Dark Archives – Pimeä arkisto

Dark Archives

"In Darkness Lies Enlightement."

Tiennäyttäjien järjestö on satojen vuosien ajan kerännyt vaarallisia artefakteja, jotka on säilötty lukuisiin holveihin myöhempää tutkimusta varten. Kuten Blakrosin museo on opettanut, näin suuri määrä tuhoisia esineitä yhdessä paikassa ei voi kuin aiheuttaa ongelmia. Pimeän arkiston tehtävä on luetteloida ja hoitaa kokoelmaa, jotta esineitä voidaan ymmärtää ja jopa hyödyntää, mistä Pimeän arkiston kiihkeä ja manipuloiva johtaja Zarta Dralneen on hyvin perillä. Vaikka hän oli aiemmin pahamaineisen hedonististen juhlien järjestäjä ja Cheliaxin-lähettiläs, Zarta on nyt itsenäinen toimija, jolta ei puutu riitelyintoa eikä voimakasta muinaista magiaa.

The Exchange – Vaihtokauppa

The Exchange

"Dominance Through Trade."

Vaihtokauppafaktio on itsenäinen liiketoiminnan harrastaja, joka on läheinen Tiennäyttäjien järjestön kanssa. Se haluaa muodostaa kauppasuhteita ja hankkia taloudellisia etuja keinolla millä hyvänsä – rehellisten kauppiaiden avulla tai hämärämmillä tavoilla, jos vastustajan monopolin rikkominen sitä vaatii. Vaihtokauppa on kaupparuhtinas Aaqir al'Hakamin luomus. Hän osti faktion resurssit Qadiralta ja yhdisti voimansa Absalomissa toimivan sczarnilaisen mafiapomon Guaril Karelan kanssa. Aaqirin liikevaistot tekevät hänestä kyvykkään ja itsevarman johtajan.

Grand Lodge – Suurloosi

Grand Lodge

"Loyalty to the Decemvirate above all else."

Absalomin Suurloosi vetää puoleensa Tiennäyttäjäagentteja kaikista maailmakolkista niin Sisämereltä kuin kaukaa Tianista. Seikkailulliset hahmot parveutuvat järjestön mittaviin torneihin, kirjastoihin, relikvaarioihin ja museoihin oppimaan, tutkimaan ja jakamaan tarinoita elävästä elämästä. Näin ollen Tiennäyttäjät kustakin elämäntyylistä pitävät Absalomin Suurloosia korkeassa arvossaan ja kotinaan. Näiden muurien sisällä joukko naamioituneita johtjia – Dekamviraatti – ohjaa järjestön maailmanlaajuisia tavoitteita korkeassa kotkanpesässään, Taivaankärjessä (kelpaako?). Muut Tiennäyttäjät saattavat olla kuuliaita ulkomaisille valtioille tai uskonnollisille ryhmittymille, mutta Suurloosin jäsenet ovat uskollisia Kymmenelle ja Tiennäyttäjäjärjestölle.

Suurloosi sijaitsee Absalomin muukalaiskaupunginosassa (Foreign Quarter). Korkeiden muurien suojassa on seitsemän rakennusta, joista yksi on Taivaankärki. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös suursali (Grand hall).

Suurloosin faktiojohtajana toimii kapteeni Ambrus Valsin.

Liberty's Edge – Vapauden terä

Liberty's Edge

"In Pursuit of True Liberty."

Vapauden terä hyökkää vihollistensa kimppuun sisältä päin inspiroimalla sorrettuja, joiden joukosta nousee toisinajattelijoita, vapaustaistelijoita ja vallankumouksellisia. Se aseistaa nämä liittolaisensa salaa tiedoilla, taidoilla ja varusteilla, joilla he voivat syrjäyttää tyrannit. Viime aikoihin asti Vapauden terä palveli Andorania, mutta nyt se on irtaantunut valtion helmoista suoriutuakseen paremmin korruption kitkemisessä sekä kotona että muualla. Faktion johtaja on majuri Colson Maldris, joka on Andoranin Kotkaritarien arvovaltainen jäsen ja vastustaa kaikenlaista orjuutta ja tyranniaa. Hän on kaikkein nuorin kultakotkamerkkien saaja ja saavuttanut monta voittoa vapauden nimeen. Hänen tähtensä nousee ja sekoittaa monen pakat tiellään.

Scarab Sages – Skarabeetietäjät

Scarab Sages

"Unlock the Wisdom of the Past for a Brighter Future."

Kun muinainen Osirion alkoi taantua, eräs tietäjäjärjestö muodostui luetteloimaan ja säilömään valtakunnan ihmeitä tulevaa varten. Salaisuudet säilöttiin erikoisjalokiviin, joista suurin osa katosi kelishien maanvaltauksessa vuosituhansia sitten. Vuosisatoja sitten Timanttitietäjäksi ryhtynyt lohikäärme Tahonikepsu etsii nyt kadonneita tietäjäjalokiviä ja niiden arvolle sopivia oppineita. Yhdessä jalokivitietäjät voisivat turvata muinaiset salaisuudet ja kylvää tiedot nykyajan neroille, mikä sytyttäisi uuden ajattelun ja teknologian kulta-ajan. Tahonikepsu työskentelee tiiviisti faktion entisen johtajan Safiiritietäjä Amenopheuksen kanssa. Kun Tahonikepsu hoitaa faktion kokonaisvaltaisia tavoitteita, Amenopheus valvoo kenttätyötä ja toimii suurlähettiläänä muissa järjestöissä.

Silver Crusade – Hopeinen ristiretki

Silver Crusade

"Use the Pathfinder Society's resources to do good in the world."

Jotkut Tiennäyttäjäjärjestön jäsenet seuraavat viimeaikaisia tapahtumia tyrmistynein ilmein. Kiihkeä taistelu järjestön sisällä on hiljentynyt, mutta konfliktin kipinä kytee yhä. Kaiken kukkuraksi joidenkin ahneiden ja itsekkäiden jäsenten välinpitämättömät teot ovat tahranneet järjestön mainetta maailmalla. Vastauksena tälle Hopeisen Ristiretken faktio muodostui, päättäväisenä kiskoa juurineen irti ne epätoivotut piirteet järjestöstä ja levittää hyväntahdon sanomaa kaikkialle maailmaa.

Viime aikoina Hopeinen ristiretki on ollut esillä eritoten Maailmanhaavassa demonilaumaa hillitsemässä.

Hopeisen ristiretken faktiojohtajana toimii Ollysta Zadrian.

Sovereign Court – Ylhäishovi

Sovereign Court

"Nobility United for a Common Cause."

Sisämeren aristokratia on jakautunut pieniin osiin kansallisuuden, uskon ja alamaistensa kohtelun perusteella. Pikkumaiset erot ja vanhat kaunat ovat jäytäneet elittiä, kunnes monet – erityisesti Taldorissa – ovat unohtaneet ylhäistön hyveet. He piilottelevat mahtipohtisten kulissiensa ja suurten juhliensa takana, kuluttaen maansa hupenevaa varallisuutta. Taldorin tautisuuden turhauttama Lady Gloriana Morilla perusti Ylhäishovin yhdistääkseen vähäisemmät aateliset kaikista maista yhteisen loisteliaisuuden, edistyksen ja kunnianhimon aatteen alle. Sen saavuttaakseen hänen ja agenttiensa on nojauduttava hienovaraiseen vakoiluun ja esimerkillisyyteen.

Entiset faktiot

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped