This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Navasi, human envoy.

Quig, ysoki mechanic.

Keskodai, shirren mystic.

Iseph, android operative.

Altronus, kasatha solarian

Obozaya, vesk soldier

Raia, lashunta technomancer

Mikä on Starfinder Society?

Pathfinder Societyn (PFS) tapaan Starfinder Society (SFS) tarjoaa kevyitä, hauskoja roolipelejä, jotka eivät vaadi sitoutumista pitkään kampanjaan. Kun Pathfinder Societyn skenut ovat (lähes) täysin fantasiaa, Starfinder Societyn teemana on scififantasia, jossa samasta maailmasta löytyy sekä avaruusaluksia, edistynyttä teknologiaa, taikaa että fantasiarotuja. Kampanjassa pelataan Paizo Publishingin valmisseikkailuja. Kuhunkin seikkailuun otetaan 4–6 pelaajaa. Seikkailun pelaamiseen menee noin neljä tuntia.

Elokuussa 2017 alkanut kampanja on alkutekijöissään. Maailmanlaajuisen kampanjan luonteeseen kuuluu, että pelaajan on mahdollista matkustaa pelitapahtumaan vaikka Yhdysvalloissa tai Isossa-Britanniassa ja pelata siellä samaa kampanjaa samalla hahmolla kuin täällä Suomessakin. Kotimaan kamaralla pelaavan ei tästä maailmanlaajuisuudesta kuitenkaan kannata ottaa mitään paineita, sillä itse pelaaminen ei juurikaan eroa tavallisesta kotipelikampanjasta.

Kampanja käyttää Paizon omaa pelijärjestelmää, Starfinderia. Se on d20-järjestelmä, eli nopanheitot tapahtuvat yleensä kaksikymmentätahoisella nopalla.

Suomen Starfinder Society

Suomessa Starfinder Societya aloitellaan pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Oulussa.

Suomen Starfinder Societyllä ei ole tällä hetkellä omia foorumeita, vaan pelaajat ja pelinjohtajat käyttävät samoja kanavia kuin PFS-aktiivit: IRC-kanava on #raidauskolo serverillä irc.bo.cx. Sieltä ovat tavoitettavissa kaikki aktiiviset pelinjohtajat. Pelien järjestämisestä keskustellaan pääasiassa PFS-Suomen foorumilla. Tämä wiki toimii tiedon säilömiseen.

Kuin uusille pelaajille, myös uusille pelinjohtajille on aina tarvetta, sillä kampanja tarvitsee uutta verta pysyäkseen elossa ja kasvaakseen. Pelaamisen ja pelinjohtamisen aloittaminen on yksinkertaista ja kanssapelaajat ja pelinjohtajat auttavat mielellään kaikissa askarruttavissa kysymyksissä.

Miten pääsen mukaan?

Pelaamaan pääsee varsin helposti seuraamalla näitä ohjeita:

  • Voit vierailla irc-kanavalla #raidauskolo palvelimella irc.bo.cx. Myös voit huudella pelin perään Suomen PFS-foorumilla. Anna kuulua itsestäsi ja kysele.
  • Vieraile Paizon Starfinder Society -sivuilla, luo itsellesi käyttäjätunnus ja rekisteröidy Starfinder Society -pelaajaksi (jos sinulla on jo pelaajanumero PFS-pelaajana, et tarvitse uutta). Saat rekisteröityessäsi numerotunnuksen, jota pelinjohtajat käyttävät rekisteröidäkseen pelit joihin olet osallistunut. Paizon sivut kysyvät rekisteröityessä hahmosi nimeä, mutta tätä ei kannata vielä murehtia, sillä profiilia pääsee editoimaan myöhemminkin.
  • Lataa Paizon sivuilta Starfinder Society Roleplaying Guild Guide ja lue se huolellisesti. Tämä pdf-kirjanen sisältää kaiken tiedon mitä tarvitset hahmon tekemiseksi ja pelaamisen aloittamiseksi.
  • Luo itsellesi hahmo. Guide vastaa suurimpaan osiin mahdollisista kysymyksistä, mutta hahmonluonnissa saat tarvittaessa myös apua muilta pelaajilta. Mikäli säännöt vaikuttavat vierailta, tai haluat tutustua kampanjaan ennen ikioman hahmon tekoa, on mahdollista käyttää valmishahmoa. Starfinderin sääntökirjan PDF-version voi ostaa alle $10:lla ja säännöt löytyvät myös täältä.
  • Peleistä sovitaan foorumillamme. Uudet hahmot aloittavat tasolta yksi ja ovat tervetulleita Tier 1–2 tai 1–4 -merkinnällä varustettuihin peleihin. Pelinjohtajat ilmoittavat kaikki tulevat pelikerrat foorumeilla. Pelit täyttyvät kuitenkin melko nopeasti, joten foorumeita kannattaa kärkkyä. Mikäli tuntuu, että hahmollesi sopivaa peliä ei vaan ilmaannu, kysele foorumiviestitse, irc-kanavalla tai sähköpostitse josko jotain olisi tuloillaan johon olisi tilaa.
  • Ilmaannu pelipaikalle ajoissa. Ota mukaasi oma hahmolomakkeesi ja Pathfinder/Starfinder Society -numerosi. Omat nopat ja muistiinpanovälineet ovat plussaa.

Törmäsin teihin conissa!

Jos olet pelannut Starfinder Societya jossain suomalaisessa roolipelitapahtumassa ja olet saanut pienen lappusen, jossa on jäsennumerosi, sinun tulisi käydä rekisteröimässä se Paizon verkkosivuilla (siinä lukee Pathfinder, mutta se tarkoittaa yhtä hyvin Starfinderia tässä tapauksessa). Jos olet hukannut lappusi ja rekisteröintikoodisi, lähetä sähköpostia osoitteeseen PFSFinland@gmail.com ja katsomme jos meillä olisi se jossain vielä tallella.

Faktiot

Hahmot voivat olla joidenkin faktioiden jäseniä ja tehdä niille hommia, mistä saattaa tietyissä seikkailuissa olla jotain höytyä.

Maailma

Kampanjassa seikkaillaan samassa maailmassa kuin missä Pathfinder Societyäkin pelataan, mutta tulevaisuudessa ja avaruudessa, sillä Golarionin planeetta on mystisesti kadonnut noin 300 vuotta sitten. Maailmaa kuvataan lyhyesti sekä Starfinderin sääntökirjassa että Starfinder Society Roleplaying Guild Guidessa. Guidesta löytyy myös lisää tietoja Starfinder Societystä.

Linkkejä

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped