Maiseman vaihdos

Recap Kythera saa lopparihuoneessa olevan koneen rauhoittumaan. Otamme tajuttoman Meyandan mukaan ja poistumme dunskusta. Kaupungilla juhlitaan, Soihtu on palannut kuntoon. Se on tosin vähän heikompi kuin aikaisemmin. Viemme Meyandan kaupungin putkaan ja alamme kuulustella häntä. Meyanda kertoo olevansa Hellionin ylipappi. Hellion on "rautajumala", joka on vankina Romuvallilla ja tarvitsee energiaa vapautuakseen. Sitten Hellion ja hänen palvelijansa haluavat valloittaa koko Numerian. Hellion voi myös ottaa kehoja haltuunsa. Meyanda väittää voivansa kertoa paljonkin Romuvallista ja siitä, miten hän edelleen lähettää energiaa Hellionille, jos esim. päästämme hänet vapaaksi. Toistaiseksi jätämme Meyandan selliin mätänemään.

Saamme tietää, että Romuvallissa asuu lähimmä hylkiöitä, ja paikassa vallitsee lähes täysi anarkia. Sosiaalinen järjestys hoidetaan lähinnä katsomalla kuinka kova tyyppi olet. Wielanda ja Kythera käyvät Khonnirin luona keräämässä tietoja. Ahrilaak käy puhumassa kaverilleen jatkosta. Kythera ja Miri irtisanoutuvat duuneistaan Romuvallin keikkaa varten. Shelet puhuu perheensä kanssa ja jättää taivasmetallista tehdyn kaulakorunsa tyttärelleen. Illalla ryypätään.

Aamulla Khonnir kertoo olonsa olevan taas sairaampi, joten Wielanda vie hänetkin parennettavaksi. Sheletin lepra ja Khonnirin naniitti-infestaatio saadaan hoidettua. Ahrilaak tilaa mittatilaushaarniskan, jonka saa sitten kun tulemme takaisin. Teemme ostoksia. Kaupunginvanhimmat haluavat tavata ja kertovat että maksavat meille palkkion jos saamme tilanteen hoidettua Romuvallilla. Joram pyytää meitä etsimään sieltä entisen seikkailutoverinsa, puolihaltian, joka pakoilee Teknikkoliigaa.

Meyanda haluaa puhua meille. Hän on menettänyt jumalalliset voimansa ja haluaa kostaa. Annamme Meyandan johdattaa meidät lähettimelleen, joka on Garrethin varastolla. Menemme sinne Meyandan kanssa. Lähetin on teknologinen artefakti, voimarele. Laitamme sen pois päältä. Meyanda suostuu kertomaan lisää Romuvallin meininkistä. Ruosteherrat palvovat kaikki Hellionia, ja he ovat tällä hetkellä ruokaketjun kärjessä. Muita jengejä on, osa heidän puolellaan, osa ei. Jätämme Meyandan Soihtuun.

Ennen Romuvallia aiomme pysähtyä Sarenraen palvojien luona Aldronardin Haudalla (linnoitus) keräämässä infoa. Matkaa on jotain 150 mailia. Paikka on nykyään kevyesti asutettu. Saattaa johtua Aldronardin kummituksesta. Matkaan menee viitisen tapahtumatonta päivää. Saapuessamme portit ovat kiinni. Vallituksen päällä on tyyppejä, jotka väittävät, että siellä on rutto. Pääsemme kuitenkin sisään. Väijytys! Portti rysähtää keskelle vankkureitamme. Tappelussa selviää, että kimppuumme kävivät Hymypojat johtajanaan Kirveskoura. Voitamme. Alamme tutkia linnoitusta. Löydämme yhden elossa olevan Hymypojan ja ihmislihaa nuotiolla. Kuulustelemme, saamme tietää, että hyökkäsivät aamulla koska hakivat lisää elintilaa. Osa sarenriiteistä on vielä elossa, vapautamme. Jätämme hevoset ja vankkurit sarenriittien hoitoon ja saamme heiltä ohjeet, miten helpoiten ylittää joki Romuvallin puolelle.

Jatkamme matkaa. Tulemme Romuvallin porteille, jossa halutaan tietää, millä asioilla olemme. Sanomme tuovamme viestiä sille puolihaltialle. Portinvartija päästää meidät puhumaan pomolleen. Pomo (Sevroth) vihaa Teräshaukkojen uutta nimitettyä johtajaa, Linnunruokaa. Teemme diilin hänen kanssaan: hakkaamme Linnunruuan niin Teräshaukat jättävät meidät rauhaan. Sevroth kertoo meille vähän tarkemmin mitä Romuvallilta löytyy mistäkin.

Kohdatut

Kirveskoura, ei Kirveskorva. Kipu kuolee huutamalla.
Kapteeni Andalen Kraklos, Sarenraen paladiini, plus kolme sareniittitaisteilijaa.
Sevroth Slaid, ottaa mielellään Teräshaukat johtoonsa kunhan Linnunruoasta päästään.

Mainitut

Ruosteherrat, joista mainittu Meyandan lisäksi viisi Herraa - peikko ja areenamestari Helskarg, Hellionin mahdollisesti nykyinen ylipappi Nalakai, nelikätinen hirviö Zagmaander, Hellionin pyöveli ja ettin Draigs, sekä pelottava moottorisahataistelija Kulgara.

Hellionin Uskolliset, fanaattisia kuristajia.

Hymypojat, sadistisia addikteja, joita johtaa nekromantikko Luuydin, luutnanttinsa Kirveskouran kanssa.

Punahampaan Hyökkääjät, rottakansalaisista koostuva jengi joka kasvattaa ruostehirviöitä, johtajanaan Punahammas.

Teräshaukat, ennen mahtava jengi, nykyään Ruosteherrojen toimesta ajettu ahtaalle. Johtajaksi Hellion on nimittänyt ex-Hymypojan, Linnunruoan.

Dinvaya Lanalei, Joramin vanha ystävä ja Brighin pappi, asuu kuulemma Romuvallissa.

Tämänhetkinen Romuarvonne - 0

Loot

- black nanite hypogun (5 charges) -wielanda, chain shirt, mwk spiked gauntlet, +1 Inferno Pistol, 2 x nanite canisters -1 wielanda, White access card, bedroll, cold-weather outfit, flint and steel, mwk backpack, rations (for 5 days), waterskin, winter blanket, 11 silverdisks, 62 GP
- Power Relay [technological artefact]
- 2 x gas grenades, 7 doses of soothe (Wielanda söi yhden), mwk hide armor, 2 x mwk handaxes (toinen ollut tumpissa), 5 x mwk leather armor, 5 x mwk buckler, 5 x dagger, 5 x gunslinger pistols + bullets

Khonnirin loitsukirjan sisältö: dispel magic, fireball, fly, acid arrow, pyrotechnics, resist energy, web, corrosive touch, expeditious retreat, mage armor, shocking grasp, unseen servant. -wielanda

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped