Partaanvartio

This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Partaanvartio on roolipelikampanja, joka käyttää sääntöjärjestelmänään Paizo Publishingin Pathfinder RPG:n toista laitosta ja sijoittuu Golarionin maailmaan. Kampanja perustuu kuusiosaiseen Agents of Edgewatch Adventure Pathiin, joka vie hahmot ensimmäiseltä kokemustasolta aina tasolle 20 asti. Pelaajia pyydetään olemaan lukematta sen seikkailuita. Agents of Edgewatch Player's Guideen tutustuminen on sitä vastoin vallan mainio idea. Kampanjaa pyritään pelaamaan noin kahdesti kuussa ja sekin pyritään pelaamaan katkeraan loppuun asti. Pelinjohtaja on NiTessine, screenin kuvapuolta katselevat Kaisa, Jenny, Mikki, TpM ja Sang.

Tiedotuksia

GNU Terry Pratchett

Seikkailut

Loisteliaan festivaalin varjossa

Kampanjan maailma

Kampanja sijoittuu Absalomin suurkaupunkiin, jossa pelihahmot toimivat kaupunginkaartin jäseninä Loisteliaan festivaalin aikana.

Kampanjan tyyli

Kampanjan tyyli on kaksijakoinen. Toisaalta, kampanjassa on tarina. Se on hyvä. Pelinjohtaja haluaa kertoa sen. Toisaalta, tämä on se pahiskamppis. Tämä on mahdollisuus kaivaa kirjoista kaikki ne pahishahmojen optiot, joita Pathfinder Societyssa ja normaaleissa kampanjoissa ei saa käyttää. Kaikki on sallittua. Pelinjohtaja pyytää ainoastaan että jos koko paska viedään raiteilta, kaikki pelaajat ovat tämän kanssa ookoo.

Kampanja ei ole täysin hahmovetoinen, kun tarina kuitenkin on kirjoissa, mutta se varmasti toimii paremmin ja kaikilla on hauskempaa jos hahmoilla on oikeasti joku motivaatio mennä sinne ja tehdä näitä juttuja. Ideaalinen pelihahmo on sidoksissa sekä maailmaan että juoneen. Hän tulee tietystä paikasta ja hänellä on syyt tehdä, mitä hän ikinä tekeekin, oli se sitten orjien vapauttaminen tai gnollien kansanmurha.

Tämä ei ole ihan yhtä popcornipeliä kuin Pathfinder Society kun on juonikin ja hahmoilla selkeämmät motivaatiot, joten pidetään irtovitsit vähemmällä pelin sillai varsinaisesti alettua, mutta semmonen "nyt pitää eläytyä 100% ja vetää paras sessio ikinä" -mentaliteetti ei ehkä ole paras vaihtoehto. Tämä kuitenkin on D&D eikä Royal Shakespeare Company.

Hahmoista sen verran, että tämä toimii parhaiten jos hahmot ovat lähtökohtaisesti edes suunnilleen sankarillisia eivätkä rupea heti kekluttamaan toisiaan selkään. Hahmoja ei myöskään tartte hirveästi ruveta optimoimaan ja munchkaamaan. Kilpavarustelu pelinjohtajan kanssa nyt muutenkin vie huomion pois itse pelin sisällöstä ja päättyy aina pelaajien tappioon.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped