This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Amiri, human barbarian.

Ezren, human wizard.

Harsk, dwarf ranger.

Lem, halfling bard.

"This mission is simple, a joyride really, but we insist you give it the attention it deserves. A few weeks in the sun, seeing the sights of the desert. A dream assignment."

Venture-Captain Adril Hestram Pathfinder Lodge of Absalom 4708 AR

Mikä on Pathfinder Society?

Pathfinder Society tarjoaa kevyitä, hauskoja fantasiaroolipelejä, jotka eivät vaadi sitoutumista pitkään kampanjaan. Kampanjassa pelataan Paizo Publishingin valmisseikkailuja. Seikkailut vaihtelevat perinteisistä luolakomppauksista murhamysteereihin. Kuhunkin seikkailuun otetaan 4–6 pelaajaa. Seikkailun pelaamiseen menee noin neljä tuntia.

Elokuussa 2008 alkanutta kampanjaa pelaavat tuhannet pelaajat ympäri maailman. Pelaajan on mahdollista matkustaa pelitapahtumaan Yhdysvalloissa tai Isossa-Britanniassa ja pelata siellä samaa kampanjaa samalla hahmolla kuin täällä Suomessakin. Kotimaan kamaralla pelaavan ei tästä maailmanlaajuisuudesta kuitenkaan kannata ottaa mitään paineita, sillä itse pelaaminen ei juurikaan eroa tavallisesta kotipelikampanjasta.

Kampanja käyttää Paizon omaa pelijärjestelmää, Pathfinder Roleplaying Gamea. Se on d20-järjestelmä, eli nopanheitot tapahtuvat yleensä kaksikymmentätahoisella nopalla.

Suomen Pathfinder Society

Suomessa Pathfinder Societya pelataan aktiivisesti pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Oulussa. Lisäksi vedämme Pathfinder Societya Suomen roolipeliconeissa, PK-seudun Ropeconissa, Oulun Maraconissa ja Tampereella Tracon ja Tracon Hitpoint -tapahtumissa.

Suomen Pathfinder Societyn aktiivien IRC-kanava on #raidauskolo serverillä irc.bo.cx. Sieltä ovat tavoitettavissa kaikki aktiiviset pelinjohtajat. Pelien järjestämisestä keskustellaan pääasiassa PFS-Suomen foorumilla. Tämä wiki toimii tiedon säilömiseen.

Kuin uusille pelaajille, myös uusille pelinjohtajille on aina tarvetta, sillä kampanja tarvitsee uutta verta pysyäkseen elossa ja kasvaakseen. Pelaamisen ja pelinjohtamisen aloittaminen on yksinkertaista ja kanssapelaajat ja pelinjohtajat auttavat mielellään kaikissa askarruttavissa kysymyksissä.

Miten pääsen mukaan?

Pelaamaan pääsee varsin helposti seuraamalla näitä ohjeita:

  • Voit ottaa yhteyttä aluekoordinaattoreihin sähköpostitse tai vieraile irc-kanavalla #raidauskolo palvelimella irc.bo.cx. Myös voit huudella pelin perään Suomen PFS-foorumilla. Anna kuulua itsestäsi ja kysele.
  • Vieraile Paizon Pathfinder Society -sivuilla, luo itsellesi käyttäjätunnus ja rekisteröidy Pathfinder Society -pelaajaksi. Saat rekisteröityessäsi numerotunnuksen, jota pelinjohtajat käyttävät rekisteröidäkseen pelit joihin olet osallistunut. Paizon sivut kysyvät rekisteröityessä hahmosi nimeä, mutta tätä ei kannata vielä murehtia, sillä profiilia pääsee editoimaan myöhemminkin.
  • Lataa Paizon sivuilta Pathfinder Society Roleplaying Guild Guide ja lue se huolellisesti. Tämä pdf-kirjanen sisältää kaiken tiedon mitä tarvitset hahmon tekemiseksi ja pelaamisen aloittamiseksi.
  • Luo itsellesi hahmo. Guide vastaa suurimpaan osiin mahdollisista kysymyksistä, mutta hahmonluonnissa saat tarvittaessa myös apua muilta pelaajilta. Mikäli säännöt vaikuttavat vierailta, tai haluat tutustua kampanjaan ennen ikioman hahmon tekoa, on mahdollista käyttää valmishahmoa. Pathfinder RPG:n paperiversiota ei ole tarpeellista jokaisen omistaa, joskin ko. kirjan pdf-versio on hinnaltaan niin edullinen (alle $10), että se ei tee lompakkoon isoa lovea. Peruskirjan sisältö löytyy myös täältä.
  • Peleistä sovitaan foorumillamme. Uudet hahmot aloittavat tasolta yksi ja ovat tervetulleita Tier 1–2 -merkinnällä varustettuihin peleihin. Pelinjohtajat ilmoittavat kaikki tulevat pelikerrat foorumeilla. Pelit täyttyvät kuitenkin melko nopeasti, joten foorumeita kannattaa kärkkyä. Mikäli tuntuu, että hahmollesi sopivaa peliä ei vaan ilmaannu, kysele foorumiviestitse, irc-kanavalla tai sähköpostitse josko jotain olisi tuloillaan johon olisi tilaa.
  • Ilmaannu pelipaikalle ajoissa. Ota mukaasi oma hahmolomakkeesi ja Pathfinder Society -numerosi. Omat nopat ja muistiinpanovälineet ovat plussaa.

Törmäsin teihin conissa!

Jos olet pelannut Pathfinder Societya jossain suomalaisessa roolipelitapahtumassa ja olet saanut pienen lappusen, jossa on jäsennumerosi, sinun tulisi käydä rekisteröimässä se Paizon verkkosivuilla. Jos olet hukannut lappusi ja rekisteröintikoodisi, lähetä sähköpostia osoitteeseen PFSFinland@gmail.com ja katsomme jos meillä olisi se jossain vielä tallella.

Faktiot

Kukin hahmoista on paitsi seikkailijakilta Pathfinder Societyn jäsen myös yhden kampanjan seitsemästä faktiosta palkkalistoilla.

Jokaisessa seikkailussa on varsinaisen päätehtävän lisäksi toissijainen tehtävä, joka usein tavalla tai toisella edustaa täydellistä suoritusta, tai edesauttaa Tiennäyttäjä järjestöä. Suoritetuista tehtävistä saa prestiisipisteitä sekä mainetta, joiden kartuttamisesta saa lisäetuja hahmolleen. Faktioiden jäsenten pisteet vaikuttavat kampanjan pääjuoneen, ja 5. kaudesta alkaen jotkin seikkailut on merkitty jatkavan tiettyjen faktioiden omaa juonipolkua. Näissä seikkailuissa ko. faktioiden edustajat voiva edesauttaa omaa agendaansa, saaden siitä palkkion sitten kronikkaansa.

Faktiot ovat ajan saatossa muuttuneet kovastikin, ja 6. kaudesta alkaen yhtäkään alkuperäisistä viidestä faktiosta ei ole enää olemassa, ainakaan alkuperäisellä nimellään. Saatat siis peleissä törmätä mm. Qadiran, Andoranin, Lantern Lodgen tai Sczarnin faktioon, jotka ovat käytöstä poistuneita.

Maailma

Kampanjan maailma kulkee nimellä Golarion. Päälähteet maailmakuvaukselle ovat Inner Sea World Guide sekä sen pikkuveljet Pathfinder Chronicles: Gazetteer ja etenkin pelaajille suositeltava tiivis infopaketti Inner Sea Primer.

Itse Tiennäyttäjistä kertoo Seekers of Secrets - A Guide to Pathfinder Society sekä Pathfinder Society Field Guide. Seekers of Secrets kuvailee tarkemmin järjestöä, sen historiaa ja toimintatapoja siinä missä Field Guide avarammin kertoo Absalomin kaupungista sekä eri faktioiden päämääristä ja motiiveista. Huomaa tosin, että kyseiset opukset ovat vanhempaa materiaalia, eivätkä kyseiset faktiot välttämättä ole enää pelikäytössä laisinkaan.

Linkeistä löytyvä maailmankartta voi olla kätevä asioiden hahmottamisessa. Kampanjan avain on Absalomin kaupunki Kortosin saarella keskellä Sisämerta. Absalom on Golarionin maailman Waterdeep, Lankhmar, Sanctuary tai Nexus.

Linkkejä

bit.ly/pfsfinland bit.ly/mekanismi

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped