NR / SaltairinSuku

Saltairin suvussa yhdistyy haltioiden eleganssi ja varjojen tummat sävyt. Vaikka suku onkin maailman mittapuulla melko pieni tekiä, ei kovin moni taho halua kevytmielisesti suututtaa näitä vanhan linjan toimijoita.

Saltairin suku

Saltairien historia


Saltairin vanhimmat kokoontuneena.

Saltairin haltiasuvulla on pitkä historia Pohjois-Amerikan alamaailmassa. Suku on luovinut eri alamaailman vaikuttajien välissä tehden freelancekeikkoja maksukykyisille tahoille. Herääminen muutti sukua – iso osa suvun jäsenistä muuttui haltioiksi, vieden suvun sisäisen yhtenäisyyden ja elitismin uudelle tasolle. Samalla suvun toimeksiantojen tyyli muuttui. Aikaisemmin pääosin suojelu- ja mukiloimiskeikkoja tehnyt ryhmittymä siirtyi Kuudennen Maailman myötä kohti elegantinpaa tyyliä. Nykyisin repertuaariin kuuluu tiedon keruuta, tiedustelua, seuralaiskeikkoja, kiristämistä, suojelua ja palkkamurhia.

Suvun merkittävä piirre on, että jäsenistä pidetään huolta ja omien kuolema kostetaan. Moni suvun kanssa ristiriitatilanteisiin joutunut taho on oppinut tämän kantapään kautta.

Alunperin Englannista lähtöisin olevassa Saltairin haltiasuvussa yhdityy mafia-tyylinen organisoitunut rikollisuus, uskonnollinen salaseura ja hallituksen erikoisjoukkoa muistuttava operatiivinen ryhmä. Sukuun ei kuuluta, sukuun synnytään. Ulkopuolisia jäseniä on joskus adoptoitu, mutta silloin kysymyksessä on ollut aito adoptio -- ystävien lapsen pelastaminen vanhempien kuoltua tms.

Saltairin perheessä toimivan platonisen pedestriajärjestelmän mukaisesti useimmat perheen pojista ovat jonkun sedän kasvattamia parhaaseen Kummisetätyyliin. Vanhemmat kyllä kasvattavat lapsensa, mutta setä (tai muu läheinen vanhempi sukulainen) opastaa nuoren perheen tavoille ja tutustuttaa hänet varjoisan alamaailman todellisuuteen.

Saltairin suvun jäsenet eivät käytä keskenään sotilastyylistä arvoasteikkoa. Suvun hierarkia muotoutuu enemmän intuitiivisesti. Rivistä voi poiketa ja omatoimista työskentelyä & keikkailua tuetaankin. Kuitenkin, kun käsky tosipaikan tullen käy, odotetaan jäsenten tottelevan kyselemättä. Totteleminen ei kuitenkaan useimmilla johdu itse käskystä, vaan on enemmänkin itsestäänselvyys. Olla Saltair on olla vapaa, mutta olla Saltair on myös palvella sukua.

Atlanta

Atlantan Saltarit

Damarion Saltair

Suvun pää ja ehdoton johtaja. Ensimmäisiä heränneitä.
Seitsemääkymmentä vuotta lähestyvä voimakastahtoinen haltia, jolla siististi leikatut mustat hiukset.

Rauhallinen ja kiistattoman läsnäoleva Damarion on johtanut Saltairin sukua niin pitkään, kuin kukaan muistaa. Häntä pidetään yleisesti suvun vanhimpana jäsenenä. Jotkut väittävät hänen syntyneen useita vuosia ennen Heräämistä.

Suurista linjoista huolehtivalla johtajalla ei ole tunnettuja maagisia lahjoja, mutta hänen kykynsä arvioida eri tahojen tulevia siirtoja on kuitenkin usein lähes mystisellä tasolla. Hän suhtautuu suvun jäseniin tyynen arvioivasti, tuomiten jokaisen tekojensa mukaan.

Aelgon Saltair

Damarionin lähin neuvonantaja.
Voimakaspiirteinen, haltiaksi jykevä mies, jonka vahva ääni kannustaa tottelemaan. Stephanon kasvattaja.

Suvun ankarimman miehen maineessa oleva sosiaalinen adepti on yksi Damarionin lähimpiä neuvonantajia ja suvun pelätyimpiä jäseniä. Voimakkaassa sosiaalisessa adeptissa yhdistyy pikkutarkka täsmällisyys, haltian kärsivällisyys ja maaginen, läpitunkeva kyky lukea ihmisiä. Aelgon on arkkitehti, joka visio suvun tulevaisuuksia luoden monimutkaisia sosiaalisia rakennelmia, joilla hän varmistaa suunnitelmiensa toteutumisen.

Elderain Saltair Vanhempi

Voimakas Kehien Polun maagi
Melkein valkeat, pitkät hiukset omaava teräväpiirteinen mies. Pukeutuu usein pukuun ja pitkään liiviin tai pitkiin huopakangastakkeihin.

Ensimmäistentä sukupolvea oleva karimaattinen maagi vastaa suvun Heränneiden koulutuksesta ja maagisista operaatiosta. Hän on varsin rauhallinen ja mukava, vaikkakin usein varsin kiireinen mies. Useimmat ongelmiin joutuneet suvun nuoret lähestyvätkin valtakolmikosta juuri Elderainia.

Halandir Saltair

Fyysinen adepti ja useiden taistelijoiden kouluttaja.
Ankara, viisikymppinen mystikko, joka ei juurikaan ymmärrä huumoria.

Elderain Saltair Nuorempi

Nuorehko mestarisoluttautuja
Vaaletukkainen, äänekäs ja rempseä nuori mies, joka käyttää adeptivoimiaan pelottavan tehokkaasti.

Martelus Saltair

Suvun ongelmanratkojia, Slavin setä
Käytännöllinen ja kiireinen mies, joka huolehtii velvollisuuksista, kahden lapsen perheestä ja veljenpojastaan.

Renald Saltair

Suvun nuoria lupauksia
Marteluksen vanhempi poika. Hieman hiljainen, atleettinen, kalju kaveri.

Dergamon Saltair

Eristäytynyt maagi
Yksi suvun vanhimmista jäsenistä. Eristäytynyt New Yorkiin ja hyvä niin. Kukaan ei tunnu haluavan isosetää joulupöytään, ei edes setä itse.

Valentin Saltair

Ongelmanratkoja
Valentin on alumperin Atlantasta olevia vanhemman polven Saltaireja. Aika kovan kulkijan maineessa olevaa adeptia ei ole useinkaan nähty juhlallisuuksissa. Tämän taustalla on ilmeisesti jotain suvun sisäistä skismaa, mutta harva tietää tarkkoja yksityiskohtia.

Valentin vaikutti pitkään bostonissa toimien paikallissa varjoissa, mutta joutui julkisesti pakenemaan kaupungista Dellucci perheen kanssa tulleiden ongelmien takia.

Suku ja keikat

Tämä ei ole kattava kuvaus kaikista Saltairin suvu keikkakäytännöistä. Tässä on enemmänkin hahmojen keskinäisen toiminnan kannalta oleellista tietoa.

Keikkojen kannalta Saltairin suku on jäsenilleen hieman kuin yhdistelmä Mr. Johnsoneita, fixereitä ja muita 'runnereita. Kun suvun jäsenet tekevät keikkaa, he päätyvät usein antamaan osan keikkapalkkioistaan suvulle. Suvun yhteisiin tileihin pääsee käsiksi ainakin suvun kolme vanhinta jäsentä, Damarion, Elderain (Vanhempi) ja Aelgon. Pelaajahahmojen tilanne on siitä mielenkiintoinen, että heidän asemansa suvun intuitiivisessa hierarkieassa on jotakuinkin sama ja kukaan ei ole oikeastaan tottunut toimimaan pankkina tai Johnsonina. Sana voi otta itselleen samanlaisen roolin, kuin mitä kolme Atlantan vanhinta pitivät itsellään, mutta se on melko pollea veto -- ainakin yksin tehtäväksi.

Jos suku järjestää keikan, joka liittyy joihinkin sen omiin bisneksiin siihen pyydetään usein porukkaa mukaan. Jos kyseessä on suvun yhteisten intressien vahtiminen, niin suoraa palkkiota ei varsinaisesti makseta. Suvun rahoja vahtivilta tyypeiltä on kuitenkin paljon helpompi pyytää rahaa esim. uuteen "työautoon", jos on juuri tullut onnistuneelta keikalta.

Jos suku välittää keikan, ikäänkuin fixerin ominaisuudessa, se ottaa prosentuaalisen osuuden palkkiosta. Tämä summa on melko kiinteä 15%.

Jos suku käyttää resurssejaan keikan auttamiseen, niin ne poistetaan palkkiosta. Jos resurssit eivät varsinaisesti kulu, mutta esim. infoa kaivellaan, niin suku ottaa yleisesti 5% palkkiosta. Moni maksaa tuon viisi prosenttia ihan vakiona, koska melko yleisesti ajatellaan suvun tarjoaman koulutuksen ym. olevan elinikäinen resurssi, joka on keikan tekijän käytössä. Yllä olevat käytäntö ei ole kuitenkaan kiveen kirjoitettu. Asiasta voi saivarrella, jos huvittaa.

Vaikka kaikki yllä oleva on ilmaistu varsin binesmäiseen tyyliin, niin monikaan ei ajattele asiaa siltä kannalta. Kaikki tietävät, että varat kulkevat molempiin suuntiin. Suvulle maksetaan osingot kunnioituksesta, tietäen että kun paska osuu omalle kohdalle, niin taustalla on kymmeniä koulutettuja haltioita, jotka ovat valmiita tulemaan apuun. Esim. hahmojen lähes täydellinen datajälkien tuhoaminen ja Shiawaselta piilottaminen oli tämän kaltainen tapahtuma.

Boston

Valentin Saltair

Bostonissa pitkään itsenäisesti kuvioita pyörittänyt vanhempi Saltair, jolla on maine tehokkaana ja vaarallisena asioiden järjestelijänä. Lucianin serkku.

Denver

Denverin Saltairien oma sivu

Aemus Saltair

Denverin Saltairien johtaja, Aelgonin veli. Rakentanut Denverin sukuhaaraa ja sen bisneksiä oman visionsa mukaan alusta lähtien.

Aodhan Saltair

Denverin bisneksistä ulospäin vastuussa oleva kapteeni. Voidin isä. Aodhan on kovapintainen diilin tekijä ja vaativa mies.Tietää asemansa, on ylpeä siitä ja käyttää sitä niin kuin kokee oikeudekseen.

Ciaran Saltair

Aemuksen henkivartija, joskin harvemmin esiintyy siinä roolissa seremoniallisia osia tai poikkeuksellisen tiukkoja tilanteita lukuunottamatta. Kyberöity carro melegin taitaja.

Miami

Miamin Saltairien oma sivu

Liittolaiset

Dal Mairin suku

Yksi Saltairin suvun hiljaisista tukijoista ja korvista Tir Tairgairnessa on Dal Mairin suku. Poliittisesta valokeilasta pois pysyvä suku on varsin tärkeä tekijä Tirin ulkomaankaupan saralla. Monet epäilevät suvun olevan liitoksissa myös salakuljetukseen, toiset taas pitävät sukua osana Tirin ulkomaan tiedustelun osaa.

Saltairin suvun nuorempia jäseniä on kielletty sotkeutumasta Dal Mairin asioihin ilman ylempiensä lupaa. Suvun nimeä saa käyttää tarpeen vaatiessa peitetarinana läsnäololleen Saltaireille sopimattomissa paikoissa, mutta suvun kaupallista mainetta ei saa vaarantaa.


Page last modified on 2015-04-12 16:14