Seriffi Markham Kaivola
  • Ensimmäisenä päivänään Bryn Shanderissa päättivät seikkailijat hajaantua. Thjazi lähti omille asioilleen kaupungin itäosissa, kun taas Lei, Azhir ja Riähkä lähtivät jututtamaan paikallista seriffiä. Thjazi meni tapaamaan setäänsä nahkuri Ludger Gerdriä, jonka pyynnöstä hän oli palannut takaisin Jäätuulen Laaksoon. Ludgerin ja Thjazin lämmin jälleennäkeminen johti kuitenkin synkkiin uutisiin. Thjazin serkku Dieter on kadonnut, omistautuen itsensä jollekkin hämärähommille. Dieter on kiinnostunut Levistuksesta, yhdestä Yhdeksän Helvetin arkkipiruista. Johtolangat kuulemma kielivät tämän olevan kenties Caer Dinevalissa. Thjazi lupasi hakea pojan kotiin.
  • Seriffi Markhamin luona Lei kyseli tältä "muukalaisista, jotka mahdollisesti etsivät haltiaa". Markham ei ollut tietoinen moisesta, ja Lei koitti saada epäilevää lainvalvojaa antamaan hänelle tietoa jos sellaisia näkyy, Azhirin koittaen lahjoa tätä samalla. Markham ei ollut kovin innostunut ideasta. Samalla tiedusteltiin mahdollisista töistä, ja seriffi osasi sanoa että Targosissa on kadonnut yksi ihminen läheisille vuorille. Myöhemmin Thjazi kävi myös tenttaamassa seriffiä oudoista muukalaisista, aiheuttaen rukalle varmasti suurta hämmenystä. Lei jakoi myös uusille ystävilleen miksi hänellä on mahdollisesti murhamiehiä perässä: hän oli aiheuttanut skandaalin kaukaisessa Calimportissa, jonka takia hän on nyt täällä jumalten selkien takana.
  • Nyt oli kuitenkin aika lähteä erämaahan etsimään kääpiöiden rautakuljetusta. Muutaman tunnin vaelluksen jälkeen (sekö Riähkän ja Thjazin erinomaisen koordinaation ansiosta) jäänteet kääpiöiden kamppailusta yetin kanssa löydettiin. Suolistettu kääpiön torso oli yhä hangessa, mutta kelkka oli tiessään. Jälkiä lumessa seuraamalla löydettiin lopulta rautakuljetus ja sen uudet omistajat, pieni joukko hiisiä. Sen sijaan että heitä suuremman joukon kanssa oltaisiin käyty suoraan taisteluun, lähti Riähkä neuvottelemaan hiisien kanssa. Hiidet eivät tuntuneet käsittävän omistajuussuhdanteita, ja joukkion johtaja Isobai oli kova uhoamaan. Thjazi nokkelana kaverina koitti haastaa hiisipomoa nyrkkitappeluun, mutta Isobai haastoikin Riähkän! Riähkä oli hiisipomoa pienempi, mutta kiitos tämän luontaisen näppäryyden ja Thjazin kehäketun neuvojen, oli pieni druidi lopulta voitokas. Hiidet luopuivat lastista ja seikkailijat palasivat takaisin Bryn Shaderiin. Palkkio saatiin, ja sitä lähdettiin tuhlaamaan hieman tasokkaampaan baariin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped