Helmi Lost Coastilla

Arodus 5. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Hetki vielä kerättiin itsevarmuutta, ja suunnitelmaa hiisi kuninkaan pään kääntämiseksi. Oli ositettava, että Nualia oli petturi ja vaarallisen jumalan lähettiläs. Ohdakevaaran sydämessä nukkuva hiisi jumala, oli saavutettavissa vain Viattomien avulla, Nualian nujetturrua. Gogmurt opasti Viattomat ensin sillalle, mutta hän ensin käveli sen yli, poistaen ansan sen rakenteesta. Samalla muutama vartiohiisi hiishurtta ratsuineen saapui paikalle ja kiivaan hiisikesutelun jälkeen hammasta purren suistuivat Gogmurtin tuomien vieraiden audienssiin. Hiisi linnoitus oli enemmänkin ajopuusta kyhätty barrikadi, vain osin katettuine taivaineen. Eteisaula aukesi mahtaivlevaan näyttelyyn hiisien kukistamista.. korista.. hevosista ja jostakin mustasiipisestä, joknka siivet oli tikarein lyöty seiniin. Vain hetkeä myöhemmin oltiin keskeisessä salissa, edessä lemmikkiliskonsa vierssä patsastelevaa Ripnuggettia!

Neuvonpito alkoi takellellen, kuningas oli kovin haluton ottamaan tulokkaita tosissaan, mutta paljastuyi kuitenkin että useat alaiset eivät olleet varsinaisen otettuja erityisesti Nualian vaatimista uusista päivittäisistä uhrilahjoista uudelle oudolle jumalalle. Lopuylta kuitenkin Ripnuggettin ja Gogmurtin filosofiat iskiväy niin kipeästi yhteen, että kinunhas päätti tukjota nousukkaan ja tämän tuomat lähettilään! Taisto oli julma, jeskellä päättömästi teutaroivia kansalaishiisiä. Kuninkaan turvana olleet varyijat ja uskottu hiisilaulajatar pistivät ankaraa vastarintaa, mutta erityisesti Zledurkin hiisiä paloitteleva kirves ja Rufuksen rohkeat manooverit saivat hiisi kuninkaan ensin tippumaan liskoratsunsa kyolleesta selästä ja sitten vielä uudestaan, huolimatta hiisiraakkujan siunauksista. Nyt oli Fofmurin hetki ottaa heimo hallintaansa, ilman enempää verenvuodatusta - mutta hän takelteli j aheimo hyppi kaikkien kurkkuun osan paeressa päättömästi. Verilöylu siis jatkui tarpeettomasti, ja lopulta Gogmurt saattoi pelastaa vain pienen osan rohkeammasta osasta sekopäisiä tovereitaan.

Viattomat jättivät salin veriteon jälkeen, etsien tieä syvemmälle kallioon. SAtunnaisista huoneista löydettiin niin suolakurkkuvarkaat,, brutaali lihainen ruokavarasto, vangittuu väsynyt mahtava hevonen ja ansoitettu arkku, jonka Rufus kuitenkin ratkoi ilman menetettyjä jäseniä. Myös parit raput kallioiseen kellaritasoon löydettiin.

Taaemmista laskeuduttiin maan syveen ja oitis oli selvää, että sinne tänne säntäilleet hiidet olivat saaneet hälytyksen aikaan - vastassa oli oitis haarniskoitu mies ja mystinen leijaileva hornan hurtta! Hornan hurtta pisti niin maallisen Hurtan kuin Lehdenkin pinkomaan takaisin rappuihin, Valerien tyynnyttäen heistä hitaimman pelon kuitenkin nopeasti ja Shalelun runnätessä ylös Hukan perässä.. Taisto alhaalla ei sujunut sekään onnellisesti, sillä miehen äpärämiekka ja hornanhurtan kita repivät ja pistivät poloista Zledurkkia ja Rufusta kerta toisensa jälkeen. Vasta Lehden ja Valerien liittyessä taistoon surmattiin ensin hornanhukka ja sitten taistelija. Outoja piparminttu pulloja ja rajoitettuja loitsuja parannukseen nauttien kiiteen vilkkaan, kun Shahelu toi aavistuksen noloa Hukkaa alas. Samalla kuului toisaalta lähestyvä uuden hornanhurtan ulvontaa ja perästä lähestyvät askeleet. Hiisiovi piti juuri riittävän kauan ryntääjät, kiitos vain lisäbarrikadiksi asetetun penkin.. kunnes taistelu taas alkoi! Nyt hornanhurtan seurassa tuli Bruthazmus niminen mörköhiis, oikein paikallinen mantujen vaiva ja vaara, erityisesti Shalelun arkkivihollinen jo vuosien ajan! Shahelu ja Bruthazmus vaihtoivat nuolia suuressa vihassaan, kun Viattomat saivat selvitetyä hornanhurtan tällä kertaa ilmaan kriittisiä vaikeuksia. Se oli kuitenkin Shalelu joka ryntäsi läpi ja viimesteli lopulta Bruthazmusin - aivan liian läheltä toimitetun, mutta tappavan nuolen toimesta. Shelelu oli verissään erityisesti Bruthazmuksen nuolien ja viimeisen flailin heiölautuksen jälkeen, mutta uhkui silti tyytyväisyyttä pitkän kaunan päättyessä!

Raskaasti haarniskuitu puolustaja riisyttiin suloiseen ruskeaan asealuspukuun ja elvytettiin. Mies esittäytyi ylpeytensnsä niellen Orik Vancaskerkiniksi, palkkamiekaksi joka palkkiosta lähti Nualian operaatioon mukaan, viime aikoina viettiäen liikaa aikaa täällä hiisien alla, Nualian ja alempiin katakombeihin lähteneen Lyrien seurassa. Hän oli hyvin halukas vaihtamaan elämänsä ja vapautensa tietoihin viimeistä puolustuksista. Nualia oli tosiaan salaoven ja muinaisten rappujen takana alakerrassa, Lyerien kanssa. Matkalla oli kuitenkin vielä fataaliansa, joka oli tappanut jo Nualian palkkaaman barbaarin tänne ensi kertaa saapuessa. Nyt ansa oli Nualian observointi huoneen kontrollissa..

Kun Orik lupautui ilmoittamaan käytävästä, että tilanne hiislinnoituksessa ohi ja tulemaan raportoimaan observointihuoneeseen ansan deaktivoimisen jälkeen, päätettiin Orikkiin luottaa, olihan pelissä vapaus tälle yksinkertaiselle ja ei kenties täysin pahalle miehelle. Suunnitelma meni hienosti, kunnes Lyrie juuri ennen deaktivointi vivun vetoa katsahti käytävään - nähden Orikin alusasussaan.. kysymykset seurasivat toisiaan ja Orik ei tosiaan ollut vakuuttava väittäessään käyneensä hiisi kuninkaan haaremissa juhlistaessaan puolustusvoittoa..

Lehti ja Hukka näkivät tilanteensa tulleen ja he ryntäsivät ohi ansan ja Lyrien rinnuksille, Lehden tyypatessa tämän syvemmälle kammioon, jossa odottivat myös jälleen yksi hornnahurtta ja aavemaisen kaunis ja ristiriitainen Nualia. Lehden vetäessä nyt lauenneen ansan deaktviointivipua, muutkin alkoivat rynnätä peremmälle. Lyrie pakeni takaseinustalle, kiiveten pöydälle ja viskoen tulta ja kopiota iysestään. Nualia oli kuin helvetin ja taivaan taistelukenttä hakaten vieläkin ilkeämmällä äpärämiekalla henhenvaarallisesti Lehteä ja erityisesti hornan kurtan kamppaamaa Zledurkkia. Viattomien rynnistys oli kuitenkin niin vahva, että hornnahurtan tiputtua ja Lyrien taiottua Nualian näkymättämäksi, tämän raivo kuitenkin pilasi viimeisen paon oljenkorren. Jälleen Zledurk sai hengenvaarallisen iskun lihaansa, mutta Nualian siunaukset olivat lopussa - kun Zledurk iski takaisin. Tämän taivaalliset silmät lopulta sammuivat ja demoninen käsi puristi rintaa, joka pulppusi verta. Rufus ryntäsi nyt Lyrien henkilökohtaiseen tilaan, mutta karhyn syleilu muuttui herttaiseki käden puristamiseksi.. taistelu oli ohi ja Lurie sekä Rufus kayselivat toisaan yllättyneenä. Lyrie nopeasti selvitti, että hän oli käytännössä tääööä pakkotyössä ja vain koska oli loputtoman utelias tästä Thassilonian aikaisesti kerroksesta . jota myös Nualia yritti raivata ainakin näennäsisesti yrittäessä vapauttaa hiisi jumalaa, kuten oli Ripnuggettille luvannyt audienssissaan noin kuukausi sitten. Myös Orik haettiin paikalle, ja koska kellari ja varsinkin tämä kerros oli vielä kokaan tutkimatta ja päivästyä selvitty vain huuruilla, päätettiin ansa yläkertaan aktivoida uudelleen ja levätä. Lyrien mukaan katakombien henget olivat vihaisia, mutta eivät koskaan uhanneet tätä salia jossa he Nualian kanssa olivat viettänet jo viikkoja.

NPC:t

 • Abstalar Zantus - Hiekkasärkän uuden mahtavan temppelin pääpappi
 • Aldern Ketunratamo - varisialais verinen nuori aatelinen, sekä urhea koiransa Milo
 • Alma, Arika & Aneka Avertin - Sandpoint Savories (21.) Ihastuttava leipomo monella nauravalla emännällä
 • Ameiko Kaijitsu - Ruosteisen Tikarin (37) eksoottinen omistajatar. Nyt yllättäen Kaijitsun suvun matriarkka
 • perhe Barett - ihastuva perhe Alergast sekä Amelie ja lapset Aeren ja Verah, jonka vaatekomerossa pahaksi onneksi eleli villi gobliini
 • Bethana Corwin - ruosteisen tikarin puolituis tarjoilija, Ameikon oikea käsi
 • Belor Hemlock - Hiekkasärkän jäyhä shoantinverinen sheriffi
 • Brodert Quink (8.) - Wanhan valon ja muinaisen Thassilonian pseudo(?)tutkija
 • Bruthazmus - Mörköhiisi joka oli pitänyt Hiekkasärkän maaseutua pelossa, ja ollut erityisesti Shalelun arkkivihollinen
 • Cyrdak Drokkus - Hiekkasärkän teatterin (23) nerokas ja karismaattinen johtaja
 • Das Korvut - äkkipikainen alkoholisoitunut keski-ikäinen mies, mutta ehdottomasti paikkakunnan paras seppä. Menetti vaimonsa (24.) ja poikansa (26. ja viimeinen uhri) Chopperille
 • Daviren Hosk (38.)- gobliineja henkeen ja vereen vihaava vanheneva tallin pitäjä
 • Ezekiel Tobyn - Hiekkasärkän palaneen kappelin hengellinen johtaja, joka kuoli palossa
 • Gogmurt - gobliini shamaani Ohdakevaarassa, joka tuntuu arvostavan tuliraitapuumaansa omaa henkeään korkeammalle. Epäonnistui kuitenkaan yhmatessaan Ripnuggettia diplomatissa ja nyt heimo on surmattu tai hajallaan.
 • Jermun Key, epäonninen Galdurialainen karavaanimestari ja vartijansa Simeon
 • Joanna, matonpesijän tytär - vaaleat pitkät kiharat ja kuusi vuotta viattomuutta ja villiä elämänhalua
 • Korovus - yksi gobliinisankareista maagisine miekkoineen, katoaminen takana oli raivon katakombi ja siellä koettu mutaatio
 • Kendra Deverin - Hiekkasärkän arvostettu pormestari
 • Lonjiku Kaijitsu - ikävä aatelinen, pahaksi onneksi Ameikon isä. Surmattu lasiin hukuttamalla, eli aineella joka teki hänestä ja suvusta rikkaan.
 • Lyrie Akenja - Nualian Thassiloania expertti, joka helpottui kun Rufuksen kosketuksesta ja vapaudesta Nualian ikeestä.
 • Maveric Bornholm - Kaiken nähnyt wanha parta, vartioston seniori luutnantti
 • Nualia Tobyn - Ezekielin ottotytär, aasimar verinen ja uskottiin kuolleeksi. Oli kuitenkin palkannut palkkamiekkoja ja tutkijoita Magnimarista, sekä liittoutunut Ripnuggettin kanssa, toimittaakseen kostona polttouhrin Lamasthulle - Hiekkasärkän kustannuksella. Vankina.
 • Orik Vancaskerkin - stoialainen Nualian palkkamiekka, joka nyt kukistettuna suostui vapaudesta yhteistyöhön
 • Raynard Corobakus - Lähes yli-innokas nuori vartiaston kokematon mutta idearikas luutnantti
 • Ripnugget - mahtava liskolla ratsastava Ohdakevaaran gobliini valtias, joka kumarteli Nualialle, toiveessaan tämän vapuattavan mystisen hiisijumalan katakompeissaan
 • Savah Bevaniky - Savah's Armory (12.), bisnesnainen ja yhteistyökumppani sotatarvikkeissa (<150gp items for free)
 • Shalelu Andosana - muukalainen, metsien nainen, harvinainen haltia ja Hiekkasärkän satunnainen vieras saaliineen ja tietoineen
 • Shayliss Vinder - viehättävä utelias nuori neito, jossa on ikävää vain hänen isänsä Ven
 • Tsuto Kaijitsu - Ameikon puolhaltiaveli, luopio joka halusi uhrata Hiekkasärkän Nualian koston tuliin. Vangittu.
 • Vorvashali Voon - The Feathered Serpent (44.) outojen sulitettujen maagisten kurisiteettien ja itämaisen eksotiikan erikoisliike

Final savings of Jermun Key

 • 50gp

Catacombs of Wrath

 • Ancient holy book "Mother of Monsters" - hylätty

Tsuto's deception

 • graphic journal of deception and lust

Guard duty

 • Garrisons base equipment on your disposal
 • 10gp per day (day 6(paid 3 days worth))

Foxglove's gratitude

 • 4 horses at road to Sandpoint(?)

Thistletop

 • dagger with pearl handle 100gp
 • wand of silent image (5 charges)
 • 7,432 cp, 2,490 sp, 209 gp, 16 pp
 • 34 badly flawed malachites worth 1 gp each
 • +1 short sword
 • mv small breasplate
 • dented tin crown 20gp
 • piparment potion x7 (at least 3x used)
 • silver holy symbol of Lamashtu with tiny garnets for eyes 40gp
 • gold holy symbol of Lamashtu with tiny garnets for eyes 100gp
 • mv scimitar
 • chain shirt
 • mv manacles
 • gold holy symbol of Sarenrae worth 100 gp
 • jade necklace worth 60 gp
 • fine blue silk gown with silver trim worth 150 gp
 • mwk composite longbow +4str
 • +1 banded mail
 • mw heavy steel shield - stern face
 • composite longbow +3str
 • mw bastard sword
 • everburning torch
 • +1 bastard sword
 • +1 breastplate - show your belly button
 • masterwork composite longbow +3str
 • ancient blessed medallion

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped