesti tiedon säilyttäminen ja tulkitseminen. He pitävät rekistereitä syntyneistä ja kuolleista, nimittävät virkoihin, toimivat neuvonantajina kuninkaille ja solmivat sopimuksia jumalten kanssa. Druunit karkoitettiin heimojen keskuudesta yli 800 vuotta sitten, ja heidät korvattiin Tahrattomilla munkeilla, mutta nyt he ovat palanneet kansojen keskuuteen.
(Lore 1) Saaristo jossain Luodun luoteisneljänneksessä kaukana Maan elementtinavasta. Saariston ilmanala on keskimäärin lauhkea, joskin ilmasto muuttuu pohjois-eteläsuuntaan matkatessa suhteettoman nopeasti matkaan nähden. Tämä johtuu pääasiassa pohjoisen virvan vaikutuksesta. Vuodenaikojen vaihtelut ovat suuria. Pohjoisimmassa kolkassa saaristoa (Tyrskykärki) ei koskaan ole hellettä, eikä eteläisimmässä kolkassa saaristoa (Sudenpää) ole koskaan pysyvää lunta muuta kuin korkealla vuoristossa.
(Survival 1) Jotkut matkustavat, koska toisen klaanin keskuudessa on sukua. Toiset tekevät kauppaa. Kolmannet matkustavat ryöstääkseen naapurin lehmät. Matkustamiseen liittyy myös kuinka kaukana paikka, jonne matkustetaan on. Tai vaatiiko se erikoisia järjestelyjä (esim. Sudenpäähän ei mennä kuin veneellä). Entä ovatko kahden paikan asukkaat (klaanit) liittolaisia keskenään. Onko matkan varrella vihamielisiä tahoja (muita klaaneja, virvanvyöhykkeitä, vaarallisia petoja, primitiivisiä heimoja).
(Lore 1 saaren asukkaille, Lore 2 ja Survival 1 muille) Pääsaari (Eru) on n. 200 km x 160 km kokoinen. Sen keskiosissa on vuoristoja ja metsäisiä ylämaita. Sen reunaosilla on runsaasti karjankasvatukseen ja maanviljelykseen soveltuvaa maata. Pääsaaren lähes koko eteläinen puolisko on tiheää viidakkomaista alkumetsää. Eteläinen rannikko on soista, pohjoinen rannikko on kallioista ja kivistä. Pääasialliset elinkeinot ovat karjatalous ja maanviljely.
(Lore 1 saaren asukkaille, Lore 2 ja Survival 1 muille) Toiseksi isoin saarista on Sudenpään saari. Se sijaitsee pääsaaresta n. 40 km lounaaseen ja on n. 80 km x 50 km kokoinen. Sudenpään saari on hyvin vuoristoinen, korkea ja vaikeakulkuinen. Rannikot ovat kivisiä ja täynnä tiheäkasvuista metsää. Laiduntamiseen tai viljelyyn kelpaavaa pinta-alaa on suhteellisen vähän. Pääasialliset elinkeinot ovat kalastaminen, metsästys ja pääsaaren heimojen ryöstely.
(Lore 1 saaren asukkaille, Lore 2 ja Survival 1 muille) Kolmanneksi isoin saarista on Oruoran vyön eteläsaari. Se sijaitsee pääsaaresta n. 30 km länteen ja on n. 80 km x 20 km kokoinen. Saari on jokseenkin vuoristoinen, mutta vuoriston rinteet ovat loivat ja kelpaavat karjankasvatukseen. Rantaviivaa on paljon, joten myös kalastaminen ja helmikalastus ovat tärkeitä elinkeinoja. Saaren väki on jossain tekemisissä (pienimuotoista vaihdantakauppaa) saaresta itään olevilla riutoilla ja särkillä elävien primitiivisten mer-kansojen kanssa. Neljänneksi isoin saarista on Oruoran vyön pohjoissaari. Sen maanpinta-ala on suurimmalta osin vuoristoja ja kivikkoa. Pääasiallinen (ja lähes ainoa) elinkeino on kalastus. Saaren pohjoiskärjen tuntumassa sijaitsee Taivaankynänä tunnettu vuori, jota pidetään koko Erun saariston korkeimpana kohtana.
(Lore 1 saaren asukkaille, Lore 2 ja Survival 1 muille) Viidenneksi isoin saarista on Tyrskyluodon saari pääsaaresta n. 100 km pohjoiseen. Se on n. 20 km x 40 km kokoinen ja lähes kauttaaltaan hankalakulkuista vuoristoa, syviä vuonoja, teräviä riuttoja ja kallioisia ja kivisiä rantoja.
(Lore 1, Survival 1 muille paitsi paikallisille) Saarilla on vain kaksi asutuskeskusta, jotka ovat riittävän suuria, jotta niitä voi kutsua kaupungeiksi. Nämä ovat Auringonlahti saaren länsipäässä ja Maranin Voitto saaren itäpäässä. Sudenpään klaanin pääkaupunki Sudenkita ja Taivaantakojien klaanin pääkaupunki Oruora voidaan laskea korkeintaan suuriksi kyliksi. Tyrskykärki, Sydänyön klaaniin pääkaupunki laskettiin joskus tämän kokoluokan kaupunkeihin, mutta sitä ei ole enää olemassa.
(Lore 1, Survival 1 muille paitsi Auringonkeihään heimon jäsenille)
Saaren läntisessä päässä sijaitsi muinoin useita linnakkeita, joissa ensimmmäisen ajan sankarit pitivät etuvartiota wyldin väkeä vastaan. Nämä linnakkeet ovat nyt raunioina, mutta niiden keskelle on kasvanut elinvoimainen ja rönsyilevä yhteisö, jonka keskipisteessä sijaitsee nk. Viiden Lohikäärmeen Temppeli, joka on druunien palattua nimetty uudelleen Vanhojen Jumalten Temppeliksi. Tämä kaupunki tunnetaan nimellä Auringonlahti. Se on Auringonkeihään klaanin vahvinta tukialuetta. Aungingonlahden asukasluku on yhteensä n. 25 - 30'000.
(Lore 1, Survival 1 muille paitsi Kuunsäilän heimon jäsenille)
Lohikäärmeveristen satrapian pääkaupunkina toimi pääsaaren itäisessä päässä sijaitseva Maranin linnakkeen ympärille rakentunut Maranin Voitto. Maran oli lohikäärmeverinen sankari, jonka kerrotaan johtaneen ensimmäisen ajan loppupuolella Läntisenmeren laivastoja. Kansan suussa kaupungin nimi on yleensä pelkkä Maran. Se on Kuunsäilän klaanin vahvinta tukialuetta. Kuunsäilä on nimennyt kaupungin uudestaan Kuunpoukamaksi, mutta ainakaan toistaiseksi tämän nimen käyttö ei ole yleistynyt. Maranissa on asukkaita yhteensä n. 20'000. Heistä noin kymmenesosan suonissa virtaa Siunatun Saaren asukkaiden verenperimä.
(Lore 1, Survival 1 muille paitsi Sudenpään heimon jäsenille)
Sudenpään saarella sijaitsee pienempi kaupunki, joka tunnetaan yleensä nimellä Sudenkita. Se on syvällä vaikeakulkuisen riutoista ja kalliosta koostuvan vetisen labyrintin perukoilla ja rannan puolelta sitä suojelevat massiiviset ja jyrkät kalliot. Sudenkita on, ei kovin yllättävästi, Sudenpään Klaanin tukialuetta. Sudenpäässä ja sen lähiympäristössä asuu yhteensä n. 10'000 klaanilaista.
(Lore 1, Survival 1 muille paitsi Taivaantakojien heimon jäsenille)
Erun pääsaaresta länteen sijaitsevat Oruoran Vyönä tunnetut saaret, joilla Taivaantakojien Klaani pääasiassa asustaa. Saarien merkittävin piirre on jättiläismäisen muurin raunio, joka ulottuu saarten pohjoisimmasta kärjestä eteläisimpään. Heidän pääkaupunkinsa tunnetaan vaihtelevasti nimellä Oruora tai Muurinvarjo. Oruoran kerrotaan olleen yksi ensimmäisen ajan mahtavista jumalsankareista. Taivaantakojia asuu saarilla yhteensä noin. 5 - 8'000.
(Lore 2, Survival 1 muille paitsi Sydänyön heimon jäsenille)
Sydänyön klaanilla ei ole enää pääkaupunkia. Tyrskykärjen tuhouduttua virvanväen perääntyessä saarilta yli kaksisataa vuotta sitten, Sydänyön klaani vetäytyi kaikista muistakin kaupungeistaan kalliosiin luoliin ja saartensa vuorille. Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka suuri Sydänyön klaani on. Joidenkin arvioiden mukaan heitä on korkeintaan joitakin tuhansia.
Kelayet: Klaanin Kelayet alkuperäisen legioonavaruskunnan paikalle muodostunut kylä Maranin Voiton liepeillä.
Taivaankynä: Saarten kaikkien luoteisimmassa kolkassa sijaitseva korkea vuori, jossa Väkäspeitsen klaani pitää kaiken aikaa vartiota Pohjan Väen ja muiden mereltä tulevien uhkien varalta.
Elwhyr: Raunioiutunut ja hylätty kylä tai linnake saarten keskiosien tienoilla. Kerrotaan, että kun Lughan ja Cernos vetäytyivät taisteluista Lohikäärmeveristen legioonien kanssa, he kätkivät kaikki rikkautensa Elwhyr (joskus Elwher) -nimiseen paikkaan. Siitä lähtien tämä rauniokaupunki on vetänyt puoleensa kaikenlaisia aarteenmetsästäjiä ja historiatutkijoita. Kiistatonta on, että jotain yliluonnollista Elwhyrissä on, sillä tiedetään useiden sinne yöpymään jääneiden kadonneen jälkiä jättämättä.
Hukannotko: Pieni satamakylä Sudenpään saaren pohjoisrannikolla. Sen maaperä on kivistä ja kallioista ja lähes täysin viljelyskelvotonta. Hukannotkon sijainti syvän, karikkoisen vuonon pohjukassa tekee siitä helposti puolustettavan. Vuonon reunukset ovat täynnä luolia ja vanhoja raunioita. Hukannotkon väellä on muiden Sudenpään asukkaiden keskuudessa maine erityisen hirtehisenä ja jurona väkenä.
Sarastus: Pääsaaren luoteisnurkkauksessa sijaitseva pieni kylä, joka on idästä vuorten varjostama, etelästä soiden takia vaikea lähestyä, pohjoisesta sankan metsän kätkemä ja lännestä pyörteilevien vesien ja petollisten karikoiden suojelema.
Katajan kylä: Erun saaren länsirannikolla kapea kanava erottaa pientä, kivikkoista saarta pääsaaresta. Tällä saarella sijaitsee Katajan kylä, Katajakilven klaanin koti.
Meripihka: Sijaitsi saaren lounaisnurkkauksessa lähellä Katajan kylää. Sen kaikki asukkaat tulivat pohjanväen teurastamiksi.
Valkoinen Paju: Sijaitsee joitain viikkoja Sarastuksesta itään, tai mahdollisesti Varjojen mailla. Sen asukkaat ovat kaikki aaveita.
(Lore 1 pääpiirteet, Lore 2 vuosiluvut, Lore 3 taustat ja syyt)
RY 768
RY 765
RY 764
RY 758
RY 745
RY 557
Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped